x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 25

נושא: אולימפיה - הודעת החברה והירידות מהימים האחרונים

Re: אולימפיה - הודעת החברה והירידות מהימים האחרונים

מסתבר שמי שמכר היום היה "אולימפיה בטוחות" - חברת בת של אולימפיה
    מי קנה? מדוע למכור לקראת פדיון חלקי? מדוע בירידה של כ 5% ביחס למחיר השוק?
    לא ברור :?:

אלון (או מי שיכול לתרום ולהשתתף) מה דעתך?

בכל מקרה, העובדה שלקראת הפדיון החלקי הראשון החברה נאלצת לבקש מבנק אשראי - נראית כאינדיקציה לא חיובית

דניאל

זה מריח כחדשות רעות. כנראה בעיות שיצוצו בקרוב.

מה שהחברה עושה זה להעדיף את ההווה על העתיד.

היא מוכרת ולוקחת חובות בשביל לשלם את התשלום הקרוב אך משאבדת את עתידה - אכן לא חדשות מזהירות, אך בהחלט בעלי פוטנציאל.

לדעתי ניצול של התקופה הקרובה והמתנה למועד התשלום יכול להפיק רווח למשקיע, אך הסיכון בנייר, במיוחד לאור חלופות אחרות יכול להיות בעייתי מעט.

אני במקרים כאילו מעדיף להיות בחוץ ולהגיד אמרתי לכם
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לילה טוב אלון,

אשמח בעזרתך ע"מ שאוכל למקסם את השקעתי באגח אולימפיה ג, במיוחד לאור החדשות האחרונות. אני נמצאת בנייר משער 71 אג, (מה שמבטא כרגע כ20% רווח).בכל מקרה לא התכוונתי להשאר לפידיון מלא,אבל אינני מצליחה לחשב באופן מדויק איך הכי ריווחי לפעול:
    למכור ביום הקום (בהנחה שעד אז יעלה מחיר הנייר עוד קצת) ולהנות מרווח הון בלבד או שמא
    למכור השכם ביום האיקס ולהנות מפדיון חלקי (16.67% מהקרן,לא הרבה..) ולספוג ירידת תיקון טכני?

האם תוכל לעזור לי לחשב מה קורה בתרחיש ב' מבחינת התשואה הכוללת? מאוד אודה לך.
    זה גם יהיה כלי עזר לחישובים עתידיים.

לא אלון אבל אנסה לעזור.
    ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    האם תוכל לעזור לי לחשב מה קורה בתרחיש ב' מבחינת התשואה הכוללת?
    בעייתי משום שבאגחים היותר מסוכנים החישובים הם עד התשולם הבא ולאחר התשלום ישנה בד"כ ירידה חדה יותר מעידכון המחיר. רוווח ההון שיתקבל מהפירעון החלקי הוא בערך 3.3 אג' לכל 1 ע.נ. (שווה ערך לירידה נוספת של 3.5% מעבר לעידכון המחיר). עכשיו השאלה היא האם האגח ירד ביותר מ 3.5% או פחות. דעתי היא שלמרות מאמציה של החברה לעמוד בתשלומים הנוכחיים, מאמצים אלו הם כפי שתיאר זאת אלון עדיפות ההווה על העתיד ולכן אני מתכוון למכור את הנייר לפני תשלום הקופון.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה רבה.חיזקת את דעתי.

כעקרון ניתן לעשות חישוב מדוייק לרווח הפוטנציאלי מהפדיון החלקי, אך כמו שנאמר מחיר השוק לאחר הפדיון בדרך כלל יורד מעבר לתיקון הטכני ולכן בשביל שיהיה כדאי להחזיק לפדיון החלקי צריך שיהיה מרווח גדול במידה מה - כך שנוכל לצאת ברווח.

אני יכול לומר לך שבנייר זה ע"פ הנתונים הנוכחיים - מרווח זה לא קיים ולכן אני מאמין כי בטווח הקצר עדיף יהיה למכור ולהיכנס שוב במועד מאוחר יותר אם בכלל.

בקורס שאני מעביר אני מלמד כיצד לבצע את החישוב הנ"ל ומעבר לכך - המשתתפים מקבלים כלי אוטומטי שמבצע את כל החישובים עבורם ע"י הזנת נתוני הנייר הנתונים מהאתרים הכלכליים.

בהחלט נושא ששוה ללמוד...
    אלון פיאדה

תודה אלון.אם רק תוכל לספק הבהרה למה התכוונת ב"צריך שיהיה מרווח גדול במידה מה - כך שנוכל לצאת ברווח.". מרווח גדול בין מה למה? לא לגמרי הבנתי למה כוונת.

כיון שקניתי בשער 71 קשה לי להאמין שהשער יפל בחדות אל מתחת למחיר זה,ולכן חשבתי שאוכל לצאת (אולי) עם נפילה מסוימת במחיר,אך עדיין מורווחת.

אבל ככל הנראה שאנקוט באסטרטגיה המוצעת- לצאת לפני פדיון.

נ.ב הכלי לחישוב שאתה מדבר עליו הוא משהו שרק לנרשמי הקורס יש גישה אליו?

לפי דעתי הכוונה של אלון במרווח הייתה רווח ההון שמתקבל עקב הפדיון החלקי. אם מרווח זה מספיק גדול אפשר לספוג ירידה קטנה אחרי התשלום.
    שאלתי דווקא קשורה לאגח ב של החברה. אם תהיה ירידה במחיר לאחר התשלום של אגח ג, כיצד זה ישפיע על מחירו של אגח ב שמשלם ריבית בסוף ספטמבר. האם ירד גם או שיחזיק מעמד עד תשלום הריבית.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

המרווח המדובר אכן הוא ברווח ההוני הנוצר מהפדיון החלקי, ארי אין זה משנה כמה רווח עשית עד לאותו זמן, המטרה היא לשמור ולהגדיל אותו ב"הסתכנות" בתשלום/פדיון, ולכן נאמר מה שנאמר.

אני יכול להבין למה זה מבלבד מעט למי שלא עבר את הקורס, אך ניתן ללמוד על תהליך זה גם ממקורות אחרים (או להרשם לקורס הבא שלי ).

אכן הכלי ניתן למשתתפי הקורס, אך את ההסבר לביצוע החישוב תוכלי למצוא בצאט שערכתי בנושא או באתרים אחרים. בכול מקרה הכלי לא מחולק שכן נדרש להבין גם את מגבלותיו לפני שעושים בו שימוש...

לתגובה השנייה -

לרוב לפני מועד תשלום באג"ח מסויים נפער פער או גדל הפער בריבית בין הניירות של אותה חברה. הירידה באה לסגור חזרה פער זה. נדרש לבדוק האם מחיר הנייר השני עלה מעבר להעלייה הצפוייה מהתקרבות לתשלום (כלומר שהעלייה במחיר השוק של הראשוןנה גררה גם את השנייה). אם לא הפגיעה, אם בכלל, תיהיה קטנה ובכל מקרה לקראת התשלום של השנייה צפוייה לעלות חזרה.

כמובן שלא מדובר במדע מדוייק ואני מאמין כי השפעת מגמת השוק חזקה יותר מהשפעה המקומית שאנו דנים בה בכל מקרה...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות