x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מעריב אגח ד

מעריב אגח ד

אם תמצא זמן האים תוכל לנתח את האגח ואת רמת הסיכון בהחזקה ארוכת טווח של שנה וחצי שנתיים.

Re: מעריב אגח ד

נראה לי כי דנתי בנייר בעבר, בכל מקרה אני מאמין כי מדובר בנייר "סולידי" באופן יחסי ואכן תשואה השוק שלו אינה בשמיים.

הנייר עצמו נושא סיכונים בנוגע למחיר השוק שלו... מעריב כחברה אינה במצב הטוב ביותר, אך (לפחות כרגע) מדובר על חלק קטן מסך החברות של נימרודי וכבעלים הוא הוכיח את עצמו בעבר (על הנייר הקודם, לפני ההמרה, עשיתי סיבוב יפה בשנה שעברה).

למי שרוצה להנות מתזרים מזומנים יפה, אני לא חושב שיש חשש אמיתי לתשלום הריביות. בהקשר לתשלום יש שתי נקודות לידיעה -

(1) החוב עצמו גדול ביחס למאזן ויש נושים נוספים עם עדיפות. הוא צריך להיות משולם רק ב- 2014 אך אם החברה תמשיך במחיקת ההון העצמי בקצב הנוכחי היא תגיע להון עצמי שלילי לפני התשלום הראשון.

(2) נמרודי ניסה בעבר למכור את מעריב ויכול להיות כי בסופו של דבר גם יצליח. אז יהיה צורך לבדוק את עתידו של הנייר.

כמו שאמרתי בעבר, בימינו ככל שהנייר "בטוח" יותר, כך יש בו סכנה גדולה יותר. כרגע אני אומר כי הנייר בטוח רק בגלל הבעלים ויחס החוב לכלל הפעילות, אך אין חובה שהתמיכה תמשך לאורך זמן, ולכן למרות שאני מאמין שאופן אישי כי כן יש בנייר פוטנציאל וכי הוא כן בטוח לטווח של שנתיים (גם ירשום רווח הוני בזמן הזה), אני חייב לציין כי הנתונים הפיננסיים לא תומכים בכך באופן מלא.

לכן נדרש ממך כמשקיע להפעיל את שיקול דעתך ולהמשיך לעקוב. אני אמרתי בזמנו כי כניסה לעליית ערך במחיר של 65 היא טובה ובנתיים זה הוכיח את עצמו...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

האגח שמשלם ריבית כל רבעון הוא בריבית משתנה.עם הריבית תעלה באחוז אחד-איך יהיה החישוב הרבעוני החדש?

למיטב זכרוני מדובר על אג"ח שקלי לא צמוד ולכן הריבית בו קבוע.

בגלל שמדובר בחוב שהריבית הראשונה צריכה להכיל את צבר הריבית על טווח זמן גדול מעט יותרמהרגיל - התשלום של הרייבת הראשונה מעט גבוה יותר.

ייתכן שאני טועה, אך במידה ואכן מדובר באג"ח עם ריבית משתנה תוכל למצוא את דרך החישוב בתשקיף של הנייר.

כמו כן במידה ואכן מדובר על ריבית משתנה אתה רק תוכל להאריך אותה ולא לדעת בוודאות שכן "מדד" הייחוס עדיין לא נקבע (נניח צמוד לריבית ממצועת של מקמים לחצי שנה).

במקרה כזה מתייחסים לריבית הנוכחית לכלל התקופה ומציינים את "בסיס ההצמדה" - בדיוק כמו שאתה לא לוקח בחשבון (לפחות בחישוב הנקי) כי המדד יעלה ולכן התשלומים העתידיים בניירות צמודים יהיו גבוהים (או נמוכים במדד שלילי) מהתשלומים החזויים.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

האג"ח הוא בריבית משתנה,

אני מאוד מתלבט אם להיכנס לאג"ח, חלק ממחזיקי האג"ח כבר התחילו לבצע המרה באופן לא ברור (נתון חיובי שמפחית את נטל החוב תמורת ניירות). הכניסה של זכי רכיב למעריב ופירעון של הלוואה רחבת היקף לפועלים משחקת לטובת מחזיקי האג"ח.
    התשואה כרגע גבוהה (13.7%) ומכיוון שהאג"ח רחוק 30% מערכו המתואם עליה בריבית תגרור עליה גדולה יותר בתשואה.

http://www.globes.co.il/news/article.as ... echMusafHP

הסיכום לדעתי, מעניין ואולי טיפה מסוכן אבל לא לשכוח שרק עכשיו נכנס פראייר חדש למעריב ועד שהוא יצא ניתן יהיה לעשות כמה סיבובים או לצבור כמה ריביות על האג"ח.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות