x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: פולישק - סיכום השקעה ישנה ותחילת דרך חדשה

פולישק - סיכום השקעה ישנה ותחילת דרך חדשה

למי שעקב אחרי מהאתר הישן וגם למי שהצטרף למעקב שלי אחרי הנייר כאן באתר שחקן מעוף, הייתי רוצה לסכם את נושא ההשקעה באג"ח א' של חברת פולישק (ולהתחיל בדרך חדשה מול אג"ח ב' של חברת פולישק).

פולישק אג"ח א' - סיפור השקעה

מי שמכיר אותי יודע כי סיכום השקעה בנייר, במיוחד בנייר עם דרך ארוכה כמו פולישק, הינו אחד הדברים האהובים אלי...

משקיע יכול ללמוד ולהסיק הרבה על דרכי הפעולה לעתיד מניתוח השקעותיו במיוחד אם ביצע מעקב אחרי השיקולים השונים שעשה בנייר לאורך הדרך.

הדרך שלי עם הנייר התחילה עוד במחיר של כ-30 אגורות לפני יותר משנה וחצי.

אך "המלצת" הקנייה האחרונה לתקופה הראשונית היתה במחיר של 40 אגורות ב- 27.1.2009 (כאשר מחיר הקנייה הגבוה לאותו יום שלי היה 41 אגרוות - וזו תיהיה נקודת ההתייחסות).

בדרך כאשר הנייר ירד ועלה שוב ושוב ולאורך הדרך דיברתי על חיזוק של הנייר בירידות והמתנה לסיום מסגרת ההסדר למקסום רווח.

בניגוד לפעמים קודמות, בנייר זה הדעה הרשמית שלי היתה כי אין טעם לרכב על הגלים - מיכוון שהם יהיו לא צפויים ועדיף לנצל את סך העליות שינבעו מתשלום בהסדר "מובטח".

מלחתחילה דובר על השקעה של שנה עד שנה וחצי (בפועל ההשקעה עומדת בדיוק על שנה וחצי), אם פוטנציאל רווח של עד 200% (בתשלום מלא) וצפי רווח של 75%-100% (מייד נראה מה היה בפועל).

בדרך גם היו צרות אחרות, העברת הנייר למצבשל אי סחירות ופיצול הנייר בין תשלומים שלא בוצעו, כך שאני לא טוען שהיתה דרך ללא מהמורות...

בחודש שלישי השנה כאשר הנייר חצה את רף ה- 70 אגורות והמשיך להעלות, אמרתי כי אם הנייר מתחיל לרדת יש למכור אותו, ואכן עד סוף החודש מחיר הנייר ירד ואני מכרתי את כלל הניירות הסחירים, המחיר הנמוך היה על סך של 70 אגורות לנייר.

הדבר נבע ממסגרת הסדר שנתנה עדיפות לניירות הלא סחירים (תשלום מזומן והמרה) מול המרה בלבד מול הניירות הסחירים. בדיאבד המכירה הוכיחה את עצמה ומחיר השוק של הנייר ירד בצורה משמעותית.

סך החלק הלא סחיר היה 25% מהקניות לאורך הדרך. אם ניקח את ההפרש הנמוך ביותר בין מחיר קנייה (41) למכירה (70) נקבל כ- 70% רווח לפני מס. אם נוסיף לזה את הריבית ששולמה בדרך נקבל תשואה אף גבוה יותר וזאת בהשקעה של חמישה עשר חודשים.

בנוסף החלק הלא סחיר קיבל פדיון מלא חלקי (55%) - מה שמייצג רווח של יותר מ- 188% בתוספת הריבית ששולמה בדרך מדובר על תשואה של מעל ל-196% (על החלק היחסי).

עבור החלק שנותר - 45% מ-25% מההשקעה הראשונית. הרווח הרשום כרגע הוא אפס - מחיר הקנייה עודכן במסגרת ההסכם וננעל היום ולככן מי שמוכר לפי מחיר נוכחי לא משלם מס ומוציא את הכסף.

אך בפועל שילם פחות על הנייר (41 אגורות מול 55.4) - כך שמדובר ברווח נקי (כלומר אחרי מס - בניגוד לחישובים עד כה) של 35%, גם לזה ניתן להוסיף את תשלום הריבית ששולמה בדרך ונגיע לרווח של כ-40%.

בסיכומו של דבר מדובר על רווח של 70% לאחר מס!!!

בהשקעה כוללת של 18 חודשים (ובחלק מהסכום הרבה פחות מזה), אך כאשר מרבית הכסף ישב עד 15 חודשים (ושוב לרוב הרבה פחות).

לא רע בשביל השקעה שלמעשה היתה חסרת סיכון למי שידע לקרוא את הנתונים!

ועדיין מדובר ברווח נמוך יותר מהמצופה?!? אז להן נעלמה היתרה?

אני מאמין כי היא קיימת באג"ח החדש שהונפק שנסחר לפי דעתי גם הוא במחיר אטרקטיבי באופן יחסי...

כן הסיכון בו הרבה יותר גדול (שכן הוא קיים לעומת הסיבוב הקודם בנייר), אבל עדיין הפוטנציאל והתוחלת של השקעה זו, לדעתי האישית, גורמות להשקעהנייר החדש להיות אטרקטיבית בצורה דומה, אם רווח אפשרי של 35-50% ממחיר נוכחי (כאשר ההמלצה המקורית היתה לקנות מייד אם ההמרה אז היה ניתן למצוא את הנייר גם מתחת ל- 50 אגוורת ללא הרבה בעיה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: פולישק - סיכום השקעה ישנה ותחילת דרך חדשה

מידע נוסף על האג"ח החדש של פולישק ניתן למצוא כאן -

פולישק אג"ח ב' - 1119734 - חלופה להשקעה בטוחה?
    אלון פיאדה

לאלון שלום רב.
    תודה על הסקירה הממצה בענין אגח ב של פולישק היוצא לדרך בימים אלה בעה טובה. נאחל לו ולנו הצלחה.
    אודה לך באם תואיל לסייע לי להבין את צורת חישוב הריבית.
    הריבית צמודה למדד. ע"פ הפירסום במדור אגח של בנק לאומי המדד הבסיס הינו91.6 המדד הנוכחי 105.
    האם פרושו של דבר שלריבית הקרובה וזאת שתשולם מעתה והלאה תתוסף תוספת הפרשי מדד ביחס 105\91.
    שאלה שניה אתה מציין כי בעוד שנתיים הריבית יורדת לחצי? מאין זה לקוח. כלומר היכן זה כתוב לפי רשימת התשלומים המתפרסמת האתר לאומי
    היריבית הגבוה עוד נמשכת שנים אחדות.

black

בקשר לשאלתך הראשונה:
    כן כלל התשלומים צמודים למדד, גם תשלומי הריבית וגם תשלומי הקרן. מחיר הפארי של הנייר הוא הלכה למעשה - שווי הקרן פלוס ההצמדה פלוס הריבית הצבורה...

לגבי הריבית, הריבית המשולמת משתנה לאורך חיי האגרת, את כלל הנתונים ניתן למצוא באתר מאיה.
    אלון פיאדה

לאלון.
    תודה על התשובה.

black

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות