שלום אלון,
האם תוכל לתת את דעתך לגבי כדאיות הנייר במחיר הנוכחי?
שלום אלון,
האם תוכל לתת את דעתך לגבי כדאיות הנייר במחיר הנוכחי?
הנייר בהחלט מעניין, אך נדרשת הבנה כי יש תלות גדולה מאוד במצב הבעייתי אליו נקלעה החברה וכי מחיר השוק של הנייר מושפע חזק דווקא מהודאות בנושא ולא בהכרח מהנתונים הפיננסיים של החברה (לפחות באופן ישיר).
לכן קשה יותר לצפות מה יקרה לנייר בטווח הזמן הקצר.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
מה לגבי החזקה עד מעבר לתשלום בתחילת שנה הבאה.יש שם תשלום 20% מהקרן.ישולם
לדעתך? מבינה את סיכוני הנייר מבחינת מחיר שוק.
אני הסביר לך מה הבעיה שלי בביצוע חישובים לנייר זה.
בביצוע כדאיות (מה שאומר אצלי סיכון) יש להתחשב באלמנט של נתונים פיננסיים.
כרגע בגלל הבעיה בדוחות, אני לא מוסגל לדעת את השווי האמיתי של הנכסים, יחס המינוף והתמורה השווה למחזיקי האג"ח (בגלל פרשת הולילנד).
כאשר אני נחנכ לנייר, כפי שציינתי בעבר, אני לא נכנס לניירות מסוכנים, גם אם הנייר נושא תשואה רשומה של 30% או אף 50% אני בוחר ניירות שהסיכון שמאחוריהם נמוך עד אפסי - לפחות מנקודת הראות של המשקיע במחיר השוק הנוכחי.
כן אני אוהב תשואה אבל אני שונא סיכון.
ניירות שקשה עד בלתי אפשרי להעריך את הסיכון שלהם - הם מחוץ לתמונה עבורי - ואני לא יכול בלב שקט לדבר אליהם (שכן למרות שאני יכול להגיד אלף פעם שאני לא ממליץ, אני רק בוחן - ברור לי שיתכן שישנם אנשים שרואים בכך המלצה [למרות שדברי אינם בגדר המלצה] ולכן אלי לנקוט במשנה זהירות).
תוסיפי לכך את הרצון האמיתי שלי לראות את התיק האישי שלי טופח ולא מתכווץ (ואני מניח שרצונותינו זהים בנושא זה) - אז תקבלי את נקודת השקפתי על ביצוע השקעות שאינן "בטוחות" לפי סט הערכים שלי.
אם את שואלת אותי לגבי תחושות ונבואות לא מבוססות - אני מאמין כי החברה תצלח את המשבר וכי לפחות התשלום הקרוב ישולם ללא בעיות, אבל - וזה אבל גדול! אני לא סוחר על פי תחושות ונבואות!!!
מבחינתי יש בכך הימור מסויים וכן אני מאמין שהסיכון נמוך מהסיכוי, אך מבחינתי זה לא מספיק - אני רוצה תוחלת השקעה חיובית עם פוטנציאל הפסד שלילי אפסי. ככל משקיע אני מעוניין רק להרוויח ואף פעם לא להפסיד ולכן אני החזור ואומר את זה פעם נוספת - השקעה בנייר שאין לי לגביו את כל הנתונים מבחינתי זו השקעה של הימור ולא השקעה רציונלית...
בהימורים ניתן להרוויח וניתן להפסיד, אך היחס בדרך כלל נוטה לכיוון הבית. בהשקעה נבונה ניתן להרוויח וניתן להפסיד, אך היחס בדרך כלל נוטה לכיוון המשקיע...
אם אני לא יודע לחשב/להעריך את היחס בצורה נכונה אני לא יודע אם מדובר בהשקעה או הימור - ואני לא אוהב הימורים!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
מקובל עלי.תודה.