x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אלדן טק

אורח

אלדן טק

הי אלון

שאלה פשוטה בחשבון (אבל הנתונים מבולבלים או מבלבלים)

לאור הפדיון החלקי באלדן טק כמה אגורות ישולמו לאגח אחד

תודה

אלון

Re: אלדן טק

דבר ראשון חשוב להבין כי בפדיון חלקי - כמות הניירות מצטמצמת באופן יחסי כך שיש ניירות שנפדים (מחיר מלא) ויש ניירות שלא נפדים.

אני מניח שהשאלה שלך מדבר על יחסים של השקעה מול פדיון והתשובה לכך היא זו:

האג"ח נפדה בפדיון חלקי של 31.45% (כלומר אם אתה מחזיק במאה ניירות ישולמו לך מחיר מלא של 31.45 ניירות ואתה תשאר עם 68.55 ניירות).

בנוסף מבוצע פדיון של הריבית הצבורה בסך 6.13%.

מחיר הפארי של הנייר הינו כ- 116.5 אגורות, מחיר הפארי כולל בתוכו את ההצמדה ואת הריבית הצבורה.

ולכן עבור כל נייר שאתה מחזיק ישולמו לך באופן יחסי הפדיון החלקי והריבית על כול הנייר.

31.45% מסך החוב הינם 36.64 אגורות (מחיר זה כולל את הקרן והריבית הצבורה).

ועוד הריבית על היתרה כ- 4.9 אגורות נוספות.

כלומר סך של 41.54 אגורות לנייר.

אך חשוב לזכור כי בסופו של דבר זהו לא הרווח שלנו!

שכן אנו נשארים אם השקעה קטנה יותר ממה שנכנסנו לפני הפדיון!

לשם דוגמה המחיר הנוכחי הוא 109.6 אגורות לנייר. כלומר אנו עושים רווח של 31.45% מההפרש בין מחיר השוק למחיר הנוכחי, ה"רווח" של הריבית בכל מקרה מקוזז בתיקון הטכני.

לזה צריך להוסיף שיקולי מס (ביחס למחיר הקנייה) והסיכון/סיכון לעלייה/ירידה במחיר השוק לאחר התשלום.

כך שאני לא בטוח בכלל שנקודת הראייה שלך כפי שאני מאמין שהיא נכונה.

צריך לציין כי ביצעתי עיגולים והזנחות בחישוב שכאן.

את התהליך המלא של בחינת כדאיות השקעה בניירות מסוג זה אני מלמד בקורס האג"ח שנפתח ביום ראשון הקרוב...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אורח

הי אלון

הניר פדה בעבר 31% הם כנראה 42%.
    לא ברור לי האם הפארי מחושב לפי הריבית המקורית או לפי ריבית הפיגורים
    קיצור המחמ עקב שינוי התשלומים יביא לחישוב תשואה מחדש ותיקון טכני לערך הניר
    כל הבלאגן הזה יוצר קרקע לסיבוב קצר אך אני לא בטוח שחיובי נכונים

עזרתך תבורך

אלון

מחיר הפארי צריך לכלול בתוכו גם את ריבית הפיגורים כפי שנצברה לאורך הזמן למעט אם הנייר נמצא בהקפאת מסחר (ולמיטב ידיעתי הוא לא).

אך בכל מקרה ממליץ לבדוק מול אתר הבורסה ולא באתרים כלכליים, אם יש חשש למידע חסר בצע את חישובי הכדאיות לפי הערך הנמוך מבין השניים.

התיקון הטכני בה לידי חשבון רק מול היריבת ולא הפדיון, קיצור המח"מ אכן ישנה את התשואה, אך קיצור מח"מ מעלה תשואה ולכן מדובר על משהו חיובי למשקיע.

אני לא בקיע בנתוני ההסכם, אך בדרך כלל המח"מ מתערך ולא מתקצר. לדוגמה בתשלום לפני המועד בדרך כלל מבוטל התשלום הקרוב (ולא האחרון) ולכן המח"מ של הנייר דווקא מתארך - דבר שגורם לתשואה הרשומה לרדת ולכן לרוב מחיר השוק של הנייר ירד בשביל לתקן חזרה את התשואה הרצויה!

אני מדגיש את מה שכבר כתבתי, מיכוון שמדובר בנייר בעל הפרש קטן יחסי של מחיר שוק למחיר פארי, מרווח הרווח שלך קטן ולכן סביר להניח כי יאכל ביום הראשון למימוש.

אם נוסיף לכך את בעיית הנתונים וביצוע החישובים באופן מלא, אני מניח כי הרבה רווח (אם בכלל) יהיה קשה להשגה דווקא לסיבוב מהיר.

יכול להיות כי קנייה במטרה להחזיק את הנייר לפדיון או קנייה לאחר התשלום דווקא יהיו כדאיות יותר.

אינני חושב כי ניתוח מלא של הנתונים כדאי לרווח שניתן להשיג מהעסקה. אם ביצעת בעבר את הניתוח - אתה מוזמן להעלות אותו כתגובה ואני אשמח לבדוק ולהגיב לגביו...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות