
פורסם במקור על ידי
red-r
יוני = הפסד של 15K ׁׁ
שגיאות ולקחים:
1. לא היתה לי תכנית עבודה מסודרת. במילים אחרות - לא הצבת יעדים, לא בנית תוכנית פעולה להשגתם, וגם לא הגדרת נקודות יציאה (שוב, כי אין תוכנית) ולכן נגררת והחודש פשוט "הסתחרר" לך ויצא משליטה.
תפסתי טרמפים שהצליחו וגרמו לי להסתחרר..... אכן, זכורה לי התלהבותך מהצלחת האוכף שמכרת, ואולי עקב כך "תפסת אומץ" וביצעת את מה שביצעת, בגדר - אם יכולתי לו, לאוכף הידוע לשמצה, על אחת כמה וכמה, השקתות, אני אוכלת אותם לארוחת בוקר.
2. ביצעתי אסט' של שחקן (6/6) - לא סגרתי כשהורה לסגור(כי חשבתי שאם פתח אסט' חדשה מוטת ירידות - אז למה לי לסגור קולים 1130 - ו-1120 אם אפשר עוד רווח? = טעות!!!), כללי ברזל - אם ביצעת אסטרטגיה שהגה מישהו אחר - 1. אם את לא מבינה אותה ב- 100% ולא יודעת אחד לאחד את כל השיקולים מאחוריה, כולל דפאו"ת לתרחישים שונים - את חייבת לדבוק בניהולו של הוגה האסטרטגיה, במדוייק, בלי שיקול דעת ובלי להתחזר (מלבד באם הגעת ליעד רווח , לסגור גם אם טרם הוכרז על כך). 2. רק באם יש לך הבנה מוחלטת באסטרטגיה שעשית, ובנוסף נפרסו בפנייך כל השיקולים, החישובים ודרכי שיפוץ אפשריים לתרחישים שונים, ורק אז אפשרי (אך לא מומלץ) לקחת החלטות עצמאיות לגבי האסטרטגיה.
3. סמכתי יותר מידי על שחקן ועל השחקנים. לעולם לא עוד. כל אלה בבחינת אינדקציה ולא יותר (ואין כאן זילזול חלילה, אבל נודה על
האמת,
שחקן שורטיסט מובהק...ולא תמיד השוק כזה). 100% נכון - אם את בונה אסטרטגיה בעצמך, את צריכה לסמוך אך ורק עליך, על הידע, ההבנה והנסיון שלך, כל השאר יהיו רק חלק מכלל האינדיקטורים שבהם תשתמשי לצורך שיקלול סיכון/סיכוי.
4. כל האחריות עלי - טעויות רבות בשיקול דעת+גרידיות+ שוב להגיע לשבוע פקיעה...ואסור שזה יקרה! עצוב לי שהפסדת, אבל אני שמח לראות עד כמה החשיבה שלך מציאותית וכנה עם עצמך, נטילת אחריות על טעויות (מבלי להאשים את כל העולם ואחותו) יאפשר לך להבין ולהפנים את הטעויות, להסיק מסקנות ולהשתפר בהמשך.
5. צריך להעמיק את הידע .
א. להעמיק ידע - נכון וחשוב מאין כמוהו, אך ב. לפני ניהול מוצלח, רצוי שתבוא תוכנית מוצלחת שמותאמת לאופי השוק באותו חודש.
6. החודש - ניסיתי אסטרטגיית אוכף - למדתי המון אבל ממש לא מספיק - כאן הכסף הגדול חברים, רק צריך ללמוד לנהל (ומי שרוצה לעבוד קשה, ארוך, מייגע ולסכן כסף בלי פרופורציה - מוזמן לנהל שוקת (סליחה אבל זו דעתי)) יש משהו בדברייך לגבי השוקת, יש לה תוחלת מטעה והפכפכה כשבוחנים אותה לטווח ארוך של שנה ויותר.
7. אחרון חביב - תודה לשחקן על האתר המדהים הזה, תודה לכולם על החברה, השותפות וההפרייה ההדדית, אין כמוכם.
שיהיה חודש מוצלח ופורה