אני אמנם לא חדש באתר אבל רק עכשיו התחלתי לבצע את האסטרטגיות. בראש ובראשונה, אני רואה באתר ובעבודה של שחקן כלי לימודי ממדרגה ראשונה, ולכן אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות, גם אם העניין נראה מובן מאליו:
את שתי האסטרטגיות האחרונות ביצעתי קרוב מאד למחירים שצוטטו על-ידי שחקן (הבדלים של 5-10 ש"ח לכאן או לכאן.
לפי הבנתי יעד הרווח מחושב כ- 10% מסכום הבטחונות פחות התקבול (בהנחה שהתקבול חיובי).
באסטרטגיה של 13/6 התקבול הראשוני שלי על ביצוע יחיד היה 2337 ש"ח ודרישת הבטחונות 4000 ש"ח. 10% מההפרש הם כ- 166 ש"ח. בפועל סגרתי את האסטרטגיה ברווח של 314 לביצוע יחיד ומכאן רווח של כ- 19%.
באסטרטגיה של 20/6 התקבול הראשוני היה 163 ש"ח ודרישת הבטחונות 4000 ש"ח. בהתאם יעד הרווח של 10% מההפרש היה כ- 384 ש"ח. כאמרו ביצעתי את האסטרטגיה במחירים דומים פחות או יותר לאלו שצוטטו על-ידי השחקן (כולל התיקון), ובסיכומו של דבר הפסדתי כ- 574 ש"ח המהווים, להבנתי, הפסד של כ- 15%
השאלות שלי הם אלו:
1. האם הבנתי נכון את דרך חישוב יעד הרווח?
2. אם הבנתי נכון, אז כיצד חישב שחקן הפסד של 320 ש"ח כהפסד של 7%
3. מה בכלל המשמעות של חישובי הרווח המצטברים באחוזים אם סכום הבסיס לחישוב אחוזי הרווח שונה בין כל אחת מהאסטרטגיות. בדוגמא למעלה האסטרטגיה הרווחית השיגה יותר אחוזי תשואה אבל נומינלית פחות מזו שהפסידה.
תודה
איל