x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: אגח דיסקונט יא 6.4% לא צמוד האם כדאי להשקעה .

אגח דיסקונט יא 6.4% לא צמוד האם כדאי להשקעה .

היום החל להסחר אגח חדש של דיסקונט יא לא צמוד בריבית שךל 6.4 % לא צמוד . מה דעתך אלון על ההשקעה בו לטווח ארוך בשביל לקבל את הריבית .

או לחלופין האם עדיף אגח אחר בתשואה של כ 3.8%אך צמוד למדד.

אני מתלבט מה עדיף לי . המטרה השקעה לטווח ארוך ואין לי צןרך בכסף . משתמש בקופון בתור השקעה חליפית לנכס נדלני כגון דירה קטנה. מעדיף בעיקרון אגח של בנקים שלפי הבנתי המעטה בטוחים יותר מאגחים של חברות .

אודה ל תשובה מאלון ואחרים.

תודה

Re: אגח דיסקונט יא 6.4% לא צמוד האם כדאי להשקעה .

רק בגלל שאתה מתעקש ללכת לכיוון הזה (ואני יכול להבין את ההגיון מול קרן גדולה שמטרתך רק לשמור על ערכה לטווח הארוך)...

אין עניין פה של עדיפות ברורה, ברור שזה תלוי בגובה המדד בתקופה המדוברת.

האפרש בין הריביות מבטה את המדד הצפוי (כאשר המדד הממוצע בפועל נמוך מזה הרשום בגלל ריבית דה ריבית על המדד - שמשפיע גם על תשלום הקרן וגם על תשלומי הריבית לאורך התקופה).

אני תמיד מעדיף הצמדה למדד, גם אם בטווח הארוך מדובר על הפסד קטן מול מדדים נורמליים, שכן הדבר מקביל ללקנות ביטוח נוסף על הכסף - וזו בדיוק המטרה של השקעה מסוג זה - לשמור על ערך הכסף!

מה תעשה אם יהיה פתאום התפרצות אינפלציונית?

ההפרש בין השניים גם לא גדול במידה רבה- 2.6%, כלומר מדד ממוצע של פחות משתיים וחצי אחוז לאורך תקופה של שתיים עשרה שנה (מדד שנתי) - לך תדע מה יהיה פה בעשור הקרוב...

אני יכול להכנס ולהראות לוחות סילוקין שונים מסוג זה:

[attachment=0:3qis7814]השוואה בין אגח דיסקונט צמוד מדד ללא צמוד - לוח סילוקין.png[/attachment:3qis7814]

אך מה הטעם בכך?!?

בדוגמה זו לקחתי מדד של 2.5% בשנה ואילו לוחות הסילוקין לדוגמה, אך באיזו ריבית להוון את התשלומים? ברור לכל שהמדדים לא יהיו שווים לאורך התקופה... מה אם המדדים בשנים הראשונות יהיו גבוהים מהממוצע?

לסיכום - אם המטרה שלך להבטיח את ערך הכסף - תמיד מומלץ ללכת על הצמדה, זהו פשוט ביטוח נוסף לערך הקרן שלך...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: אגח דיסקונט יא 6.4% לא צמוד האם כדאי להשקעה .

אלון תודה רבה על התשובה הענינית והמאד מושקעת .

כן ירבו כמוך .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות