x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: השקעה באג"ח

השקעה באג"ח

שלום רב
    יש לי בעו"ש סכום של 300-350 אלף ש"ח שמונח לו שם כבר תקופה להשקעה סולידית. בעו"ש אני כמובן לא מקבל שום דבר. מה אתה ממליץ לי- אג"ח ממשלתי, אג"ח קונצרני, אג"ח מובנה? צמוד, שקלי בריבית קבועה, שקלי בריבית משנה? אין לי בעיה לתקופה של עד 3 שנים לערך.
    אגב אני גם משקיע כבד במניות ובאופציות מעוף אבל לכך יש סכום נפרד ולא נערבב.
    אודה לך אם תרשום לי איך היית מחלק את הסכום, איזה סוגי אג"ח ואם אפשר גם ניירות ספציפיים.
    כמובן שהאחריות עליי בלבד.
    תודה מראש

Re: השקעה באג"ח

הייתי ממליץ לך דבר ראשון ללמוד את התחום לפני שאתה מכניס אליו כסף במידה גדולה.

כן יש מיתוס כי השקעה באג"ח זו השקעה בטוחה, אך לא כך הדברים... כמו כן יש בתחום פוטנציאל רווח גדול מעבר למה שנהוג לחשוב לרוב.

לפיכך הייתי ממליץ לך להקדיש את הזמן וללמוד לפני כניסה בסכום גדול. מה גם שנראה שאת הבסיס יש לך (אם אתה משקיע במניות ואופציות).

ההמלצה שלי היא - קח קורס או סדנה בנושא... כמובן שמיותר לציין כי הייתי ממליץ על הקורס שלי במסגרת שחקן מעוף

אבל בכל הרצינות - אם אתה משקיע רציני אתה צריך להשקיע על פי הבנה וניתוח שלך ולא על סמך המלצות של אחרים בלבד.

המלצות זה טוב בשביל להפנות לכיוון מסויים, אך החלטה אמיתית יש לקבל על סמך ידע פיננסי אישי...

כמו כן אני יכול לחזור ולדבר על חוסר האחריות האישי במידה והמליץ לך על ניירות מסויימים בלי לדעת את הצרכים והרצונות שלך בנושא... אבל אני לא העשה את זה שוב כאן...

כדאי שלא תצא בידיים ריקות אני כן רוצה לתת לך כמה כיוונים לחקור:

אג"ח מובנה יכול להיות בעייתי ודורש הבנה יותר עמוקה של במה הוא תלוי..

אג"ח ממשלתי הוא "בטוח" לפרעון, הבעייה איתו הוא כי עבור הניירות עם הפרעון הקצר - הריבית גם היא אפסית...

השקעה באג"ח קונצרני דומה להשקעה במנייה במידה מסויימת (מבחינת ניתוח יכולת הפרעון ועומת ניתוח יכולת הגידול של החברה) אך יש מספר היבטים נוספים שיש לגעת בהם (לדוגמה בטחונות, סדרי עדיפות, וגבולות ההשקעה - דברים שלא קיימים במניות). לכן לדעתי נדרש ללמוד את הנושא - למרות שהוא לא קשה ללמידה...

בנוגע להצמדה - אני תמיד בעד הצמדה למדד ולא שקלי, אך כמובן שזה תלוי במרווחים...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: השקעה באג"ח

נ.ב -

את התגובה הדומה שהזכרתי ניתן למצוא כאן -

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9466

חומר נוסף ששוה לעבור אליו לדעתי אם רוצים להתחיל ללמוד את הנושא ניתן למצוא כאן -

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9259

מדובר בריכוז של מספר נושאים שבהם דנתי בעבר ולדעתי יכולים לשמש כל משקיע שרוצה להכנס לתחום ההשקעות באג"ח (במיוחד ההבנה של משמעות ה"סולדיות" בתחום ועוד בתקופה זו).

כמו כן ממליץ לעבור על כל תמלילי הצאט עד כה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות