x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: עזרה בהשקעה

עזרה בהשקעה

שלום אלון,

יש לי 100,000 ש"ח שכרגע פנויים להשקעה באגח"ים
    אני מחפש השקעה סולידית לתווך של שנה -שנתיים.

הציעו לי לשים חצי ב IDB וחצי בחב' החשמל, מה דעתך? והאם יש לך הצעות אחרות טובות ( אני לא מבין גדול בנושא אגח"ים ולכן הפנייה )

יום טוב
    סילביו

Re: עזרה בהשקעה

אני גם לא מבין גדול באג"חים.

אבל אני מבין ב"הבנות". לפני שאתה שם 100,000 ש"ח על משהו, לא משנה במה, תבין במה שאתה עושה.

ולכן אני מתייעץ לפני שאני עושה משהו שאני לא מבין בו...

סילביוא,

אלון הוא אמנם מנתח חריף של אגרות חוב, אך בכל הקשור בהתייעצות באפיקי השקעה אני אישית ממליץ לפנות ליועץ השקעות מוסמך. תוכל לדבר עם היועץ בבנק שלך, ובחינם. הוא מכיר אותך, יודע מה רמת הנזילות בחשבונך, יודע מה מצב האובליגו שלך, ואולי אפילו יוכל להעריך על סמך פעולותיך הקודמות מה הסיכוי שתקבל התקפת לב אם הנכסים שלך יפלו ב-40%.

שלום וורן,

כבר התייעצתי אם הנמהל תיק שלי בבנק, אבל קשה לי להשתחרר מההרגשה שלבנק תמיד יש אינטרס פנימי המלצות שלו ולכן תמיד שמח לשמוע דעה שנייה לגבי זה.
    בסופו של דבר ההחלטה כמובן היא שלי אבל תמיד טוב לשמוע מאנשים שמבינים שאמורים להיות אובייקטיבים.

תודה
    סילביו

מה שנאמר למעלה נכון, אני לא יכול לייעץ על קנייה של נייר זה או אחר כמו גם על בניית תיק - שכן אני לא מכיר אותך, את ידיעותך, יכולת הספיגה שלך להפסד והצורך בכסף ובנזילותו.

זה פשוט יהיה לא אחראי לעשות את זה...

מהצד השני אני חוזר ואומר - אנשים מוכנים לשים את הכסף שלהם בהשקעה שיכולה לעלות להם הרבה כסף בהפסדים או אפילו אם ישימו בהשקעה "בטוחה" לא באמת יקצרו את הפירות הראויים להשקעתם בגלל שלא ידעו לנצל את פוטנציאל ההשקעה שלהם עד תום.

מהצד השני, אותם אנשים לא ישקיעו את המאמץ ללמוד כיצד לבצע את ההשקעה בצורה טובה יותר או כדאי להבין מה עומד מאחורי ההשקעה שהם מבצעים...

אני ממליץ לך ללמוד את הנושא או לקחת ייעוץ אישי.

תוכל ללכת ליועץ בבנק ולקבל המלצה סולידית אך לרוב מבוססת. תוכל לשלם תמורת פגישה עם יועץ מקצועי או לשלם לו עמלה על הניהול ש להתיק.

מהצד השני תוכל ללכת לקורס וללמוד את הדברים כך שתוכל לבצע החלטות מחושבות בצורה עצמאית, או להשקיע את הזמן בשביל ללמוד את הדברים לבד.

בימים אילו נפתח קורס אג"ח שאותו אני העביר במסגרת שחקן מעוף

אתה יכול להשתתף בקורס זה או בכל קורס אחר (ויש רבים, לכל אחד יתרונות וחסרונות).

בהשקעה של מעט זמן ומעט כסף (רק אחוז אחד מהתיק המדובר) - תוכל ללמוד ולהעשיר את הידע שלך בנושא השקעות - דבר שישרת אותך לשנים הבאות...

בסופו של דבר ההחלטה שלך, האם להמשיך לשמוע לעצתם של אחרים או לקחת את המושכות בידיים שלך ולהתחיל לנווט את עצמך בצורה עצמאית בעולם הפיננסי...

אתה יודע כבר איזה דרך אני הייתי בוחר (ולמעשה בחרתי)...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות