x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: תיק לדוגמא

תיק לדוגמא

שלום אלון,

ראשית אני רוצה להגיד תודה על פעילותך שהחייתה את הפורום.

רציתי להציע, אם אתה מוכן, שתנהל בפורום תיק לדוגמא, שכמובן לא יהיה בגדר המלצה,
    כך שיהיה ניתן בקלות לזהות אגחים שאתה מאמין בהם בזמן נתון, ולא לחפש בפורום ולראות הרבה התייחסויות לפני חודשיים שלוש שלא בטוח רלוונטיות לעכשיו.

אשמח לשמוע את דעתך .

תמשיך עם העבודה הטובה.

Re: תיק לדוגמא

בעבר כבר עניתי לשאלה זו...

לדעתי תיק לדוגמה הינו טעות גדולה!

אני הסביר -

דבר ראשון כמו שאני אומר תמיד - "יש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך!" - אני מאמין בזה באמת ובתמים (שכן השקעה שלא מתאימה למשקיע, גם אם היא טובה, גוררת טעויות מצידו - וטעויות עולות לנו כסף!).

כלומר השקעה אחת יכולה להיות טובה למשקיע מסויים ולא לאחר (לדוגמה מבחינת נזילות, או גודל תיק... כמו גם רמת סיכון רצויה, יעוד הכסף, זמן השקעה רצוי, יכולת פיננסית...).

לפיכך תיק אינו יכול להיות ייצוגי ולשרת משקיעים שונים באותה צורה.

לדוגמה תיק של אדם שרוצה לחיות מהפרשה קבועה (וערכו נניח שתי מליון ש"ח) אינו יכול להיות דומה לתיק של משקיע בתחילת דרכו שמוכן להשקיע זמן בניהולו וגודלו 30 אלף ש"ח. למי מהמשקיעים נבנה התיק הייצוגי?

דבר שני, תיק ייצוגי מורכב שניירות שייתכן כי כדאיות ההשקעה (כניסה) בהם כבר אינה קיימת שכן מרבית פוטנציאל הרווח כבר כוסה, אך לשם החזקה הם יכולים לשרת את המשקיע - ולכן כל דיבור או הפנייה לנייר שאני עושה נכונה באותו הרגע ולא בהכרח נכונה חודש אחרי (ולעיתים כבר מספר ימים אחרי).

אני לדוגמה עוסק בניירות שנחשבים למסוכנים במידה מה (למרות שאני לא רואה אותם כך), כאשר אני נכנס לנייר עם פוטנציאל של 50% רווח הוני לדוגמה והוא עשה כבר 30% רווח הוני - לי אולי כדאי להשאר, אך כבר לא הייתי ממליץ למישהו אחר להכנס אליו...

אני ממליץ לעקוב אחרי הפורום, כמו גם אחרי פרסומים נוספים גם מחוץ לאתר זה, לגבש דעה אישית ולבצע השקעות לפי מידע וידע רלונטיים לאותו זמן ומול נייר ספציפי ולא להתפתות להשקעה כוללת בתיק דמיוני.

דבר נוסף לסיום - מעקב אחר תיק כזה, באופן עקרוני, אינו יכול לשרת בצורה מטבית את המשקיע במעגל השני! ובטח ובטח במעגל השלישי (במיוחד אם למנהל יש קהל גדול).

כלומר מי שמנהל את התיק ומפרסם אותו כמובן נהנה מעדיפות - הוא קונה ראשון ומוכר ראשון!

מי שעוקב אחריו באופן חי ויכול להקדיש את הזמן על בסיס תוך יומי (מעגל שני) נהנה אבל פחות שכן הוא לעיתים יהיה מושפע מ"העדר" (במיוחד בניירות שאני עוסק בהם שהינם לעיתים בעלי סחירות נמוכה מאוד).

מי שעוקב באופן לא רציף אחרי התיק (ומדובר בקהל הגדול בדרך כלל) - מהירות התגובה שלו היא של שעות אם לא יום-יומיים ולכן יכול אפילו להפגע כאשר מדובר במרווחים קטני ובהשקעות קצרות (אני לדוגמה סטטיסטית מחליף את כל התיק פעם בפחות מארבע חודשים - כאשר יש השקעות שעוברות שנה, אך מרבית ההשקעות מבוצעות לתקופה של שבועיים עד חודש! ולא מעטים מהם גם בטווח של ימים בודדים!).

לשם דוגמה ניתן לראות את הניירות שמנהלים במגמות, אם כל הכבוד - ויש כבוד, מפרסמים שם הודעה וכולם מוכרים. היו כבר ניירות שנעו בימי הודעה שלהם (ללא שוםפ סיבה אחרת ב-10% ואף יותר מכך).

אני מעדיף למנות ברגע נתון את הידע וההבנה שלי לגבי נייר מסויים, אני מקפיד במידת האפשר להגיד אם אני בפנים או מתכוון להיות בפנים. כמו כן אני מקפיד תמיד לציין יעד ליציאה מראש!

אני מאמין כי קבלת החלטות בצורה עצמאית תוך כדי הבנה של התהליכים היא החשובה ולא מעקב עיוור אחרי המלצה אחת לשנייה. לכן אני מאמין גדול בלימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי בכל תחומי החיים...

בקיצר - לא :twisted:
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות