x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: פולישק אג"ח ב' - 1119734 - חלופה להשקעה בטוחה?

פולישק אג"ח ב' - 1119734 - חלופה להשקעה בטוחה?

פולישק אג"ח ב' - 1119734

הרבה דובר ברשת ואף כאן בפורום על ההמרה של פולישק אג"ח א' לפולישק אג"ח ב'.

היום, יום ההחלפה, והנייר נסחר (עדיין לפני סיום) במחיר "שיא" של 60 אגורות לנייר, כאשר הממוצע היומי על 47.5 אגורות (כאשר כמות המסחר בפועל יחסית נמוכה!).

מי שרוצה לקנות היום יכול לקנות כמויות גדולות של הנייר קרוב לקצה העליון, החל ממחיר של 55 אגורות...

אני מזכיר כי עוד בזמנו אמרתי כי המשך החזקה בנייר (כאשר גירד את מחיר ה- 70 ואף היה מאליו) אני אמרתי למכור.

עבור ההחזקה בוצעה המרה מלאה, ללא תשלום מזומן (תשלום המזומן בוצע רק מול מי שהחזיק את הנייר טרום ההסדר או מול החלק הלא סחיר - שהיה צריך להפדות בעבר).

אפילו מחיר הנייר רגע לפני הפסקת המסחר היה באיזור 64 אגורות (כלומר הפסד של 10%).

דווקא כעת כאשר הנייר בערך יחסית נמוך ובתשואה של מעל ל-30% השקעה זו יכולה לשמש כאלטרנטיבה טובה.

בימים הקרובים צפוי תנודתיות במקרה הטוב או קפאון במקרה הרע במחיר הנייר, אך כהשקעה ארוכת טווח היא בעלת פוטנציאל לא קטן בכלל.

לחברה יש תקופת חסד של שלושה שנים לתשלום הקרן (ואז מבוצע בעשרה תשלומים שווים). בנתיים תשלם החברה את הריבית הנצברת כל שלושה חודשים.

בשנה הקרובה במחיר נוכחי מדובר על כ- 5% ריבית על הכסף כל שלושה חודשים! בשנתיים שלאחר מכן על כמחצית מערך זה.

בנוסף ריבית שוק של 30%, לדעתי, הינה ריבית גבוהה עבור הנייר, לפחות ביחס לניירות דומים היום בשוק ולכן הפוטנציאל ברווח הוני גבוה יחסית.

אני אומנם קיבלתי כמות קטנה של הנייר החדש במסגרת ההחלפה (היו לי ניירות לא סחירים של החברה), אך אני מתכוון לעקוב ורכוש בימים הקרובים.

חלופה להשקעה בטוחה?

לדעתי השקעה בנייר זה בטוחה יותר מהשקעה במרבית הניירות שנחשבים בטוחים ואליהם אני נשאל בפורום מדי יום (בעלי תשואה של 3-5-7-10% תשואהשנתית).

כן הנייר יהיה תנודתי יותר, אך מי שמשקיע בניירות בתשואה נמוכה בכל מקרה לא עושה את זה עבור רווח הוני אלא כהשקעה ארוכה.

כן נדרש מעקב צמוד יותר על ההשקעה ויכולת הפרעון של החברה, אך אני מאמין כי הדבר נכון בתקופה זו גם (אם לא במיוחד) מול ה"חברות הבטוחות".

וכן אני מאמין כי פוטנציאל הרווח מהנייר גבוה והסיכון נמוך באופן יחסי...

מי אמר שאין הזדמנויות בשוק ...

הערות חשובות -

יש להמתין מספר ימים לפני השקעה כחלופה להשקעה "בטוחה" שכן מחיר השוק של הנייר יכול להפגע בימי המסחר הראשונים! (באותה מידה שיכול לעלות, בחלופה להשקעה "בטוחה" אנו רוצים להמנע מתנודתיות זו).

דבר שני - אסור לשים את כלל ההשקעה בנייר מסוג זה כאשר מדובר בחלופה להשקעה "בטוחה" ואף מומלץ לפזר על מספר ניירות נבחרים בתשואה זו וגם אז רק חלק מההשקעה הכוללת אליה רוצים לשמור!

דבר אחרון - אין לשים כסף שצריך להיות נזיל, מטרת ההשקעה כאן עבור חלופה הינה לטווח ארוך ונדרש להתעלם מתנודתיות בנייר.

עצה - יש להמשיך לעקוב, אני הפרסם נקודת יציאה לפי התפתחויות בנייר ואני מדגיש שוב יש להמתין מספר ימים לפני כניסה שכן הנייר בהחלט יכול עוד לרדת!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: פולישק אג"ח ב' - 1119734 - חלופה להשקעה בטוחה?

תודה על הניתוח. חיזקתה את מה שעבר לי בראש. אני בפנים מה-13.6.10-השקעה מעולה לעתיד.יהיה פיקוח צמוד של הבנקים- החברה לא יכולה לעשות שטויות.

קשה לי להבין מדוע רבים זורקים את הנייר במחיר שכזה? האם יש עדיין חוסר אימון ביכולת החברה לשלם את התחיוביותה אף בתשלום הריבית בלבד? הלוא על כל 1000 שח מקבלים ריבית בשנה הקרובה של כ200 שח. שמא טועה אנוכי?

אכן זה מה שכתבתי - מדובר על "ריבית" אפקטיבית של כ-5% כל רבעון, כך שהריבית האפקטיבית השנתית אף גדולה מ-20% כפי שניתן לחשוב (200 ש"ח על כל 1000).

לאחר מכן הריבית יורדת למחצית מערך זה עבור שנתיים נוספות ואז מתחילים התשלומים (10 תשלומים שווים שנתיים).

כאשר מחיר הקרן קרוב למחצית ממחיר החוב גם פה מדובר על תשואה נוספת לטווח הארוך.

השאלה הגדולה היא - האם באמת החברה תוכל לשלם?

יש שתי אסטרטגיות אפשריות:

אחת לקחת את הסיכון ולקנות עכשיו. הסיכון הוא כי החברה לא תעמוד בתשלום הריבית הראשון. זהו סיכון שלפי דעתי שווה את הפוטנציאל של הרווח, כלומר הסיכוי גדול מהסיכון להערכתי...

אפשרות שנייה - להמתין לתשלום הריבית הראשונה ולראות כי החברה עומדת בתשלום מתזרים מזומנים של פעילותה. אם כך הדבר אין חשש לתשלומי הריבית הנוספים (או נכון יותר הסיכון יורד בצורה משמעותית) ואז לקנות.

סביר להניח כי אז המחיר כבר יהיה גבוה יותר,א ך אולי בכל זאת ישחק לנו השוק במגמתו וניתן יהיה למצוא את הנייר במחיר מציאה.

שתי האסטרטגיות (לדעתי) לא צריכות לקחת בחשבון את אפשרות תשלום הקרן שכן משקיע חכם יצא קודם לכן כאשר מחיר הנייר יהיה גבוה ואחוז הרייבת האפקטיבית תקטן - מה שיקרה בהנחה כי החברה תעמוד במספר תשלומי ריבית (כלומר כשנה - שנה וחצי מעכשיו).

ארי לא סיבר להניח כי נייר שנושא ריבית אפקטיבית (ללא פגיע בקרן, שמהווה גם היא פוטנציאל של כ-100% רווח) ימשיך להסחר במחיר הנוכחי - אם אכן משלם!
    אלון פיאדה

מתי התשלום הקרוב? משום מה לא מוצאת נתונים ברורים בגלובס.האם ב30 ליוני ואם כן האם כבר

חלף יום הקום?

היום הקובע לחלוקה מחדש כבר עבר, כעת המשחק הוא על הפדיונות העתיידים כפי שפירטתי.

תשלום בפועל למי שהחזיק בנייר לפני ההמרה - בסוף החודש.
    אלון פיאדה

התכוונתי למי שנכנס כעת. האם בספטמבר ב30 לחודש? (תשלום).

כן, ריבית בלבד!
    אלון פיאדה

כן,תודה!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות