x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: מלרג א

מלרג א

צהריים טובים אלון ,

האם להערכתך תוכל החברה לעמוד בתשלום שליש מהקרן שאמור להיפדות באוקטובר הקרוב?

כמו כן,האם ניתן כרגע להתייחס לאגח כאל אגח סטרייט בגלל שער המניה?

תודה.

Re: מלרג א

היי,

נתחיל מהצהרת החברה - ע"פ הדוחות הכספיים לא צריכה להיות בעיית תשלום.

מעבר לכך ההון העצמי של החברה חיובי ומרבית "רכושה" שוטף ולכן סביר להניח כי גם במקרה הגרוע מכל של הסדר - תיהיה רק דחייה/חלוקה מחדש של החוב ולא יותר מכך.

במקרה דיברתי על אג"ח ב' של החברה, בעבר הלא רחוק -

מלרג אג"ח ב'

כך שאני מכיר מעט את השתלשלות העניינים בחברה.

אני חייב לציין כי יש סיכון מה בחברה, שכן אני אישית (במילים עדינות) מרגיש ספק קל בנוגע לדרך והפעולות שבה החברה מתנהלת. אך עם מסתכלים על הנתונים של החברה, נראה כי ספקות אילו אינן מבוססות.

החברה היא חברה גדולה שמספקת "פתרונות" תשתית בסדרי גודל גדולים. אז אמרתי כי הפגיעה ביחסים בין חברת מלרג לחברת מע"צ (שהינה למטב ידיעתי צורך השירותים הגדול במדינה לתחום בו עוסק החברה) לא תשפיגע בטווח הקצר.

כעת אנו מדברים כבר על כניסה לטווח הארוך (שכן אז דובר על תשלום מיידי שהיה ידוע ומוכן וביטול פרויקטים עתידיים לא היה צריך להשפיע על יכולת התשלום של החברה), כעת אנו נכנסים לתשלומים בעידן החדש של החברה בהתנהלותה ללא הלקוח המרכזי ולכן החששות גדלים.

אני מאמין כי כניסה כעת והמתנה לתשלום ראשון יכולים לשרת את המששיע. לאחר מכן הייתי שוקל בחיוב יציאה מהנייר, אך את קבלת ההחלטה הסופית יש לקבל על סמך הנתונים (מחירי השוק) שיהיו באותה תקופה.

כמו כן ניתן לעיין בדוחות הכספיים של החברה כאן -

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=544133
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

נ.ב -

אחת הבעיות הגדולות היא כי חלק גדול מהנכסים הרשומים הם מסגרות מזומנים שסגורים כערבות (ולכן אינן יכולות לשמש לביצוע התשלום) כמו גם חובות לקוחות (ולכן התשלום תלוי בגבייה יותר מכול)...
    אלון פיאדה

תודה על התשובה והנתונים.מחשבתי אכן היתה בכיוון של תשלום באוקטובר (שליש קרן) ואז יציאה.

בגלל המרחק מהפארי נכון להיום,חשבתי שגם אם הנייר יספוג אח"כ "הפסד" קטן,עדיין אצא ברווח

יפה.אבל הכל תלוי,באם החברה מסוגלת ורוצה לעמוד בתשלום...

כיון שעלתה לדיון בפורום (אגח ב) הנחתי שהדעה עליה לא מפוקפקת,נאמר כך.עכשיו,אני מבינה

בין השיטין,שיש ספק מסוים אצלך,וטוב שאתה מעלה זאת.

לגבי ענין ההמרה,בשלב זה אפשר להתייחס אליה כאגח רגיל?

סליחה, כתבתי וכתבתי ושחכתי להתייחס לתד זה.

אכן ניתן להתייחס לנייר כאג"ח רגיל שכן המרחק לכדאיות להמרה גדול...
    אלון פיאדה

היי אלון

החברה פרסמנה היום את ההודעה הבאה במאיה:

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=550891

לפי ההודעה חילוט הערבות ממעץ ידחה לאפריל 2011.

מה זה אומר לגבי האג"ח האם זאת הודעה חיובית? או לחילופין ההשפעה על האג"ח זניחה?

החוב מול שתי סדרות האג"ח של החברה הוא על סך של מעט יותר מ- 100 מליון ש"ח, מתוכם התשלום בשנה הקרובה הוא של קצת פחות מ- 25 מליון ש"ח, כך שיש השפעה להפסד מזומן בסך של 7 מליון ש"ח.

אך חשוב להבין שני דברים:

אחד - עיקר התשלום אינו תלוי בשחרור או חילוט הערבות, אלא ביכולת החברה להמשיך לייצר תזרים חיובי לאורך השנים. מעבר לכך לחברה הון עצמי חיובי ויכולת לייצר רווחים, כך שלמרות שהפסד, כל הפסד, הוא כואב, הוא משפיע יותר על בעלי המניות מאשר על מחזיקי האג"ח.

שתיים - ההודעה אינו מאפשרת שימוש בכסף בכל מקרה ומאוד יכול להיות כי הכסף בסופו של דבר לא יגיע לחברה כלל. על פי הצהרת החברה עצמה בסיום היא צופה איבוד של 3-4 מליון מהסכום...

החשש צריך להיות מהמשך יכולת הפרעון של החברה ומתזרים מזומנים לוקה בחסר ולא האם החילוט יהיה או לא יהיה. למהלך יש השעה רבה יותר על עתיד החברה - שכן היא איבדה את אחד הלקוחות העקריים בשוק הישראלי...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות