היי אלון
אשמח לחוות דעתך על האגח הנ"ל.
שער נוכחי 105.55 תשואה נטו 8 אחוז
פדיון ב4 תשלומים 5.2011 עד 05.2014
היי אלון
אשמח לחוות דעתך על האגח הנ"ל.
שער נוכחי 105.55 תשואה נטו 8 אחוז
פדיון ב4 תשלומים 5.2011 עד 05.2014
על פניו נראה אג"ח בטוח, הנתונים הפיננסיים אינם משקפים סיכון אמיתי, אך לי אישית יש בעיה אם השקעה מסוג זה.
דבר ראשון, למרות שמדובר בתשואה יפה, אני מאמין כי אם נכנסים להשקעה בנייר שכזה המטרה היא נעילת תשואה בלבד - שכן אינך יכולה באמת לעשות רווח הוני משמעותי בנייר.
בדרך מאוד יכול להיות כי מחיר הנייר ירד! נמצא בשיא כל הזמנים ולמרות שמצב החברה הרבה יותר טוב מכפי שהיה בעבר, עדיין יש מספר גורמים משפיעים בניהם סנטימנט השוק!
כל עוד עושים את ההשקעה לטווח ארוך - לא נראה לי בעייתי, אך בכל זאת לא הייתי הולך לכיוון זה כעת... (בשוק עולה יש ניירות הרבה יותר אטרקטיביים ובשוק יורד - לא צריך לבחור להיות בפנים. במה את מאמינה?)
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
נעילת תשואה ל-8-10 אחוז נטו שנתי לטווח הארוך יכול להיות פיתרון מעולה לחלק הארי של כל תיק השקעות. לישון בשקט זו אחלה פרמיה![]()
נכון, אך יש לדעת כי בדרך הקרן יכולה להפגע. אני מזכיר כי האג"ח של מנופים היה גם באיזור העשרים אגורות (אז עוד היה רחוק מתשלום), כך שאם יתפתח משבר נוסף ההשקעה על הנייר יכולה להפגע.
אם נדרשת נזילות של הכסף לדעתי עדיף להתרחק מהניירות "הגבוהים" (שכן הם הנפגעים חזק ביותר במחיר השוק).
אם משקיעים במטרה לפדיון זה משהו אחר ועדיין נדרש הלך רוח שכן התסריט שלמעלה לא בדיוני לחלוטין...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.