לא מתמצא באגחים
מבקש המלצות לקנייה
ואם אפשר גם הסבר
בתודה מראש
אבי
לא מתמצא באגחים
מבקש המלצות לקנייה
ואם אפשר גם הסבר
בתודה מראש
אבי
הנושא רחב מדי בשביל לענות על השאלה בצורה שכזו.
זה לא רציונלי לצפות לתשובה מבוססת ומלאה כאשר אתה מציג את עצמך כלא מתמצא ומבקש המלצת קנייה.
מה הצפיות שלך מהשקעה? אילו רמות סיכון אתה מעוניין לקחת? מה אורך ההשקעה הרצוי? מה יכולת הספיגה שלך להפסד? מהו סכום ההשקעה? ועד... - הם כולם שאלות שיש להשיב אליהם לפני שניתן לתת המלצה מכל סוג שהוא.
יש בפניך שתי חלופות:
(1) לפנות לייעוץ מקצועי. נכון שזה לא פתרון קסם אך ביחס לנקודת אפס זו יכולה להיות התחלה טובה.
(2) ללמוד מעט את הנושא, להגדיר יותר את הרצונות שלך ואז לבצע השקעה חכמה.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אתה צודק,לא הצגתי אותי
אני מתעסק במניות וקונה ומוכר לפי ניתוח טכני.
למדתי זאת אצל גקי בחיפה.
אני מחפש אגחים בדרגת סיכון נמוכה.
השקעה לזמן לא מוגבל.
דבר ראשון הפנה אותך לנושא הבא:
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9259
בתוכו תוכל למצוא מספר קישורים שמתמצתים את כל מה שדובר בחודשיים האחרונים על השקעה "חסרת סיכון" באג"ח. אומנם מדובר בחומר רב, אך אני מאמין כי תמצא בו שימוש רב.
לאחר שקראת/עיינת בחומר זה והבנת את המשמעות של השקעה בתשואה נמוכה בשוק עם צפי לעליית ריבית, אני רוצה לחדד את זה עבור הגדרתך לזמן בלתי מוגבל (שכן כפי שצויין שם המקרה שאתה מציג [השקעה לזמן לא מוגבל] הוא החריג).
בגלל שאתה מדבר על השקעה לזמן לא מוגבל (וכאשר הדבר מוצג בפני אני מייד חושב על נעילת תשואה ולא על השקעה עם נזילות) ניתן לבצע השקעה סולידית בתשואה ידוע לאורך זמן קצר-בינוני-ארוך, כאשר יש להבין כי בדרך הקרן יכולה להפגע, אך בסוף התקופה המוגדרת יצא רווח וודאי מביצוע ההשקעה.
זהו בעצמם היתרון הגדול ביותר של אג"ח על פני מניות - הידיעה המוחלטת (למעט מקרי דיפולט) של התשואה המובטחת ביום ההשקעה לאורך כל התקופה והיכולת להעריך את כדאיות ההשקעה בכל רגע נתון עד לסיומה.
במקרה שלך אתה צריך להגדיר כמה תשואה אתה מעוניין (כמובן שככל שהתשואה עולה רמת הבטחון יורדת ואירוע דיפולט - אי תשלום גדל, לפחות באופן עקרוני).
בתשואת שוק ותשואה נמוכה ניתן למצוא את הניירות של הבנקים והקרנות כמו גם אג"ח מדינה.
בהצמדה למדד ניתן לקבל בין 0-3% אליהם (כאשר המדד הצפוי ע"פ התחזיות הוא בין 2-3% שנתי, אך אני הייתי מאמין כי אם כבר יהיה לכיוון הגבול העליון).
בניירות של חברות שנחשבות בטוחות והתשלום בהם מובטח במידה גבוהה (למעט במקרים חריגים של אירוע קטסטרופלי) תוכל למצוא ניירות עם תשואה של 3-5-7% עם הצמדה ללא הרבה בעיה, אילו ניירו תשלדעתי עוד כדאי להשקיע בהם תחת ההנחה שציינת מראש).
הבעיה עם ניירות אילו כמו שראינו בתחילת המשבר שהם אינם חסינים לירידות של השוק ולכן למרות שישנה סבירות גבוהה לתשלום, במידה ויתפתח משבר חדש הקרן יכולה להפגע ולפול באחוזים דו ספרתיים. בגלל שציינת כי ההשקעה היא לזמן בלתי מוגבל, תמיד תוכל להמשיך להחזיק בנייר לפדיון ולקבל בדיוק את התשואה שנעלת ביום הרכישה.
בתחום הבא תמצא ניירות עם תשואה של 10-15-20%, אילו הניירות שאני ממליץ אליהם למי שלא רוצה לקחת סיכונים גבוהים אך רוצה להנות בתשואה גבוהה.
כאן כבר יש לברור יותר בזהירות אילו ניירות להכנס כי חלקם בהחלט יכולים להכנס להסדר ולכן התשואה הסופית שלהם לא באמת מובטחת (למרות שברוב המוחלט של המקרים מדובר על תשואה חיובית במקרה של הסדר - ביחס למחיר הקנייה, לא הפארי!).
ניירות בתשואה גבוה יותר דורשים ידיעה ומעקב צמוד יותר שכן, לפחות כפי שאני מאמין, מטרת ההשקעה אינה המתנה אלא ניצול אירוע/הודעה לגריפת רווח הוני ויציאה מהם.
כאשר משקיעים בנייר עם 70% תשואה לא מתחננים להשאר לפדיון ככל הנראה, למרות ששוב המשבר הנוכחי לימד אותנו כי גם לניירות אילו יש יכולת להפתיע.
אלון פיאדה
נ.ב -
מציע לקרוא גם את הנושא הבא:
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9336
בו פירטתי על השקעות סולידיות ומניתי מספר ניירות בשתי האפיקים הראשונים.
אלון פיאדה