x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: אולימפיה אגח ג

אולימפיה אגח ג

שלום אלון,

מה דעתך על כניסה לאגח בנקודת הזמן הזאת?היום ירידה של מעל 4%?

תודה.

Re: אולימפיה אגח ג

בהחלט המחיר הנוכחי כדאי (כפי שציינתי בשני הצאטים האחרונים) אך כמו שאמרת: היום יורד ואתמול ירד...

לכן תלוי מה אתה מצפה מההשקעה: דע שעדיין יכולים להיות ירידות, אך לקראת מועד התשלום אתה תיהיה ברווח. אם יכולת הספיגה שלך נמוכה (לעיתים אני מקבל פניות על ירידה של 3% בנייר מסויים), המתן, אם אתה משקיע לטווח מעט ארוך יותר ויודע להמתין בסבלנות, אכן מדובר במחיר טוב, ייתכן כי בעתיד הירידות ימשיכו, אך זה רק תיהיה סיבה לעשות מיצוע...

אני העבור על הנתונים של החברה שכן כבר הרבה זמן לא בדקתי אותם לעומק, אם היה שינוי מעותי אני העלה אותו כהמשך תגובה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

כן,ההשקעה שלי יכולה להיות לשם רווחי הון,כלומר לא לחכות לפדיון ולקוות לעליות משמעותיות עד למועד התשלום הקרוב שהוא גם פדיון חלקי וגם ריבית.

בנקודת הזמן האת אני נוטה לחשוב שההשקעה באגח ג מוצלחת מאשר בב'.

הדוחות אפילו טובים ממה שציפיתי, תודה שהעלת את החברה שוב לרדאר שלי, היא הצליחה לחמוק לאחר שמחיר השוק של הניירות שלה עברו את ה-90.

כן היתה מחיקה קטנה בהון העצמי, אך החברה בעלת הון עצמי גדול באופן יחסי ויחס מינוף לא קטן אך קטן בהשוואה לענף.

כמו כן הנכסים יכולים לשרת את ההתחייבות ויותר מכך בכל מקרה (לפי מחיר נוכחי) ולכן אני מאמין כי אכן מדובר בהשקעה טובה.

היתרון של אג"ח ב' לעומת אג"ח ג' של חברת אולימפיה הוא בכך שהמח"מ שלו קצר יותר (כאשר התשואה השנתית זהה) ולכן הוא נחשב מסוכן פחות שכן הפדיון היחסי הקרוב גדול יותר (בעוד כשנתיים בראשון תוציא כבר 2/3 מהחוב [כלומר כמעט את כל ההשקעה שלך] כאשר באג"ח ג' תוציא רק כ- 1/3 מהחוב [כלומר רק כ50% מההשקעה כעת]).

בכל מקרה גם אני מאמין כי עדיף אג"ח ג' על אג"ח ב' של חברת אולימפיה שכן מועד התשלום הקרוב יעניק לך אפשרות בסבירות טובה לרווח הוני טוב בהשקעה בזמן קצר, לאחר מכן ניתן יהיה לנייד את ההשקעה מנייר אחד לשני.
    אלון פיאדה

תודה רבה ,שמחתי לעזור.. .

שם במה,
    אם כל השאלות שאת שואלת את אמורה כבר להיות ספצית!

על מה את ממליצה? איזה איגרות חוב מצויה בהזדמנות?

אני בכל אופן טוען, כי השוק ימשיך לרדת.. ויתרחש אפקט דומינו.

השאלה היא מתי הציבור יתחיל להפנים כי יש משבר שני ויתחיל למשוך את כספו מקופות הגמל..

אני אגב כבר החלפתי את כל קופות הגמל של משפחתי לאפיק הסולידי מתוך דעה שאם לא תיהיה ירידה חדה בשוק הרי שלא תיהיה גם עליה חדהה אלא מקסימום דשדוש.. ולכן הסיכון/סיכוי מראה כי יש להחליף את הקופה לאפיק סולידי!

שלום Danakar

צר לי לאכזב אבל ממש קטונתי מלהמליץ המלצות ואינני ציידת הזדמנויות שכזאת.

אני משהו בין שקדנית לפחדנית לסבלנית.. שואלת הרבה,מצליבה מידע, ומדי פעם גם מבצעת

מהלך. אלון כאן הוא לעזר רב.ובכלל אנשי הפורום המנוסים.

אני יכולה לומר שבינתיים המהלכים הסולידיים שבצעתי ,כשהשוק היה בשיאו (מרץ) היו

קניות שלא השתלמו "על הנייר",כי הניירות הבטוחים הללו (פטרוכימים ב ,לדוגמא) ירדו

מאוד.לפי שעה.

אני בינתיים קונה לאט לאט.כמחצית מהכסף ברשותי הוא נזיל,מחכה לראות לאן השוק נוטה ולזהות

הזדמנויות.או למצע שערים.

כאמור,סבלנות יש..זה לא כסף לילדים או של המשפחה,ואני מאמינה שהבסיס של אגחים הוא

רציונלי יותר מתחום מניות,ולכן לא כל רוח מעיפה את ההשקעה לכאן או לשם.יתכן והמצב הלא יציב

ידחוף את הקהל הסולידי שוב לזרועות האגרות הקונצרניות ויהיו עליות יפות לאחר ירידה מסוימת

בחודשיים האחרונים.

אלון בוקר טוב,
    כדאי לשים לב שמחודש פברואר 2010 , יש רק מכירות של בעלי העניין ???
    בברכה,
    אריק

בחודש פברואר אכן מחירי הניירו תהיו גבוהים באופן יחסי.

אני נכנסתי אאתר שחקן מעוף אף לאחר מכן ובתחילת הדרך אמרתי כי הניירות בשוק הקונצרני גבוהים וכי יהיו ירידות - בדגש ע להניירות שתשואה נמוכה.

הרבה ניירות הגיעו למצב בו מחיר השוק התקרב למחיר הפארי ולעיתים קרובות אף עבר אותו כך שהתשואה האפקטיבית של הנייר היתה נמוכה מהריבית הרשומה אליו.

מצב זה לדעתי היה לא הגיוני, שארי לא סביר להניח כי מצב החברות טוב יותר ממה שהיה בתאריכי ההנפקה טרום המשבר!

לעומת זאת כעת לאחר התיקון (שעדיין לא ראינו מגמה ברורה של שינוי בו) - אני מאמין כי נוצרו מחדש הזדמנויות השקעה. כן - יכול להיות כי ימשיך לרדת ואני קופץ על העגלה מוקדם מדי, אבל ישנם ניירות במחירים שלא נראו בשוק כבר זמן מה...

כמו כן בחודש האחרון התבסרנו על מספר לא קטן של חברות שהודיעו על רצון לרכישה חוזרת ובחלק מהמקרים על תשלום מוקדםואני רואה בכך עיתות חיובי לכך שכעת גם החברות מזהות שוב פוטנציאל...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות