x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: המלצה להשקעה סולידית

המלצה להשקעה סולידית

היי אלון

השתחרר לי סכום כסף מדירה שמכרתי ואני מעונין להשקיע אותו לטווח של שנה בערך ברמת סיכון נמוכה מאוד עד לקניית דירה מחדש.

הומלץ לי להשקיע באג"ח קונצרני בדירוג גבוהה - במיוחד של בנקים.
    אשמח לשמוע את דעתך ואשמח מאוד לקבל המלצה על אגח"ים מומלצים עבור השקעה זו.

המון תודה!

Re: המלצה להשקעה סולידית

בגלל שהכסף מיועד לדירת מגורים (צורך בנזילות גבוהה), לתקופה קצרה (עד שנה) וההגדרה שלך היא לסיכון נמוך (ואני מבין זאת ותומך) - אכן השקעה באג"ח קונצרני בדירוג גבוה נכונה.

אך שים לב, כמו שאני חוזר ואומר, השקעה היום, בצפי לעליית ריבית בשוק, בניירות בתשואה נמוכה (פחות מ-5%, או אפילו 3% צמוד מדד) - ישנו חשש גדול לירידת ערך (מדובר באפשרות לירידת מחיר שוק של אחוזים בודדים ולא נפילה היסטרית, אך בכל זאת בגלל שמדובר בהשקעה שנחשבת לסולידית, הסיכון הזה מוציא את כל הכדאיות מימנה - למעט, כפי שגם כתבתי בעבר, במקרה כמו שלך).

במה להתמקד בהשקעה מסוג זה?

(1) לך על ניירות עם מח"מ קצר ואם אפשר יחס מח"מ לפדיון סופי שקרוב לאחד ככל הניתן.

מח"מ קצר מצמצם את הפגיעה בערך השוק של הנייר בעליית ריבית בשוק. יחס מח"מ לפדיון סופי (כלומר היחס שמתקבל מחלוקה של המח"מ [משך חיים ממוצע] לטווח הזמן עד למועד הפדיון הסופי) קרוב לאחד אומר כי הפדיון הסופי גם הוא אינו רחוק, כך שבמקרה הגרוע ביותר ניתן להמתין לפדיון (בהנחת תשלום) של הנייר ולהבטיח את נעילת התשואה - כלומר לבטל לחלוטין את הסיכון (שוב בהנחת תשלום!)

(2) לך על ניירות של חברות גדולות עם תזרים מזומנים ידוע שאין חשש ממשי לאי מימוש או קריסה.

נכון שדווקא המשבר הנוכחי הראה לנו כי אין כזה דבר אך עדיין ישנם חברות (לפחות בשוק הישראלי) שאתה יודע שגם במשבר לא באמת נפגעות (ספקי תשתיות, מזון...).

(3) גוון ופזר

שוב בניגוד למה שאני מטיף לו ביום יום, נדרש משנה זהירות במקרה שלך. בסופו של דבר המטרה היא לא עשיית כסף אלא הבטחה של ערך הקרן. לכן רכוש מספר ניירות מסוג זה של חברות שונות. קשה לי להאמין כי יהיה לזה משמעות בסופו של דבר, אך בכל זאת הדבר גם אינו פוגע במקרה שלך.

(4) התמקד בניירות צמודי מדד

לאנשים יש נטייה להעדיף עוד אחוז תשואה רשומה מאשר לבטח את עצמם מפני הסכנה הגדולה ביותר - התפרצות אינפלציונית. אם כבר המטרה היא ביטוח אתה לא מכסה רק חלק מהאפשרויות אתה מכסה את כולם. הצמדה למדד היא כיסוי הכרחי במדינה כמו שלנו (למרות שאינני חושב שאנו צפויים למדד חריג).

לסיכום:

בסופו של דבר חשוב לזכור כי המטרה שלך היא שמירת ערך הכסף ולא באמת עשיית רווח. שקול את כלל הנתונים, ייתכן כי תעדיף להשאיר גם חלק מהכסף בהפקדות בבנק (למרות הריבית הנמוכה) שכן אם תיקח נייר עם ריבית של 1-2% והריבית במשק תעלה אז כבר תיהיה עדיפות לפקדון.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הי אלון,

ובכל זאת לאחר תשובה מפורטת, מקצועית ומקיפה - לא המלצת כלל על דברים קונקרטיים.
    למיטב הבנתי ביקש המלצה אופרטיבית ולא אבני דרך בהשקעה.
    אודה אם תוכל לתת דוגמאות
    R

נכון כי צריך לשבת על מול כמות הכסף הפנוי, סכום כסף ממכירת דירה יכול להיות 100-200 אלף ויכול להיות מליון ויש להתייחס שונה מעט בנוגע לפיזור כאשר מדברים על סכומים שיש בניהם הפרש של סדר גודל.

מעבר לכך חשבתי שכל אחד יכול לעשות סינון של טבלה...

אבל אם התבקשתי, בבקשה:

בתחום הלא צמודים, עם מח"מ קצר, ניתן למצוא אגחים של הבנקים כגון: פועלים הנפ (1940121) או לאומי מימון (7410053), אך יש כל כך רבים...

אני הייתי מתרחק מאג"ח עם תשואה נטו שלילית...

בתחום הצמודים, עם מח"מ קצר, ניתן למצוא קשת קצת יותר רחבה והבולטים בה הם: דיסקונט השקעות (6390140) והאגחים של חברת מבני תעשייה ו' (2260099) וקצר ארוך יותר יב/ (2260214).

במח"מ מעט ארוך יותר הגיוון עולה וניתן למצוא אגחים של החברות הבאות:

בזק, סלקום, פרטנר, שטראוס, שופרסל, נכסים ובניין, כיל, פטרוכמיים... ואילו רק דוגמאות...

אך הכוונה המקורית שלי נשמרת, אני מאמין כי אם הידיעה והסעיפים למעלה יש לגשת ליועץ לבניית תיק שבו המח"מ יהיה תואם לזמן ההשקעה הרצוי.

כמו כן בגלל שאני מצליח להבין כי הידע הפיננסי של השואל לוקה בחסר (זה לא בושה שכן מרבית האנשים "לוקים במחלה" זו - הוא לפחות מנסה למצוא לה פתרון) - התשובה שלי מוגבלת במה שלדעתי הוא תחום העניין ותחום ההבנה של השואל...
    אלון פיאדה

תודה על התשובה!

לא הייתה משלב 2-3% מהתיק עם מספר אג"ח בדירוג קצת יותר נמוך?
    הסכום ד"הוא סביב המיליון.

ד"א - הידע שלי בתחום דווקא לא רע בכלל...תמיד טוב לשמוע עוד חוות דעת ממישהו שעוסק בתחום באופן יום יומי...

תודה רבה!

יש לי עוד שאלה קטנה:

אתה יכול בבקשה להזכיר לי מה ההבדל בין תשואה ברוטו על קונצרי צמוד לבין תשואה נטו על קונצרי צמוד ?

קח לדוגמא את אג"ח 6390140 דיסק השק אגח ג שהמלצת עליו ואני רואה בביזפורטל שהתשואה ברוטו היא 0.94 אבל התשואה נטו היא מינוס 0.08. הרי זה אגח צמוד אז על מה מורידים כמעט אחוד מברוטו לנטו? כמו-כן כתבת שאתה ממליץ להתרחק מתשואות נטו שלילות. א אני קצת מבולול

תודה רבה!

אילן, לשתי שאלותיך...

שילוב ניירות

דבר ראשון אני הייתי משלב יותר מ-2-3% באג"ח בדירוג נמוך או כלל לא מדורגות.

אני מאמין כי במהלך השנה נראה עוד תיקון למעלה בעיקר מול אותם ניירות שנסקו חזק ונפלו בשבועות האחרונים.

נכון שתשואה של 4-5% על ניירות אילו הינה תשואה נמוכה אך כעת כאשר הן עומדות על 15-20% מדובר על תשואה עודפת לפי דעתי... בעיקר אם כן יש לך הבנה, יכולת וזמן להשקיע בקנייה, המתנה ומכירה.

בסכום של מליון ש"ח ניתן להקצות לדעתי 20-30% לעבר ניירות בתשואה טובה יותר (מול חברות שעתיד התשלומים בהם לשנה-שנתיים הקרובות טוב) ולהנות גם מבטחון יחסי לערך התיק וגם מתשואה עודפת על ההשקעה.

ההבדל בין תשואה ברוטו לנטו:

התשואה לפדיון מבוטאת כ"תשואה נטו לפדיון" כאשר היא מחושבת בגין תקבולים עתידיים אשר מנוכה מהם מס הכנסה. "תשואה ברוטו לפדיון" היא בגין התקבולים עתידיים לפני ניכוי מס הכנסה.

בגלל שבתיחלת השיחה ביננו חשבתי כי מטרת הפנייה שלך היא השקעה בראש שקט של סכום נוכחי והמתנה לפדיון, כניסה לנייר עם תשואה שלילית אינה כדאית (בכל מקרה, אך במיוחד בהנחת פדיון).

תשואה נטו, כמה אבסורד שזה נשמע, יכולה להגיע להיות שלילית בכל נייר (שארי בסופו של דבר הכל עניין של הצע וביקוש) אך היא הגיונית כאשר לוקחים בחשבון הצמדה למדד עם צפי למדד גבוה (באופן יחסי) וריבית נמוכה.

אם הריבית חסרת הסיכון היא 1% לתקופה X והזמן לפדיון בנייר הוא אותו X, כאשר הצפי לעליית המדד לאותה תקופה הוא לדוגמה 2% (וההשקעה חסרת סיכון!!!) אז יכול להתקבל תשואה שלילית של 1% באופן עקרוני... (כך שהתשואה הסופית על ההשקעה בסוף התקופה תיהיה זהה בשתי המסלולים).

בכל מקרה תמיד יש להסתכל על תשואה נטו! (תוך ידיעה שישנם אנשים שלא יודעים את זה ).
    אלון פיאדה

אלון, ההסבר שלך על תשואה נטו אינו נכון.
    אכן ההבדל בין תשואה ברוטו לנטו זה המס, אבל איך יוצא לך שמנטו חיובי שממנו מורידים 20% (התוצאה צריכה להיות חיובי קצת יותר קטן) קיבלת שלילי?
    וכשהסברת על מדד, איך אתה מסביר תשואה ברוטו חיובית ותשואה נטו שלילית על צמוד מדד?
    בקיצור , לא נכון!
    ההסבר הנכון הוא שתשואה נטו שלילית נובעת רק במקרה אחד והוא: כשהאג"ח הונפק בניכיון, ולמי שלא הבין זה אומר שבהנפקה האג"ח נמכר בהנחה ועל זה יש מס נוסף.
    לא אתן את כל ההסבר כי הוא ארוך מדי ולא את כל החישובים אבל אוסיף לשואל:
    מי שמבין אג"חים בכלל ונקודה זו בפרט ויודע לנהל בתבונה את תיקו יכול בקלות להקטין או אף לנטרל את ההפרש בין התשואה ברוטו לנטו ולהיות על התשואה ברוטו או קרוב אליה (ובכל מקרה ישלם 20% מס על רווחיו כתמיד).
    לא נכון שצריך להסתכל תמיד על התשואה נטו, שמירת האג"ח עד נק' זמן מסויימת לפני הפדיון (עד יום הקום) היא לפי התשואה ברוטו בכל מקרה משום שחישוב המס בגין הניכיון בהנפקה מבוצע אך ורק בנקודות הפדיון ולא בכל מכירה (בניגוד לחישובי רווח רגילים ומבלי להיכנס לכל ההסבר).

.אליעזר בן יהודה היקר,

אני אוהב שאתה מנסה לתקן אותי וטועה... מעבר לכך תשובתך חלקית ולוקה בחסר.

אני לא נכנסתי להסבר שאותה העלת בגלל אותה הסיבה שאתה מעלה, הצורך בהסבר מלא על הכתוב (ולא הוא לא כזה ארוך, אני מייד יסביר את זה אם כבר פתחת את הדלת).

ההבדל בין תשואה ברוטו לנטו הינה רק בנושא המיסוי כפי שכתבתי "...בגין תקבולים עתידיים אשר מנוכה מהם מס הכנסה..." אם אתה לא יודע את ההבדל בין תקבולים עתידיים לצבירת רווח זו בעיה.

ההסבר הארוך שלך הוא בסך הכל זה:

כאשר אג"ח מונפק לראשונה הוא נושא לוח סילוקין ידוע וריבית רשומה קבועה. לעיתים נדרש מהנייר/חברה תשואה גבוה יותר מהרשום על הנייר ולכן בעת ההנפקה מחיר הקנייה יהיה נמוך יותר מהמחיר הרשום על הנייר של הקרן. בדיוק אותו הסבר נכון גם לקשר בין תשואה לפדיון למחיר השוק בכל רגע נתון.

כמובן שניתן שיהיה קיים גם מקרה הפוך... בכל מקרה כאשר מחיר ההנפקה נעשה מתחת למחיר הקרן הדבר אכן נקרא הנפקה בניכיון.

לשם דוגמה (פשוטה, אך ניתן להרחיב אותה) במק"מ שמונפק לפי מחיר ל 100 ואינו נושא קופון כלל מחיר ההנפקה תמיד יהיה בניכיון וההפרש בין השניים יקבע את גובה התשואה של הנייר.

נניח שנייר הונפק לפי מחיר של 90 אגורות וכי כמובן ערך הקרן הרשומה הינה 100 אגורות. לאורך חיי האג"ח המחירי םוהתשואות יכולים להשתנות, אך כאשר האג"ח מגיע לפדיון (קרן) נדרש לשלם את ההפרש בין אותם 90 ששולמו מלחתחילה לבין ה-100 שימסרו בתשלום שכן ההפרש בין השניים מייצג גם הוא רווח הוני.

במקרה זה לדוגמה נדרש לשלם המשקיע אחוז מסויים (שיכול להשתות) מהרווח (כלומר אותן 2 אגורות) [בנוסף כמובן לתשלום מס נוסף על רווחים הון שנצברו בין הפרש בין מחיר קנייה לפדיון וריבית נצברת]. הפרש שתי האגורות הנ"ל הוא שיוצר את ההפרש בין תשואה ברוטו לנטו לפדיון!

נכון שאם מוכרים יום לפני הפדיון לא משלמים את המס על הניכיון, אך (כמו שאתה נוהג להציג בפני את הנחת השוק היעיל - פעם אחר פעם) - האם לדברך השוק את זה לא מתמחר?!?

בנוסף לכל הכתוב מעלה, אם כבר דנים בנושא לעומק, רצוי לציין כי באותם הניירות יש עדיפות ברורה למשקיע מסויים על פני כל האחרים: ישנם גופים פיננסיים שאינם משלמים מס (פטורים מימנו) - כגון הקרנות השונות שמנהלות לנו את הכסף... ולכן גם כאשר התשואה נטו שלילית אותם גופים עדיין יוצאים נשכרים שכן הם מביטים על תשואה ברוטו (לא משלמים מס).

כמו כן אם נחזור להתחלת התגובה שלך התשובה לשאלה: " איך אתה מסביר תשואה ברוטו חיובית ותשואה נטו שלילית על צמוד מדד?"

ההסבר פשוט מאוד (ואפילו הגיוני שכן הוא מכניס שחקנים נוספים למשחק מעבר לגופים הפטורים מתשלום מס):

ההסבר לכך מופיע בצורה די ברורה בתגובה המקורית שלי ולכן אני ממליץ לך לקרוא את הדברים יותר לעומק ולהגיע להבנה כי הקשר קיים אך לא בצורה בו אתה מנסה להציג אותו...

לסיכום מר אליעזרבןיהודה היקר, צר לי על כך שכל רצונך הוא ליצור ויכוח וחיכוך בין הכותבים, השואלים והעונים, אני אינני מתכוון להמשיך ולהתנצח איתך בכל פעם מחדש על כך שאתה מעלה טענות שאינן נכונות ועוד מודיע בתרועה רמה על חוסר ההבנה שלך בכל הקשור לראייה כוללת ותפיסת התמונה השלמה.

אני לא הסבול ההשמות ועוד חוסר דיוקים, זה בסדר לתקן אם נפלה טעות, זה בסדר לחדד אם אתה חושב שיש לכך מקום, אך לכל דבר יש צורה ודרך ארץ ועל סמך הניסיון שלי איתך בתגובותיך עד כה - לא רק שאינך מתקן אלא גם מוסר מידע חלקי ולא נכון בעת שאתה "מתקן" אחרים.

אני יודע ש"קראו לי לדגל" בשביל לתת מעט מהתובנות שלי בנוגע לאגחים והשקעות, אך היום אני רוצה ללמד את הקוראים גם את תורת הניסוח (אפילו שהיא תופיע פה רק על רגל אחת).

בשביל לא להיות תקיף ובשביל לא להצטייר כשחצן אני הייתי מנסח מעט שונה את אותם הדברים שמר אליעזרבןיהודה רשם בתגובתו:

"כותב יקר, ההסבר שלך לוקה בחסר (אם רוצים להיות חריפים) / אינו שלם (אם רוצים להיות אדישים) / נכון אך רציתי לחדד (אם רוצים להיות מפרגנים):

אכן ההסבר שלך לגבי ההבדל בין תשואה נטו לברוטו נכון אך לדעתי/ניסיוני רבים אינם מודעים לכך שהוא נגרם בעיקרו מכך שאג"ח כולשהו מונפק בניכיון..."

אז ניתן לתת הסבר על ניכיון (שכן לא מציגים משהו ומשאירים אותו ללא הסבר) או אפילו להשאיר את זה לי (למרות שאני לא חושב שזה אדיב במיוחד לעשות זאת).

כמו כן, כאשר שואלים שאלה כדוגמת השאלה הנ"ל:

"וכשהסברת על מדד, איך אתה מסביר תשואה ברוטו חיובית ותשואה נטו שלילית על צמוד מדד?"

נהוג לחכות לתשובה לפני שקובעים שהיא לא נכונה (ועוד בקיצור)...
    אלון פיאדה

אליעזר שלום

אתה רושם בבטחון מוחלט שאתה צודק ואלון טועה, הגרוע בכך שאתה גם טועה וגם מטעה ואת זה אני לא יכולה להרשות כאן.

אין בעיה בסיעור מוחין וויכוח מלמד, אך לא ייתכן שתבטל דבריו של אלון.

לתשומת לבך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות