x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: שורט תל בונד

שורט תל בונד

אלון שלום.
    שאלה אקטואלית לגבי השקעה בשורט תל בונד.
    נראה בהחלט כי הגיע הזמן לרכוש תעודת סל בחסר על תל בונדים. העניין גם התחיל להופיע כאן בפורום של שחקן מעוף.
    התשואה על המדד אינה מצדיקה את הסיכון והמדד נראה כמו בועה. הבעיה שתלבונדים מושפעים על ידי המוסדיים כך שמחירם נשמר זמן רב ולא יורד. אם נרכוש תעודת סל שורט נצטרך לוותר על ריבית אלטרנטיבית כלשהי בזמן עד שתלבונדים יירדו בצורה הדרגתית (הנחה שלי). האם סביר שהתלבונדים ישארו ללא שינוי במשך שנה ? מה יכול לסייע לתלבונדים לשמור על ערכם או שתרחיש זה לא סביר? האם הירידה הצפויה בתלבונדים לדעתך תהייה הדרגתית כפי שנראה לי או אתה מצפה ירידות חדות במדד זה?
    בקיצור מה דעתך על שורט על תלבונדים? או עדיף משהו אחר באותה רמת סיכון ותשואה?
    בברכה,
    יגאל.

Re: שורט תל בונד

שלום יגאל,

למרות שאני מדבר גבוהה - גבוהה ולמרות שאני מכיר ויודע להשתמש בכלים של שורט, אני לא מבצע את הדבר באופן עקבי והדבר נובע משתי סיבות עקריות:

(1) בהשקעה באג"ח יכולת החישוב וסבירות הידיעה (לפחות עבורי) גבוהה מאוד לכיוון החיובי (בהשקעות הנבחרות) - כך שלמעשה אני משקיע כמעט ללא סיכון ממשי ובתשואות גבוהות. עדיין לא הצלחתי לתרגם את הדבר לצד השני ולכן אינני עוסק בכך.

(2) אני מאמין כי גם בשוק יורד (שוק האג"ח) תמיד יהיו ניירות שיעלו והתשואה אליהם גדולה מאשר כל השקעה אחרת (אני עוסק בניירות שממוצע התשואה לזמן קצר אליהם גובלת ב-30% ויותר).

עוד דבר נוסף - הבעיה עם תעודות סל מסוג זה הם שהם עוסקות במדדים. אני לא עוסק במדדים אני עוסק בניירות ספציפיים!

כמו כן אני לא עוסק (ברוב המוחלט של המקרים) בניירות שנמצאים במדדים הגדולים/עקריים ולכן שורט על מדד גדול אינו רלוונטי עבורי.

כעת נשאלת השאלה - איזו תעודת סל אתה רוצה לקנות?

אם מדובר על שורט על התל בונד 20 או אף 40 יכול להיות שאתה צודק, אך מראש הרווח שלך מוגבל גם בירידה (שכן אני לא צופה התרסקות רבתית כפי שקרה לפני שנתיים), מעבר לכך גם היום ניתן למצוא ניירות זולים בשוק האג,ח (באופן יחסי - לא כפי שהיה אז) ולכן לא בטוח שהם יסבלו מירידות כלל והם יכולים להזן את הירידות מניירות מסויימים ולצמצם אף יותר את פוטנציאל הרווח האישי שלך.

ולהתייחסות לשאלותיך:

אני מסכים כי בחלק מהניירות יש התנהגות בועתיית במידה מה, אך רק באילו עם אחוזי תשואה להשקעה נמוכים בצורה יוצאת דופן - כפי שכתבתי בעבר.

ההשפעה של המוסדיים נכונה , אך גם הם לא יכולים לעצור פניקה כפי שקרתה לפני כשנתיים ואז הם חייבים למכור הכל (בגלל פדיונות), האם הציבור יהיה חכם יותר הפעם? רק הזמן יגיד...

הריבית האלטרנטיבית כפי שאתה מציג אותה היא נקודת הבסיס בהשקעות - כפי שכתבתי למעלה, אני מאמין כי ישנם השקעות עם תשואה טובה יותר משורט על התל-בונדים...

האם סביר שהם ישארו ללא שינוי במשך שנה - סביר שלא! כפי שכתבתי בעבר ההשפעה של העלאת הריבית הצפויה (למרות שהיא נדחת) תגיע בסופו של דבר וזה יקח הרבה פחות משנה עד שנתחיל לראות את השפעתה.

מה יכול לסייע להם לשמור על ערכם חרף כל הדברים הנ"ל: ישנה סבירות (קטנה ככל שתיהיה) כי ציבור המשקיעים הרחב דווקא יפנה לאפיק זה במידה וכן יהיה משבר (הכסף בכל זאת צריך לזרום לאיפה שהוא).

בפעם הקודמת הוא זרם החוצה, אני חושב שגם בפעם הבאה הוא יזרום החוצה (שכן אם אנשים באמת למדו הם צריכים למשוך את הכסף מהשוק בתחילת הדרך ולהזרים אותו פנימה בשיא), אך יכול להיות כי כאלטרנטיבה הוא יזרום לתל בונדים שהוכיחו כי הם מתקנים מהר מאוד את הירידות...

כפי שאתה כותב - אני מאמין כי תיהיה ירידה, אך הדרגתית ועקבית...

לגבי החלופות - שים לב, ההשפעה החזקה ביותר היא מה משך הזמן שאתה מתכוון להשקיע!

עדיין יש ניירות (גם בתל בונדים) שהתשואה שלהם לפדיון גדולה יותר מכל תשואה שתעשה בעקבות הירידות. השקעה לזמן ארוך בחוב חברות שישלמו בסופו של דבר בעוד שנתיים שלוש עם תשואה שנתית רשומה של 10%-15%-20% על ההשקעה זה כנרה הרבה יותר ממה שתעשה בהשקעה בשורט בתקופה הנוכחית ובהתייחס לכלל התקופה.

כן יהיה טוב יותר להשקיע בשורט בזמן הירידות ואז להכנס לאותם הניירות אבל לא מדובר בהשוואה "תקינה" שכן יש לקחת בחשבון שתי דברים:

(1) נכון שאני מדבר על ירידות באגחים בעלי תשואה נמוכה, אך אין בכל הבטחה, ירידות מתונות יותר אפשריות ולכן לא בטוח שתעשה רווח בשורט (למרות שסביר שכן), אך בטוח שתעשה רווח בהחזקה לזמן ארוך של הניירות אליהם אני מדבר (שאינם נמצאים בתל בונד 20).

(2) גם אם אנו אומרים כי ההשקעה בתל בונד בשורט מבטיחה רווח בגלל הירידות הצפויות, אין זה אומר כי הניירות שאליהם אני מדבר יהיו זמינים בתשואות נוכחיות לאחר מכן.

כן יכול להיות שהתשואות יהיו גבוהות יותר, אך אני חושב כי סביר יותר שהפערים דווקא יצטמצמו...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות