קודם תודה,פורסם במקור על ידי gomer
דבר שני ברור שאני לא אתנגד אם שחקן או מישהו עם ותק ישתף אותנו בנסיונו, העניין של הלהבין וליישם עדיין עלינו.
לדמי כיס,
אני חושב שהבעיה שאתה מציג קיימת גם בשוקת, אם המדד ממשיך לרוץ למעלה וגילגלת אחורה עד גבול הביטחונות גם התטא לא תעזור לך.
עוד כתבת "האוכף תלוי לחלוטין בהערכה לגבי תזוזה עתידית של השוק." לדעתי זה ממש לא נכון,
מה שקורה בפועל זה שהשוק מכתיב את תזוזת האוכף, אני לא מנסה לדעת לאן השוק ילך, אם הוא עובר נקודה מסוימת אני פועל.
וחזרה לנושא:
1) אני מניח שאוכף נכתוב כשהסטיה מצדיקה את זה, אחרת כנראה שננסה אסטרטגיה אחרת, מישהו חולק?
2) נזיז את רגל האוכף כשאנחנו פחות או יותר בגבול הרווח או אחרי 30 נקודות, גבול הרווח נשמע לי יותר סביר מאשר מספר דטרמיניסטי כמו 30.
3) כנראה שפסיכולוגית ומעשית קל יותר להזיז את הרגל הרווחית למרות שה איקס שנוצר בין הפוט לקול אמור להיות שקול מתמטית להזזת הרגל המפסידה (צריך לעבור גם על חישובי יווניות כדי לאשש את זה,אבל ברור שהדלתא באוכף גדלה נגדנו כשיוצאים מגבולות הרווח, לא נרצה שהיא תצא משליטה ולכן בטוח נזיז משהו)
4) הדבר היחיד שנראה לי הגיוני הוא לפתוח שוקת קנויה כהגנה וכאסטרגיה משלימה, באיזה מרחק נפתח את השוקת?
כנראה שזה תלוי בתנאי השוק והנחות היסוד, ננסה להתאים את היווניות להנחות שלנו. (איפוס ווגא למשל) אם למישהו יש הצעות שונות שלא יתביש.
5)האוכף מתנהג שונה בחצי הראשון של החודש לעומת החצי השני, ווגא דומיננטית בחצי הראשון לעומת טטא בשני. כנראה שההחלטות שניקח כאשר נתקן יהיו תלויות מתי מתבצע התיקון, פה יש הרבה מקום להצעות ולסיגנון. עדיין אין לי דברים חכמים לאמר בנושא.
6) התנהגות השוקת הקנויה, שוב גם כאן יש עניין לדיון, בגדול אני מניח שנרצה לצמצם אותה לכיוון האוכף כדי להוריד סיכון, אולי אפילו לקחת כסף בדרך.
7) קראתי כבר וגם ראיתי מספר פעמים בעבר שכשהמדד יורד הסטיה עולה וכשהוא עולה היא יורדת (בד"כ) האם אפשר לנצל את זה לטובתנו או לפחות להתחשב בזה כשמתקנים?
(או שזו שטות מוחלטת?)