ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
נמשיך את הרעיון של גיל:

על כן לדעתי כדאי לכתוב בתחילת חודש "רק" במטרה לממן אסטרטגיה רחבה יותר או במידה ויש עליה חריפה בסטיה שאנו צופים כי תרד בטווח הקצר.
יפה מאד, עלית על משהו מעניין. בוא נלך עוד צעד קדימה - אם כתיבת אוכף זו אסטרטגיה ש"אוהבת" כי מרגע שנכתבה השוק ידשדש, אזי ניתן להגן על אסטרטגיה זו בעזרת אסטרטגיה נוספת שאוהבת כי השוק ,מרגע שבוצעה, לא ידשדש אלא....., ולחילופין, באם שוק שאינו מדשדש יגדיל את הסיכון באוכף, אותו שוק שאינו מדשדש דווקא יגדיל את הסיכוי באסטרטגיה האחרת.
עכשיו בוא נחפש אסטרטגיה מתאימה !!!
אני אנסה להצטרף לדיון ולהוסיף מנסיוני הדל...

אסטרטגיה משלימה כזו כבר הוצגה בעבר ע"י משה (באתר הזה), אני מניח שהתכוונת לשוקת קנויה המתאימה לשוק תנודתי (האמת שגם אוכף קנוי), הכללים שהוצגו היו "נידנוד" השוקת כל 20 נקודות על מנת לקחת עוד 250 שקל בערך מהשוק בכל נידנוד.
אישית ומנסיוני (הדל יחסית) עם אוכפים ושקתות משלימות אני חושב שחוקים אבסולוטים לא כל כך עובדים ולא מתאימים לכל סוג של משקיע (למשל מישהו שלא נמצא כל היום מול המסך).
אני כן מקווה שנצליח לייצר מספר כללי אצבע להתמודדות עם מצבי שוק שונים שיעזרו לנו להימנע מטעויות ויגרמו להבנה עמוקה יותר של האוכף על נגזרותיו.

ולעינייננו, ממה שהספקתי לקרוא במקומות שונים ולנסות על בשרי אוכף ושוקת אפשר לפתוח בכמה צורות אשר נגזרות מהנחות הבסיס שלנו, אני למשל פתחתי אוכף רק כאשר הסטייה היתה מעל 20\21 בשל הפרמיה, לחכות שהסטיה תהיה גבוהה יותר הרגיש לי כמו הימור על כיוון השוק כאשר מטרת שילוב האסטרטגיות זה ליצור אדישות כלפי כיוון השוק.
כשפחדתי שהסטיה תעלה (עקב ירידות חדות) פתחתי שקתות ביחס של 2:1, בצורה הזו אפשר לאפס או לשנות את כיוון הווגא, וגם ליצור מספר אפשרויות לתיקון באם המדד פורץ לאחד הכיוונים (למשל להוסיף אוכף כתוב), אחרת פתחתי ביחס 1:1.
לגבי הזזת האוכף אני עדיין מחפש את דרך המלך, החוקים היבשים מדברים על כל 30 נקודות
(כדי לנטרל רעשי שוק) והזזת הרגל שהתנפחה, ממה שכתבו בעבר אני מבין ששחקן דוגל בהזזת הרגל שהרוויחה, הזזת הרגל שהתנפחה יוצרת מצב בו צריך לקנות חזרה רגל שנמצאת בתוך הכסף, פרקטית יוצא שצריך להילחם על מחיר טוב עבור רגל זו.
בינתיים אני מסתדר הרבה יותר טוב עם אוכף קטום מאשר עם אוכף סטנדרטי.

אגב הדרך שדמי כיס הציע בנוגע לקירוב רגל השוקת המפסידה על מנת לצמצם סיכון נשמעת מאוד מעניינת, לי אישית מהלך כזה היה חוסך הרבה כאבי ראש בחודש הקודם.