פורסם במקור על ידי
omer
כמה תהיות,
1) בכתיבת האוכף נלקחה החלטה לכתוב הגנה צמודה יותר לפוט, בשל הנחת היסוד לשוק יורד בנוסף לסטיית התקן וטיפה טטה קיבלנו רווח משמעותי בשלב מוקדם של החודש, זה נחמד וקצת מכניס לאופוריה (יעד הרווח הושג אחרי שבוע) אבל תורם פחות מאשר התובנות של המה לעשות או לא לעשות במידה והשוק היה מתנהג שונה.נכון, לכן בפעם הבאה נפתח כמה אוכפים, על מנת ללמוד בלייב איך כל אחד מהם מתנהג באותו מצב שוק. עושה רושם שצריך להתחיל לחלק מטלות כאן
בנוסף לזה עוד מילה אחת - בחודש שעבר פתחתי בדיוק אותו אוכף עם אותן הגנות, מה לעשות שהסטייה היתה אותה סטייה (שכה אחיה) והשוק בחר להתנהג בערך אותו דבר, כשפניו למטה. מה שקרה הוא שבשלב מסוים לאחר שניזוקתי בגלל התיקון של רגל הקול החדשה שנכתבה והחלה להפסיד, הפוט הכתוב "פיצה" אותי והרידה בסטיות כשהחל השוק לעלות - החזירה לי כסף יפה
2) מכאן והלאה אם המדד ממשיך לרדת אני מניח שמבחינת האסטרטגיה ההמשך די ברור, המשך קידום רגל הקול, בכל הזזה נחזיר כסף לשוק (זאת הנקודה שעדיין מפריעה לי ובגללה אני מתנהל רק עם אוכף קטום בינתיים) אך במידה והמדד יתקן למעלה אולי נקבל נקודת יציאה טובה מהאסטרטגיה.נכון לחלוטין
3) מה שבאמת מעניין זה מה יקרה אם בתחילת השבוע השוק יתחיל לתקן למעלה, מה שצפוי שיקרה זה שרגל הקול שקודמה תתחיל להפסיד (מן הסתם), במידה וסטיית התקן תרד ההפסד צריך להתקזז טיפה, בנוסף ההפסד מרגל הפוט יפחת ככה שבגדול בעליות קלות הרווח פחות או יותר ישמר (את הטטה נרגיש רק בעוד שבוע וחצי בינתיים הוגא והגמא יתנו את הטון). נראה לי שהתייחסתי בדיוק לזה בסעיף הקודם
4) כרגע בגרף לפקיעה האסט' מוגנת 4.8 אחוז למעלה עד 1110, הכתיבות הגדולות מרוכזות באזור 1120 1130. אני מניח שככל שנתקרב ל1100 החששות יגברו כמו גם הפיקפוק בקידום רגל הקול (שהרי לפני הקידום היינו מוגנים עד 1120), כדי לא לתת לרגש להשפיע צריך תכנית עבודה גם למקרה כזה.
החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות, אבל על סמך מפת הפוזיציות והסנטימנט הנוכחי אני מניח שבמידה והמדד עובר בצורה מובהקת את 1110 והנחות היסוד לא משתנות נקדם את רגל הפוט כדי להגדיל במעט את גבול הרווח (בציפייה לחזרה לירידות), במידה והמדד ימשיך לעלות נצטרך לשקול מה עושים בהתאם לפרמטרים השונים, מצב השוק והזמן לפקיעה שיצביעו על יחס הסיכון סיכוי.
5) שחקן צוטט מספר פעמים בימים אחרונים כמי שמסתייג מהאסרטגיה הזו בשל תוחלת לא מספקת לעומת אסטר' אחרות ואפשרויות התיקון המעטות שיש במידה והמדד בורח.
באותן פעמים הוזכר גם השימוש במרווחים קלנדריים לשם הגנה על האוכף, היתרון בהגנה בחודש הבא ברורה, השפעת הטטא על האופציות הקנויות נמוכה יחסית, בקיזוז השפעת הטטא שאר היווניות אמורות להתכנס גם לאופציות קנויות לחודש הבא מה שאמור לאפשר גמישות גדולה יותר בניהול, שווה לעלות את זה בהמשך.הייתי מאוד שמחה למצות את הדיון כאן בנושא האוכף, לבלוש אחר כל היוונניות המשתתפות בחגיגה, ולמצות איתן את הדין לפני שנפתח זירה חדשה
יצא לי ארוך, בטח איבדתי חצי מכםהשתדלתי להחזיק מעמד עד כאן....אוףףףףף זה היה קשה
סופ"ש נעים.