x

עמוד 5 מתוך 26 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 255

נושא: אוכף מכור - שאלה לשחקן

Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן

ציטוט פורסם במקור על ידי החתול שמיל
    לפי מה שלמדנו בקורס אוכף הכי טוב לכתוב בסוף השבוע השני של החודש,כשהתטא מתחילה להכנס לפעולה.האם אתה גם מנהל את האוכף הכתוב או סומך על הטתא בלבד (או הפרשי תטא + הגנות בלבד)?
    זה גם הכי הגיוני למעשה,כי אז כבר מתחילים לראות את הלך הרוח בשוק האם כוונתך ב "הלך הרוח בשוק" לכתיבות השחקנים, כלומר "מגדלים למעלה ולמטה ?
    האוכפים שהשחקנים כותבים בתחילת כל חודש לא משקפים (דברי שחקן),וכל תחילת חודש נכתבים אוכפים בסביבות הספוט. אין קשר בין האוכפים שהשחקנים כותבים לבין האוכפים שאני או סוחרים בקנה מידה מינורי כמוני כותבים. השחקנים כותבים אלפי אוכפים, מסתמכים בעיקר על בטחונות (והקטנת בטחונות ע"י הגנות) אבל למיטב ידיעתי הם לא מנהלים את האוכפים (קצת קשה לנהל אלפי אוכפים) אלא כותבים עוד ועוד במהלך החודש, ואם מגיעים לקצה הבטחונות נאלצים לסגור (ולפעמים באם קרובים לפקיעה גםמגלגלים)
    אין ספק שבחודש יוני ראינו הרבה אוכפים בסביבות 1090-1110 נכתבים גם לאורך החודש,זו אסטרטגיה מצוינת ומסוכנת כאחד,ואין ספק שאם הולכים הרבה פקיעות אחורה די רואים שמי שכתב אוכף די הרוויח-אבל שוב-זה מסוכן, נכון, סתם כך לכתוב אוכף זה מסוכן, אולם באם מגינים עליו בצורה יעילה ומנהלים אותו נכון, הסיכון יורד משמעותית
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

[quote="sun99"]נמשיך את הרעיון של גיל:

במכירת אוכף מוכרים מינימום ערך פנימי (במצב שהמדד מצוי בול על הסטרייק, ערך פנימי שווה אפס) ומקסימום של כל היתר.

על כן נרצה למכור מקסימום סטיה=וגא ומקסימום זמן = טאטא.

בתחילת החודש השינוי בסטיה גובר על הטאטא.

אם התמזל מזלנו ומכרנו בשיא הסטיה ולאחר מכן הסטיה יורדת(מה שכנראה קרה לריקי ומכאן הדרך קצרה לסחוף את כל האתר לניתוח כתיבת אוכף , מה שטוב!) מיד נרגיש את הרווח.

על גובה הסטיה אנו בוודאי לא יכולים לשלוט, אם מחר יום א' הסטיה תעלה לשלושים, באופן טבעי יש סיכוי לא רע כי הסטיה בטווח קצר תרד בטרם תמשיך לעלות, אבל אף אחד לא יודע אם הסטיה ביום ב' לא תעלה ל- 40.

לעומת זאת כזכור הזמן תמיד נע קדימה ומובטח לנו כי במחצית השניה של החודש הטאטא תעבוד ותעבוד קשה עבור הכותבים.
    מסכים לכל מלה, אין מה להוסיף,

הערה חשובה (לפחות בעיני)

באם החברים מוצאים בתגובותיי והארותיי השונות, עניין ומידע מועיל,
    הייתי רוצה בהזדמנות זו לתת את מלוא הקרדיט למישהו שאני מאד מעריך.
    שמו ארתור, אדם יקר ומקסים, ומי שמכיר יודע עד כמה זה נכון.

כל כך הרבה הודעות ומלל, ושחקן לא מזכה אותנו בהתייחסות כלשהי.
    הנושא באמת מעניין והיינו רוצים שהוא ילמד קצת מנסיונו.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גבעתיים, ישראל

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    הערה חשובה (לפחות בעיני)

באם החברים מוצאים בתגובותיי והארותיי השונות, עניין ומידע מועיל,
    הייתי רוצה בהזדמנות זו לתת את מלוא הקרדיט למישהו שאני מאד מעריך.
    שמו ארתור, אדם יקר ומקסים, ומי שמכיר יודע עד כמה זה נכון.

ארתור, מומחה לשיפוץ אסטרטגיות
    מכיר, אע"פ שלא ממש נהניתי ממנו (הוא עזב אתר שבו הוא היה כותב)
    אני חושב שכולנו נשמח אם הוא יכבד אותנו בנוכחותו באתר
    אני מזמין אותך להזמין אותו
    סביר להניח שאני צודק,
    אבל מאוד יכול להיות שלא...

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    נמשיך את הרעיון של גיל:

על כן לדעתי כדאי לכתוב בתחילת חודש "רק" במטרה לממן אסטרטגיה רחבה יותר או במידה ויש עליה חריפה בסטיה שאנו צופים כי תרד בטווח הקצר.
    יפה מאד, עלית על משהו מעניין. בוא נלך עוד צעד קדימה - אם כתיבת אוכף זו אסטרטגיה ש"אוהבת" כי מרגע שנכתבה השוק ידשדש, אזי ניתן להגן על אסטרטגיה זו בעזרת אסטרטגיה נוספת שאוהבת כי השוק ,מרגע שבוצעה, לא ידשדש אלא....., ולחילופין, באם שוק שאינו מדשדש יגדיל את הסיכון באוכף, אותו שוק שאינו מדשדש דווקא יגדיל את הסיכוי באסטרטגיה האחרת.
    עכשיו בוא נחפש אסטרטגיה מתאימה !!!
    אני אנסה להצטרף לדיון ולהוסיף מנסיוני הדל...

אסטרטגיה משלימה כזו כבר הוצגה בעבר ע"י משה (באתר הזה), אני מניח שהתכוונת לשוקת קנויה המתאימה לשוק תנודתי (האמת שגם אוכף קנוי), הכללים שהוצגו היו "נידנוד" השוקת כל 20 נקודות על מנת לקחת עוד 250 שקל בערך מהשוק בכל נידנוד.
    אישית ומנסיוני (הדל יחסית) עם אוכפים ושקתות משלימות אני חושב שחוקים אבסולוטים לא כל כך עובדים ולא מתאימים לכל סוג של משקיע (למשל מישהו שלא נמצא כל היום מול המסך).
    אני כן מקווה שנצליח לייצר מספר כללי אצבע להתמודדות עם מצבי שוק שונים שיעזרו לנו להימנע מטעויות ויגרמו להבנה עמוקה יותר של האוכף על נגזרותיו.

ולעינייננו, ממה שהספקתי לקרוא במקומות שונים ולנסות על בשרי אוכף ושוקת אפשר לפתוח בכמה צורות אשר נגזרות מהנחות הבסיס שלנו, אני למשל פתחתי אוכף רק כאשר הסטייה היתה מעל 20\21 בשל הפרמיה, לחכות שהסטיה תהיה גבוהה יותר הרגיש לי כמו הימור על כיוון השוק כאשר מטרת שילוב האסטרטגיות זה ליצור אדישות כלפי כיוון השוק.
    כשפחדתי שהסטיה תעלה (עקב ירידות חדות) פתחתי שקתות ביחס של 2:1, בצורה הזו אפשר לאפס או לשנות את כיוון הווגא, וגם ליצור מספר אפשרויות לתיקון באם המדד פורץ לאחד הכיוונים (למשל להוסיף אוכף כתוב), אחרת פתחתי ביחס 1:1.
    לגבי הזזת האוכף אני עדיין מחפש את דרך המלך, החוקים היבשים מדברים על כל 30 נקודות
    (כדי לנטרל רעשי שוק) והזזת הרגל שהתנפחה, ממה שכתבו בעבר אני מבין ששחקן דוגל בהזזת הרגל שהרוויחה, הזזת הרגל שהתנפחה יוצרת מצב בו צריך לקנות חזרה רגל שנמצאת בתוך הכסף, פרקטית יוצא שצריך להילחם על מחיר טוב עבור רגל זו.
    בינתיים אני מסתדר הרבה יותר טוב עם אוכף קטום מאשר עם אוכף סטנדרטי.

אגב הדרך שדמי כיס הציע בנוגע לקירוב רגל השוקת המפסידה על מנת לצמצם סיכון נשמעת מאוד מעניינת, לי אישית מהלך כזה היה חוסך הרבה כאבי ראש בחודש הקודם.

ציטוט פורסם במקור על ידי omer
    ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    נמשיך את הרעיון של גיל:

......
    אני אנסה להצטרף לדיון ולהוסיף מנסיוני הדל...

.

..בחודש הקודם.
    עומר,

חבל"ז, קונה ממך את כל מה שכתבת .
    ולמרות שאני חושב שרצת קצת מהר מדי (שמת את רוב החבילה במכה אחת על השולחן),
    אם כבר אז כבר, וניתן לחברי האתר את הקרדיט שלא צריך להכניס להם הכל עם כפית קטנה לפה.

הי חברה,
    ראשית שאפו על התגובות. בסוף עוד נלמד לנהל אוכף.......

שנית, אתם רצים מהר מידי ולכן ארצה לרכז את התגובות:

1. sun - הצחקת אותי וגם כתבת דברי טעם - אבל שים לב, הסטיות כרגע זהות לסטיות בהן כתבתי את האוכף, בתחילת חודש שעבר. מה שלא ידוע לנו כרגע - זה מה יהה ההמשך (סטיות יעלו עוד או ירדו).
    2. העליתם שתי דרכים לנהל אוכף, האחת לסגור רגל מרוויחה ולקדם כתיבה, השנייה - לסגור רגל מפסידה, ושוב לנסות לכתוב רחוק יותר (כל זה בתקווה שהשוק לא מתהפך עליך). אנו גם יודעים ששחקן בד"כ סוגר רגל מרוויחה ומתקדם.בנוסף כתבתם שסגירה תיעשה רק עם תזוזה של 30 נקודות. יופי, מה הלאה?
    3. עלתה השאלה - אם אוכף זו אסטרטגיה לשוק יציב, איזו אסטרטגיה נבצע במקביל, שתשלים אותה, היינו תהה לשוק תנודתי - כך שאם השוק ילך נגדינו, נקבל תקבול מהאסט' המשלימה ונגיע לסוף החודש ברווח?
    4. אילו הגנות ננקוט באוכף, האם ניקח את הכסף מהרגל המרוויחה לשם יצירת כרית בטחון נוספת כמו שהציע גיל?
    5. מתי נחליט לסגור פוזיציה?

אם פיספסתי משהוא - בבקשה להוסיף
    ותודה
    R

שלום לכל החברים,
    נהנה מאד לקרוא את הפוסט ותודה לכולם על דברי הטעם. מתרשם כי יש הרבה יידע וכללים מובנים, אבל אין לנו עדיין נוסחה/שיטה שיש לדבוק בה לאורך החודש.

לדעתי, אם לא יבוא שחקן מעוף או מקצוען אחר עם ניסיון, וייתן לנו "ארגז כלים" עם שיטה וכללים מובנים, אז חבל על הכסף של כולנו, שבהתנסות ובהתלמדות יעלה המון כסף ע"מ להגיע לשיטה מצליחה אם בכלל. (ניהול אוכף כתוב טומן בחובו סיכון רב).
    באשר לשיטה של משה, כנראה שהוא מקצוען אמיתי, אבל כפי שהתרשמתי לעבוד בשיטה שלו, זה אומר לשבת כל היום מול המסך, ולעיתים לבצע מס' הזזות ותיקונים ביום.

מצטרף לבקשה משחקן מעוף להרים את הכפפה ולנהל עבורינו חודש אחד אוכף כתוב.
    שבוע טוב ומוצלח לכל החברים.

מאיר טל

אני קצת יותר פסימי לגבי ניהול אוכף, ואני אסביר:

1) אפשר ללכת על אוכף סטטי. מה שיהיה יהיה. מהמרים על נקודת פקיעה, שמים שם אוכף ומקווים שהמדד באמת ינחת באזור לקראת פקיעה. אגב, הזזת הגנות לטעמי לא הופכת את האוכף לדינאמי. מה שקובע זה האופציות המכורות. הזזת ההגנות זה יותר שיפור עמדות.

2) אפשר ללכת על אוכף דינמי. מזיזים כאשר המדד בורח לאוכף במידה שעוברת גבול מסויים שכל אחד קובע לעצמו. בניגוד לשוקת רחבה, טתא לא מצילה את מי שהמדד ברח לו. וכאן יש הימור מוחלט. האם המדד ברח על מנת לחזור, או האם המדד ברח לתמיד. הנה טבלה קטנה שמסכמת את עניין המדד שברח. הטבלה פשטנית כי אינה מתייחסת כרגע לתפקוד ההגנות:

הימור---------------------------פעולה----------------מה קרה בפועל----------------תוצאה
    המדד ברח ולא יחזור--------צריך להזיז-----------המדד אכן לא חזר----------פעולת הצלה טובה
    המדד ברח ולא יחזור--------צריך להזיז-----------המדד חזר----------------הפעולה עשתה נזק
    המדד יחזור----------------לא צריך להזיז--------המדד באמת חזר-----------הכל מצויין.
    המדד יחזור----------------לא צריך להזיז--------המדד המשיך לברוח--------הנזק הולך וגדל

מה שאני מנסה לאמר, זה שניהול האוכף תלוי לחלוטין בהערכה לגבי תזוזה עתידית של השוק. הערכתם נכון - הרווחתם. הערכתם לא נכון - אכלתם אותה.

אז נכון שההגנה משנה קצת את התמונה. למשל נותן גבול עליון להפסד של רגל מפסידה. אבל שוב, העניין החשוב זה מה לעשות עם האופציות המכורות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות