תודה פונקציית זטא יקר
כן, זה מובן
תודה פונקציית זטא יקר
כן, זה מובן
שלום לריקי, גיל ושאר החברים,
עוקב בעניין אחרי הפוסט, ומתעתד גם להתנסות בכתיבת אוכף (לדעתי עדיף עשרות מונים משוקת רחבה שאני עושה מדי חודש , ביחס לסיכון/סיכוי).
מה שלא ברור לי בדוגמה של ריקי,
כתיבת אוכף טובה לשוק מדשדש, או למצב בו סטיות התקן יורדות לאחר פתיחת האוכף,
במקרה של ריקי, מאז הפתיחה השוק ירד באופן חד יחסית וסטיות התקן לא ירדו , אז איך בכל זאת יש רווח פנומנלי של מעל 30% תוך 3 ימים?
אולי משום שההגנות לא היו סימטריות (הימור יותר לכיוון שוק יורד) והשוק הלך למטה לטובת האסטרטגיה?
מאיר טל
מאיר, הסטיות ירדו ב2 נק' מאז פתיחת האוכף של ריקי. וגא שהיתה גבוהה גם ירדה והיא קיבלה על כך לא מעט כסף.
כמו כן, באמת יש לאוכף שלה יתרון קל לירידות מבחינת דלתא על פני עליות, בגלל ההגנה הצמודה יותר. (אבל לא לשכוח שבסופו של דבר הדלתא פועלת לרעתנו באוכף)
נכון מאוד גיל
גם אני חושבת כך.
אין שינויים דרמטיים ולכן לא עושה תנועה (מלבד לפהק...)
ממתינה. האוכף הזה עוד ישתלם בסופו של דבר
בל נטעה, כרגע ברווח של 25% (280 ש"ח)![]()
R
מאיר,פורסם במקור על ידי מאיר טל
נכון ציינת שההגנות לא היו סימטריות, זהו מקור אחד לרווח,
.
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
עידכון מצב האוכף שלי - 30/6 (הוקם ב-27/6 במדד 1090)
רווח/הפסד
put (1090) -1296
call (1090) 1401
put (1060) 883
call (1130) -620
רווח 368 ש"ח
תשואה 33.5%
מה הלאה?
תובנות?
מסקנות?
החלטתי לא לקחת רווח בנתיים, ולא לסגור את האוכף כי אמנם תשואה פנטסטית בשבוע (והאסטרטגיה לא אלימה יחסית) אבל הניסוי שווה שווה יותר!!! אם אלמד לנהל אוכף, זה יהיה שכרי.
R
הי Redפורסם במקור על ידי red-r
אומנם האפשרויות שהצגתי הבוקר התבררו כלא מתאימות/כדאיות לביצוע במהלך מרבית היום (מדד לא פתח מספיק נמוך, ומרבית הזמן בקושי ירד משהו), ואולי רק במהלך מסחר הסגירה התקרב הגלום (מבלי לראות מהו, אלא דרך מחירי האופציות) לכזה שמתחיל לאפשר שיפוץ.
מכיוון שלדעתי מחר צפוי המדד להמשיך דרומה, שווה לשקול מחדש מבין השיפוצים שלא נעשו היום.
ובכל מקרה, ישנה עוד דרך פעולה אפשרית, אך דרושים לה מעט יותר חישובים, וכנראה אציגה מחר בבוקר.
זמן לתקן.פורסם במקור על ידי red-r
1) הזזת רגל רווחית: קניית קול 1090 מכירת קול 1080. חסרונות הורדת רווח מקסימלי בפקיעה מ2800 ל2300 בערך. יתרונות, מוגנים לגמרי בירידות, במקרה של עליות הירידה הצפויה בסטיית התקן אמורה לקזז את עליית הערך של הקול 1080 שנכתב.
2) האופציה הקלאסית: קיבוע הפסד ברגל הפוט: קניה פ1090 מכירה פ1060 מכירת פ1060 קניית פ1030. רווח מקסימלי לפקיעה יורד ל2400 אך מתקבל בטווח רחב יותר 1060-1090.
במקרה של עליות או ירידות מעבר לטווחי הרווח יהיה ניתן לזוז עם שתי רגלי האוכף הקטום שנוצר, כך שרווח מרגל אחת ממן את ההפסד ברגל השניה, או לחילופין תזוזה עם הרגל הרווחית של האוכף הקטום לשם מיקסום רווח.
3) הצמדת רגלי ההגנה: יתרונות - 0 הפסד, רווח מתקבל בטווח מצומצם יחסית 1070-1110, חסרונות - הימור שהמדד יחזור לגבולות הרווח מתישהו - הימור על כיוון שוק, יש אסטרטגיות טובות יותר לזה.
יש עוד הרבה, הכפלת כמות על הרגל המפסידה, כתיבת אסטרטגיה משלימה ... לדעתי עדיף שנתמקד בשיטות הפשוטות והברורות, פשוט תבחרי את מה שהכי ברור לך.
(אני אנסה להוסיף ניתוח של יווניות מאוחר יותר היום)
עומר, גיל והחברה
רק לוודא שהבנתי -
1. קניית קול 1090
2. כתיבת קול 1080
3. לדעתי - קידול ההגנה של הקול מ-1130 ל-1120 (אתמול כתב גיל ל-1110 )
עוד שאלה - האם יש כלל ברור מתי קונים את הרגל המרוויחה? (אולי כשנשחק 50% מערכו)
תודה
R
פורסם במקור על ידי red-r
אפשרות תיקון נוספת:
כתיבת מרווח קולים עולה + תוך הקטנת גובה הסיכון ברגל הקולים.
ע"י:
1. כתיבת C1060 קניית C1090, תקבול 1200 ש"ח
2. מכירת C1130 וקניית C1100, תשלום 500 ש"ח
תוספת תקבול 700 ש"ח
תקבול כולל 3590 ש"ח.
שורה תחתונה - אילו היה לי אוכף כתוב שכזה, הייתי מבצע את השיפוץ.