x

עמוד 7 מתוך 7 ראשוןראשון ... 567
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 70

נושא: טאו אג"ח ב'

Re: טאו אג"ח ב'

דיווח מחוייב רק כאשר נקנה ע"י בעל עניין, הוא לא בעל עניין...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לגבי מחיר שוק של 60-65!

זה המחיר שמניתי בזמנו, כעקרון כאשר יגיע לאיזור ה- 55 אני העשה בדיקה מדוייקת יותר של הנתונים.

כמו כן המשך החזקה, סביר כי יניב רווח נוסף, ואפילו קיימת האפשרות כי האג"ח ישולם בסופו של דבר במלואו, אך כעקרון כל אג"ח שיורד מתשואה של 20% דורש בדיקה של הערך האמיתי (הכסף שעומד מאחורי הנייר בפועל) - שכן ע"פ ההגדרה של השיטה בה אני משתמש (כפי שהגדרתי אותה בעבר בצאט) מעבר מתשואה דבוה לתשואה של 20% זה מעבר מאיזור 3 לאיזור 2. אך לא נאריך במילים על כך - כי כרגע זה חסר משמעות (מאוד יכול להיות כי בדיקה תגלה כי עדיף להמשיך להחזיק עד לפדיון - במיוחד לאור התשואות של החלופות היום בשוק).

אני מניח שזה ההתחלה של עלייה שאג"ח, למרות שעדיין מוקדם להגיד - שכן העליות של הימים האחרונים נובעים, לפי דעתי, מההודעה על קבלת האישור הסופי לעסקה עם הקבוצה של פישמן.

לסיכום - נקודות הבדיקה הבאות: מחיר 55-60, או - זמן התקרבות מועד תשלום אג"ח ג'.
    אלון פיאדה

אלון שלום.

מעבר לתשואה באג"ח מסוג זה הפרמטר החשוב לדעתי הוא היחס: מחיר\פארי.

במחיר של 65אג האג"ח נסחר ב-57% מערכו המתואם.

בכל הסדר ביהמ"ש יהיה חייב לקחת נתון זה בחשבון.

המקרה של טאו ב לדעתי הוא מצב בו לבעל השליטה (בן דב) יש 2 בנים:
    1) פרטנר-סקיילקס-סאני. זהו הבן החזק והבריא. משך 3 השנים הקרובות אמור לסגור כמעט את מלוא האשראי. חוליה זו שווה מיליארדים.

2) חברה בחדלות פרעון שמונשמת ע"י בעל השליטה. לחברה חובות בערבות בנקאית של כמה עשרות מליונים בשנה (אג"ח א). החברה מחזיקה כמעט בכל אג"ח ג למעט כ-70 מליון. מה שאומר עוד כ- 20 מליון לשנה. הפעולות האחרונות מעידות שבעל השליטה דאג לאוויר של כשנתיים לחברה. בעל השליטה מחזיק כ- 100M טאו ב והעביר כ- 5% מסאני לטאו.
    שווי טאו כ- מינוס 150M (ללא החובה כלפי בעל השליטה).

אם לא יהיו שינויים עקריים אזי ב- 2013 הבן החזק שילם את מלוא החובות ושווי יעלה להערכתי. טאו תעמוד מול פרעון טאו ב בתשלום אחד והמשך פרעון של ג ו- א.

אמנם אין חובה של בעל השליטה לא לנטוש את טאו אבל אז למה השקיע מאמצים דווקא בשיא המשבר ובשנה שלאחריה? במיוחד לאחר שפתר את החוב לבנק לאומי?

אני מעריך שהסכוי של טאו ב שישולם ככתבו במועד גבוה מהסכוי שטאו יבקשו הסדר. גם בהסדר אני מעריך שתנאי האג"ח ישופרו. והסכוי שבעל השליטה ינטוש את טאו לאחר שכמעט פתר את הבעיות הוא הנמוך ביותר.

בנקודת זמן נוכחית (עד פברואר 2011) 65-70אג הוא המחיר שיש למכור את טאו ב.

וזאת תוך לקיחה בחשבון צדדים שאינם במאזן אבל חשובים לא פחות.

אני אומר 60-65, אתה אומר 65-70, זה פחות או יותר אותו הדבר, במיוחד כאשר אני מציין מחיר לפי תאריך מוקדם משלך ומצמיד אותו לתשואה של הנייר בשוק.

בסיכומו של דבר אנו אומרים את אותו הדבר...

אני מייחס פחות חשיבות ליחס מחיר לפארי בגלל שאני לא מאמין שיגיע למצב של הסדר בטווח הזמן המדובר בכל מקרה, ואם מסתכלים לכיוון 2013 אז בכל מקרה בהנחה שיצא להסדר סביר שהמחיר יקרוס לפני הכל ולכן זה כלל לא חשוב מה תיהיה התוצאה הסופית, תיהיה בדרך נקודת כניסה טובה יותר.

הדבר היחיד שמעניין אותי, ולדעתי צריך לעניין כל משקיע, זה מה אני יכול להרוויח מהמשך ההחזקה בנייר. סביר להניח כי לאחר שמחיר השוק של הנייר יעלה והתשואה שלו תרד לאיזור אליו אנו מדברים, היכולת של הנייר להמשיך לעלות (ובכך לייצור רווח הון נוסף למשקיע) נמוכה!

שכן עדיין יש סיכון ובכל מקרה נייר מסוג זה צריך להיות בתשואה מסוימת, כלומר לא יכול להמשיך לעלות באותו קצב בכל מקרה.

לפיכך יש לבחון יציאה על מול החלופות בשוק באותו הזמן.

אך אנו מקדימים לדבר על נתונים שעדיין רחוקים ממה שיש בשוק ולכן כל הדיון סביבם אינו ממש רלוונטי. אם יעלה לטווח זה לדוגמה רק בעוד שנה, אולי יהיה כבר עדיף להחזיק לפדיון. כלומר הכל יכול עוד להשתנות...
    אלון פיאדה

אלון אני מקבל את דבריך, תודה.

שניכם העמקתם וניתחתם נכון.השבוע היה זה מימוש צפוי ומאד הגיוני
    סביב 65 צריך להיפרד בתנאי היום לשלום מהנייר

חתימה טובה

אלון תודה על תשובתך לנושא מהבוקר.

שלום אלון

ב 31.5.10 הכריזה טאו על רכישה עצמית של עד 50 מליון ע.נ. אג"ח ב'. עד כה, ע"פ החישובים שלי, החברה רכשה רק כ-13 מליון ע.נ.

האם לאור הנתונים, סביר לצפות לעליית מחיר האג"ח בהמשך?

אם תתחיל לרכוש שוב, כן, אך כרגע אנו לא רואים את החברה עושה זאת.
    אלון פיאדה

לטעמי אין לזה משמעות.
    מישהו רכש עבורה ובעתיד הם יקנו את זה בזול
    הרכישה הישירה שלהם אינה העניין מהתנהגות הנייר

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות