x

עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 70

נושא: טאו אג"ח ב'

טאו אג"ח ב'

כפי שהתבסרנו - אושרה רכישה חוזרת של האג"ח בסכום של 50 מליון ש"ח.

למרות שמדובר רק בקצת יותר מעשירית מהחוב הכולל, במחיר הנוכחי מדובר בפוטנציאל איסוף של כ-20% מהחוב ורישום רווח הון לחברה בערך זהה.

כמובן שסביר להניח כי בעקבות ההודעה יעלה מחיר האג"ח, אך למשקיע לזמן קצר הסיבה לעלייה אינה משנה (קנייה של החברה או ביקוש מצד מי שמנסה לנצל את ההודעה).

אני מצדד בהשקעה בנייר זה עוד מאיזור ה- 50, כך שאני מניח כי קפצתי מוקדם מדי, כרגיל, אך בגלל אסטרטגיית הטפטוף אני מאמין כי הרווח הסופי יהיה טוב.

מחיר ראלי של 60-65 בהחלט אפשרי בזמן קצר. לתקופה ארוכה יותר בתלות בהמשך תמיכה של בן-דב ומכוון שמדובר באג"ח צמוד מדד שאינו נושא ריבית בפדיון חד פעמי (בעוד שלוש שנים) מחיר של 80 לטווח של שנה - שנה וחצי נראה לי סביר.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: טאו אג"ח ב'

עוד סיבה תמיד לקרוא לעומק את ההודעה במאיה ולא להסתמך על נתונים שמפרסמים גופים כלכליים שונים...

הרכישה שאושרה היא של 50 מליון ש"ח ערך נקוב ולא ב- 50 מליון ש"ח...

כך שהחישוב לגבי יכולת הרכישה החוזרת של אחוז החוב אינו רלוונטי (כלומר החברה יכולה לרכוש עד 10% מערך החוב (בערך), כמובן שהדבר אינו משנה את הטענה הסופית בקשר לכדאיות...
    אלון פיאדה

הנייר עשה מאתמול (לאחר הפרסום, כאשר נקנה בעלייה של 6%) - יותר משישה אחוז נוספים, כאשר בשיא היומי הגיע כבר ליותר משמונה אחוזים ממחיר שוק בזמן הפרסום הראשוני.

פעמים רבות שואלים אותי האם זה לא מאוחר מדי לקנות לאחר ההודעה שכן העליות מתחילות מייד עם השחרור שלה (ולעיתים אף לפני כן...).

דבר ראשון, כפי שניתן לראות מהמהלך של היום, אז לא, לשוק לוקח ברוב המוחלט של המקרים זמן לעקל את הדברים (מה שמחזיר אותנו ויכוח על שוק יעיל או לא).

בכל מקרה, כאשר אני קונה אג"ח מסוג זה אני תמיד אוהב להסתמך קצת על נתונים והיסטוריה (למרות שהחלק השני לא תמיד מייצג) ומי שכבר מכיר אותי יודע שאני לא נכנס עבור פוטנציאל רווח של 10% בלבד...

אז כך:

הנייר נסחר אתמול (לאחר מרבית העלייה של אותו יום (ולפי מחיר קנייה אישי) 45.6 אגורות לאגרת, כאשר מחיר השוק בסגירה שלו היום הוא - 48.6, אז כמה פוטנציאל עוד נשאר? 0בכל זאת יש ששואלים).

הנייר הינו (כפי שאמרתי) צמוד מדד שאינו נושא ריבית (מחיר הפארי שלו כעת מעט גבוה יותר מ-112 אגורות לאג"ח).

לפיכך מחיר של 70 מייצג תשואה שנתית של יותר מ-15% (נסחר כעת סביב ה-28%), תשואה הגיונית לנייר מסוג זה (במיוחד עם תמיכה של ביקוש בגלל הוצאת חוב ע"י החברה).

אם נסתכל על הגבול התחתון (שמייצג רווח נוסף ממחיר נוכחי של 25%), מחיר יעד של 60, תשואת הנייר תעמוד על כ-21%.

גם הרף של 65 אגורות לאגרת, ראלי לחלוטין (ואף יותר מכך) שכן הנייר היה שם לפני שלושה חודשים (לפני שהתחילה המגמה השלילית בשוק) ומצבו אז היה הרבה יותר לוטה בערפל...

עם נסתכל לטווח של שנה וחצי קדימה (למעשה שנה ורבע) מחיר של 85 ייצג תשואה של 15% שנתית לנייר, שוב אם נסתכל על הרף הנמוך שאני מניתי (80) התשואה על הנייר תיהיה כ-18% (ככל שנתקרב ליעד התשואה הנדרשת תיהיה נמוכה יותר).

בגבול זה לטווח הארוך הרווח הפוטנציאלי עומד על 65%.

כאשר כל המחירים הנ"ל צמודים גם למדד!

לכן אני מאמין כי אפילו אם הנייר יירד כתוצאה מהמשך סנטימנט שלילי בשוק, הוא יחשב להשקעה טובה בזמן הארוך (ולא נדרשת פה הנחת תשלום, אלא יציאה במחירי היעד).

כמובן שיש לשנות את תעריפי היעד עם מצב החברה משתנה (לטוב או לרע), כמו כן אם בטווח זמן של שבועיים, החברה לא מודיע על רכישה בפועל והמחיר מתחיל לרדת נדרש לצאת מההשקעה (אם המטרה היא השקעה לזמן קצר).

אני אמרתי כבר זמן רב כי לדעתי מחיר נייר זה נמוך, אני האמנתי כי יש בו כדאיות גדולה גם לפני ההודעה (שרק מחזקת את הטענה ומקצרת את זמן ההשקעה הפוטנציאלי).

מיותר לציין שאני כמובן מחזיק בנייר וכי דעותי לגבי יכולת החברה לשלם (שאינם טובות) וסבירות התמיכה של בן דב בחברה (שלדעתי גבוהה) מהווים חלק מסך השיקולים האישים שלי בהשקעה בנייר זה...

על כל משקיע לבחון את הנתונים ולקבל (אם בכלל) החלטת קנייה באופן עצמאי!
    אלון פיאדה

ערב טוב לחברי הפורום ,
    ברשותכם באם תסתכלו על היסטוריית הפורום תראה את הפניית תשומת הלב שלי ושל חברים נוספים בפורום עוד בסביבות פברואר או טרם לזה כאשר הנייר הסתובב בשערים של 40 אג' ויותר..
    החוכמה האמיתית במציאת אגחים טוב היא לקרוא את המפה טרם השוק ..ולא לחכות שהשוק ימצא אותם עבורכם..
    מומלץ מאוד לחפש בהיסטוריה פה קצת לפני כניסתו של אלון לתפקיד עוד מספר יהלומים כאלו ואחרים שעדיין נוצצים..
    איך חולפת לה תהילת עולם..והמבין יבין..
    בהצלחה לכולם..
    לברון

לברון אני לא הקח את זה אישית , אבל...

מה לעשות שאני רק כחודשיים באתר... לעומת זאת עיון קצר בהמלצות שלי מהאתר הישן היה מעלה בדיוק את אותו הדבר - זה לא שאני מחכה שהשוק יגלה את הנייר, זה שהיה שינוי מעותי בסטאטוס של הנייר ששינה את יחס הסיכון/סיכוי שלו ולכן היה כדאי להזכירו שוב!

כהערות שוליים הציין שני דברים:

(1) אתה אומר:

החוכמה האמיתית במציאת אגחים טוב היא לקרוא את המפה טרם השוק ..ולא לחכות שהשוק ימצא אותם עבורכם..
    זה לא שאני לא מסכים איתך, הדברים בהחלט נכונים, אך זו גם לא חוכמה להשקיע בנייר בעל סיכון מסויים ולהשוות אותו לעצמו כאשר הסיכון שמאחוריו פחת בצורה ניכרת.

האם היית משקיע בנייר כאשר הוא היה מתחת ל-20 אגורות?

באותה תקופה, טרום כניסת בן דב לפרטנר הנייר של טאו נסחר באיזור זה ורק לאחריה זינק לאיזור ה-40 אגורות לאגרת.

למרות שלא היה שינוי מעותי בסטאטוס הנייר או החברה רק בסטאטוס השקעות הבעלים (וגם הם לא באופן ישיר לחברה המדוברת).

כעת כאשר הנייר עומד על איזור ה- 50 היה שינוי מעותי (הודעה על רכישה חוזרת) ולכן כן יש שינוי ביחס לנייר בהשוואה למצבו כאשר נסחר ב- 40 אגורות (ואני מזכיר כי אני כתבתי את הנושא הנוכחי כאשר התחילו העליות הנוכחיות ומחיר הקנייה היה ב- 45 אגורות בלבד - מיד נחזור לזה גם כן).

לכן נכון שמומץ לקרוא את השוק לפני המהלך אך חשוב להבין כי גם מועד הכניסה וגם הסטאטוס והצפי במועד הכניסה משפיעים על קבלת ההחלטה. לא בטוח שהשקעה במחיר של 40 אגורות בסטאטוס לא ידוע עדיפה על השקעה נוכחית במחיר של 50 אגורות כאשר עתיד הנייר ידוע יותר.

למעשה אני מעדיף להחליף בכל יום ובכל שעה הזדמנות להשקעה בנייר במצבו הנוכחי לעומת מצבו טרום ההודעה, ורק בגלל הוודאות שהיא יותרת לגבי רווח עתידי (לפחות בזמן הקצר).

דרך אגב - בתשובה לשאלה למעלה היא - כן, אני מדבר על נייר זה עוד מאז...

(2) ברצוני לוודא תמיד דיוק בפרטים ולכן השמח אם תדייק בהם!

מחיר הנייר בתחילת חודש פבואר היה 55 אגורות (גבוה אף ממחירו הנוכחי) ולאורך כל החודש מחירו היה גבוה יותר, עד לנגיעה במחיר של 65 אגורות (מחיר המשקף אז כמו היום את המחיר שווי ערך של הנייר לדעתי).

גם אני פרסמתי אז (נכון לא באתר זה) כתבה בנושא הנייר:

השקעות חדשות עם פוטנציאל רווח – המשך

למעשה אני די בטוח שסדרת הכתבות באותה תקופה היא שגרמה לאתר שחקן מעוף לפנות אלי... אבל נניח את זה בצד.

מחיר של 40 הינו המחיר של דצמבר שנה שעברה, כפי שתוכל לראות מהגרף הבא:

[attachment=0:3bg6m8z5]טאו אגח ב - גרף פרטים.png[/attachment:3bg6m8z5]

אז מה אנו רואים:

בכחול יש את נקודת הכניסה של בן דב לפרטנר (לדבר יש קשר עקיף בלבד שכן הדבר אינו קשור לטאו ישירות ומסתמך על באז ואפשרות תמיכה של הבעלים בחברה).

בצהוב ניתן לראות את נקודות הכניסה והיציאה בחודש פבואר כפי שפורסמו באתר הישן שלי. נקודת היציאה היתה 62 אגורות והתחילה כתגובה להתחלת הירידות בנייר לאחר נגיעתו במחיר של 65 אגורות.

בכתום (בצד הימני ביותר) ניתן לראות את נקודת הכניסה החדשה כפי שפורסמה תחת נושא זה רק לפני מספר ימים.

הקו האפור החזק (קו הייחוס) מציין את תחילת חודש פבואר - ניתן לראות כי מחיר הנייר עמד על איזור ה-50 אגורות לנייר (מעל מחירו הנוכחי!).

הקווים האפורים הדקים הם מה שאני מכנה הצלב. הצלב הוא משהו לא ידוע מראש אך והוא בר שינוי אך הוא מציין את "האיזור המת" של ההשקעה.

בגדול מי שמחזיק בנייר מחודש דצמבר ועד לפני מספר ימים אומנם ראה את הנייר עולה אך גם יורד ולכן הרווח שלו הוא אפס. בהחלט השקעה שאינה משתלמת במיוחד לאור הביצועים של ניירות בסיכון זהה מאותה הסכולה באותה התקופה.

לפיכך דווקא המתנה בחוץ, אפילו תחת ההנחה כי איזור הכניסה והיציאה הראשון לא בוצע על ידי המשקיע, עדיף (לפחות לדעתי) על המתנה, גם אם היא מייצגת רווח של 10% על מחיר הכנסיה כפי שצויין ע"י וזאת רק בגלל שאת הכסף של אותה השקעה היה יכול המשקיע לכוון להשקעה מניבה יותר.

אני מזכיר לכם כי בחודשיים הראשונים של השנה עדיין היו ניירות רבים שעלו 20 ואף 30 אחוז (ינואר-פבואר). וכפי שניתן לראות מההמלצות שפורסמו בחודש שלפני כניסתי לאתר שחקן מעוף ניתן היה להמשיך ולעשות רווח בניירות מסויימים גם לאחר מכן.

לשם דוגמה השקעה במנייה של חברת ב. יאיר (שפורסמה באותו השבוע) הניבה רווח ראשוני של 50% על מחצית ההשקעה ורווח של 150% על המחצית השנייה תוך שלושה שבועות. השקעה באג"ח של אינטרקיור (למרות שהוא פחות סחיר ולכן ההשקעה בו קטנה) הניבה רווח של כמעט 50% באותה תקופה כאשר אני גם מכרתי מחצית מההשקעה במחיר שמשקף רווח של 60% ממחיר קנייה).

ההשקעה בטאו לתקופה של קצת פחות מחודש היתה יכולה להניב תשואה למשקיע על פי האסטרטגיה שפורטה כאן כ- 30% רווח. הרבה מעל הרווח הנוכחי של מי שהשקיע לכל התקופה...

לסיכום:

באמת שהמטרה שלי אינה לפגוע בכך או בכל אדם אחר, ואינני כותב את הדברים מתוך כוונה זו או דומה לה. אני פשוט מאמין כי אין פה עניין כלל לתהילה ואינני חושב כי כניסתי פגעה ב"תהילה" או בייחוס של כותבים אחרים (אם כן צר לי על כך).

אינני רוצה להיות האדם היחיד שכותב ומעלה לפורום, אני רוצה להמשיך לראות עוד ועוד אנשים, כמוך וכמוני, מצטרפים ותורמים את חלקם.

זה בסדר להעלות דעות אישיות ואף לסתור אותי, גם אני טועה (מפעם לפעם), אך אני לא הסבול רמזים או הגרר לקטרנות ולכן נניח לזה כאן...
    אלון פיאדה

אלון ערב טוב ,
    הבנת לחלוטין לא נכון את שכתבתי!!
    העניין בכלל לא הופנה אליך עו אל אדם ספציפי !! אם לרגע קט הרגשת פגוע אז אל תרגיש ככה כי באמת שום דבר אפילו לא היה מכוון אלייך.
    מדי פעם אני מעיר/מאיר לגביי דברים שנראים לי אבל זאת רק דעה ושום דבר לא גורע כאמור מתרומתך לגולשים פה.
    בכל אופן הנושא התחיל הרבה לפני פברואר וההפניה לפברואר היא לפעם האחרונה שדנו בה , אבל כאמור זה התחיל הרבה קודם ( סביבות נובמבר -דצמבר )
    בכל אופן המשך בעבודתך המסורה כי אני מאמין שהרבה נעזרים בשרותך וכן ירבו אנשים כמוך שבאמת כפי שנראה לי פורשים את משנתם ורוצים לעזור.
    בכל שאלה/ברור אשמח גם לתת את דעתי .
    המשך יום טוב
    בברכה , לברון

כלל לא נפגעתי, זאת לא היתה הכוונה מהצד שלי.

רציתי להראות משהו שהרבה אנשים מפספסים אותו, הרכיבה שלי על הגלים (לפחות בנייר זה) והיכולת לצפות את הדברים היו אמורים לשרת אותי בצאט של היום בערב בנושא שוק יעיל, אך לא הספקתי להגיע לכך

בכל מקרה אני אוהב לשבץ פנינים כאילו עבור מי שעוקב באופן עקבי אחרי ולא על מול נייר מסויים.

אני מבטיח כי מי שקורא את כל הדברים יכול לצרף תמונה רחבה של יכולות, כלים ותובנות שלי לגבי השוק - של ניתן למצוא בהרבה מקומות...

מקווה שאתם מוצאים את זה שימושי...
    והמשיכו לעקוב כי את התשבץ הזה כל אחד יכול להרכיב, הוא רק צריך להוכיח כי הוא יכול להיות עקבי ברצונו ללמוד...
    אלון פיאדה

בוקר טוב אלון

הנה הנייר מדרדר לו לאיטו כמו שצפית למחירי טרום ההודעה של החברה על הוצאת חוב.האם זו

הזדמנות לנקודת כניסה או שמא באין התפתחות מכיוון החברה ההשקעה לא כדאית כרגע?

בכל מקרה הכוונה שלי הייתה להשאר בו זמן קצר ע"מ להנות מעליות עד לאחד היעדים שציינת

ואז לצאת..

שלום,

אנו מסיימים שבוע וחצי של מסחר לאחר ההודעה הראשונה. כמו שאמרתי מלחתחילה העלייה הראשונית היא בגלל כניסה של משקיעים לנייר בגלל ההודעה ולא בגלל משהו אחר.

החברה עדיין לא דיווחה על ביצוע רכישה ולכן סביר להניח כי ימשיך לרדת לפני שיעלה.

עלייה נוספת תלויה כעת בביצוע הפעולה ע"י החברה.

אם המטרה (כפי שאת מתארת אותה) היתה כניסה ויציאה מהירים, אכן כעת ניתן לצאת, אך אני לא חושב שכדאי לעשות זאת בכל מחיר.

אני מאמין כי בניגוד לדוגמה האחרת שהבאתי בפעם הקודמת (של אג"ח יורו טרייד) הפעם כן יתבצעו קניות. מזכיר כי כמו שאמרתי אז, המקורות לקנייה לא היו ידועים ולכן היה ניתן להניח כי לא התבצעו, אז המטרה היתה לנצל את העלייה הזמנית, היום אני מאמין כי מול נייר זה המטרה צריכה להיות ניצול של העלייה המלאה.

במידה והניחוש שלי נכון הזינוק יהיה מהיר וכניסה חזרה יכולה להיות בעייתית.

אני סופג את הירידה המקומית (כמו שלא יחסתי חשיבות לעלייה הרגעית) וההשקעה שלי היא לזמן ארוך יותר.

מסכים שניתן למקסם את הרווח אם יוצאים כעת ונכנסים מאוחר יותר (אם בכלל).
    אלון פיאדה

עוד לא שמתי את הרגל במים.. ככה שאין מאיפה לצאת,השאלה אם "להרטב" ולהכנס עכשיו,או

בכלל..

אני מבינה שאתה מאמין בנייר הזה ובהמשך העליות,גם אם החברה לא תפרסם הודעה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות