x

עמוד 10 מתוך 33 ראשוןראשון ... 8910111220 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 91 עד 100 מתוך 321

נושא: למה החלטתי ללכת על זהב

Re: למה החלטתי ללכת על זהב

חידה - מי מחזיק הכי הרבה אגרות-חוב של ממשלת ארה"ב?
    סין? יפן? תמשיכו לנחש. תשובה למטה.
    [attachment=0:ee1xd0hs]Fed%2012_2.jpg[/attachment:ee1xd0hs]

ומהגרף הבא ניתן להבין עד כמה השוק האמריקאי מזוייף:
    [attachment=1:ee1xd0hs]Treasury%20vs%20SPY.jpg[/attachment:ee1xd0hs]
    ראו את הקורולציה המדהימה בין כמות האג"חים שהבנק המרכזי האמריקאי (הפד) מחזיק לבין מדד הS&P (מיוצג ע"י תעודת סל העוקבת אחריו). שני הגרפים מאתר zerohedge.com.

למיטב הבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), כך זה עובד:
    הבנקים הגדולים מקבלים הלוואות מהפד בריבית אפסית. בכסף זה הם קונים אג"ח ממשלת ארה"ב. הפד קונה מהם את אגרות החוב בכסף שהוא מדפיס והבנקים ממהרים לבזבז אותו בבורסה.
    מי אמר שאי אפשר ליצור יש מאין? יד רוחצת יד. כולם משתפים פעולה בפירמידה ותוך כדי הבנקים גוזרים קופונים ומדווחים על רווחי עתק.

אחתנון שלום ,
    מזה זמן רב אני עוקב אחר הפוסט המרתק הזה . אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה , וגם אני כמותך דובי על השוק , וחושב שמתישהו השוק יתפקח מהאופוריה שהוא נמצא בה כעת . השאלה הגדולה היא מתי , כמובן שאף אחד לא יכול לענות על השאלה הזו , בד"כ זה בא בהפתעה.
    בזמן האחרון מתחילה לחלחל בי התחושה שלמרות הכל תחושת חוסר הברירה של המשקיעים והריביות הנמוכות בעולם ימשיכו להזרים כסף לשוק עוד זמן לא מבוטל , ועד שלא יגיע משהו שיזעזע את השוק , הוא ימשיך בשלו (דישדוש - עליה) .

גם כניסת אירלנד למחול השדים וחשש למדינות כמו ספרד ופורטוגל לא עוצרות את כניסת הכסף לשוק , אפילו נתון אבטלה של 9.8% לא מרתיע כבר אף אחד . נראה כי השוק צריך זעזוע עמוק כגון הכרזה מצד סין על הפסקת רכישת אג"ח אמריקאי , או כניסת מדינות נוספות למעגל החובות האירופאי .

אשמח לדעתך.
    תודה , תמיר.

אני שותף להרהוריך תמיר.

גם לי נראה לפעמים שהמשחק הזה יכול להימשך לנצח. את בסיס הפירמידה מרפד ברננקי ונוצר כאן שיווי משקל ששורד כנגד כל הגיון. העולם כבר התרגל להדפסת כספים והמנצחות הגדולות במשחק הזה הן המתכות היקרות.

מה יכול לשבור את הסטאטוס קוו? אם זו תהיה סין אני מאמין שזה יקרה כאשר תתנפץ בועת הנכסים הענקית שם, ואני שומע לאחרונה הרבה דעות המרמזות שהרגע מתקרב.

בינתיים נראה שאפשר לפתור כל בעיה עם עוד כסף.
    לכן יש לי הרגשה שהרגע יגיע ממקור פחות צפוי, אולי מרי אזרחי. כגון:
    1. פוליטיקאים אמיצים ממדינה קטנה (אירלנד?) שיחליטו לבחור באופציה הפחות פופולארית אך כנראה הטובה יותר לארצם ויפרשו מגוש האירו תוך כדי זניחת חובות הבנקים.
    2. או התנועה שצוברת תומכים באירופה הקוראת לציבור לצעוד ב-7 בדצמבר (יום שלישי הקרוב) לבנקים ולמשוך את כספו בתקווה שאלה ייחשפו בערוותם ויאלצו להודות שאין כלום בכספות שלהם חוץ מחובות. אם המהלך יצליח התוצאה תהיה בהלה כללית ותורים מחוץ לבנקים כפי שנראו במשברים בתחילת המאה העשרים.
    3. או הקריאה שמוביל מקס קייזר לקנות מטבעות כסף על מנת לגרום ל-JP Morgan לפשוט רגל כתוצאה מכמויות השורט הענקיות שהוא מחזיק על הכסף ואשר באמצעותן הוא מבצע מניפולציות במחירו. נראה שהקמפיין הזה עובד לפי הזינוק במחיר הכסף לאחרונה.

(בהשראת אירועי סוף השבוע) בעולם מתגלגלת שריפה המתרחשת בו-זמנית במוקדים רבים אך הציבור הרחב, שלא טורח לנבור באינטרנט, מקבל ידיעות רק כש"נחוץ" שהוא ידע משהו.

ומי אלה השולטים בידע המגיע להמונים? כל בעלי האינטרסים:
    - אלה הערוצים המסחריים שמרוויחים רק כש"הכל דבש" כי אז אנשים מוציאים כסף ויש מפרסמים. בימים עצובים, כמו סוף השבוע האחרון, הרי אין הרבה פרסומות.
    - אלה המגזינים הכלכליים שנותנים במה וניזונים מאנליסטים ומנהלי ההשקעות שה"bread and butter" שלהם זה העדר שקונה מניות.
    - אלה בעלי ההון בחברות הציבוריות שמספקים תחזיות אופטימיות המאפשרות להם לגייס כסף זול ולשחרר לעצמם דיבידנדים שמנים. איך החברה תחזיר את החוב עוד כמה שנים? יהיה בסדר.
    - אלה ה"קבלנים" החדשים שמוכרים דירות חדשות במאות לפני שהשקיעו אגורה (כואב לי הלב על מי שמטומטם מספיק כדי לקנות בימים כאלה דירה "על הנייר").
    - אלה הבנקים שעושים קופה מכל המהמרים ב"חשבונות להשקעות בלבד".

האם אנו באמת מצפים מכל אלה לספר לנו את האמת? לצערי, רק אותם רואים ושומעים.

עדכון קצר:
    1. כרגע מסתמן רוב של 2 קולות לטובת העברת התקציב האירי מחר, לפי דיווח של האייריש טיימס:
    http://www.irishtimes.com/newspaper/...reaking18.html
    2. הבנק המרכזי האירופאי מדווח כי רכש איגרות חובות של מדינות אירופאיות בחודש האחרון (מה שמסביר את הבלימה/תיקון בתשואות של פורטוגל ואירלנד).
    3. בעקבות 1 ו-2, בין השאר, הזהב נוגע היום ב-1427$!
    לא משעמם.

שלום לכולם
    האם משהו מכיר בארץ תעודת סל של הזהב צמודה לשקל (מנוטרלת מהשינויים בדולר - ששוחק את התשואה)
    תודה
    אייל

ציטוט פורסם במקור על ידי etomer
    שלום לכולם
    האם משהו מכיר בארץ תעודת סל של הזהב צמודה לשקל (מנוטרלת מהשינויים בדולר - ששוחק את התשואה)
    תודה
    אייל
    1116375

ובנתיים במגדל השן ....

אין הסכמה על הגדלת קרן החילוץ באירופה
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000606311

האגחים של פורטוגל וספרד שוב מתחילים לטפס והבורסות בעולם עדיין מטפסות (בשעה זו החוזים על ה S&P עולים בסביבות האחוז) , משעמם זה בטוח לא .

תמיר.

אתנחתון
    תודה
    אייל

עושה רושם שה-7 בדצמבר נגמר בקול ענות חלושה.
    גם הזהב תיקן בינתיים. השמועות המופצות הן שהתיקון קשור להעלאת ריבית צפויה בסופה"ש בסין החוששת מהתפרצות אינפלציונית.

המשך יבוא.

לאתנחתון ולשאר הכלכלנים
    בעקבות כתבה שהתפרסמה בדה מרקר: על בועת האג"ח
    http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 203357.xml
    מסתבר שגם בארץ אנשים יצאים מהאג"ח או מקרנות האג"ח והם נופלות
    אודה לכם אם יש לכם הסבר לכך גם למי שלא כלכלן
    תודה
    אייל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות