x

עמוד 5 מתוך 33 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 321

נושא: למה החלטתי ללכת על זהב

Re: למה החלטתי ללכת על זהב

Sassi6 - אם תחזור לגרף ששמתי בפתיחת האשכול תראה שסימנתי את אותם תאריכי פקיעה המופיעים בקישור שסיפקת כמקומות בהם יד נעלמה התערבה במסחר. נחמד לקבל לכך אישור ממקור אחר. תודה.

המדהים בכל הסיפור הוא ש- Permanent Open Market Operations או בקיצור POMO היא פעולה חוקית לחלוטין מבחינת האמריקאים. מושג זה נמצא בשימוש קבוע בשפת הפד ואפילו מוגדר באתר האינטרנט הרשמי שלהם!

- אחנתון, זו לא יד נעלמה, וזה לא הפד שקונה מניות דרך מנגנון ה-POMO, וזה עובד ככה: הפד קונה אג"חים(=Treasuries) מהדילרים, והם(=הבנקים הגדולים) מזרימים את הכסף לוול סטריט, ולהלן הקישור המסביר את פעולת ה-POMO
    http://www.zerohedge.com/article/only-r ... lied-month

In simple terms, the POMO actions allow the Fed to pump money into Wall Street (by buying Treasuries from the Primary Dealers) without DIRECTLY monetizing Treasury debt (the Treasuries had already been issued). The Primary Dealers then take this fresh capital from the Fed and plow into stocks, forcing the sort of ramp job we saw last week on Friday

- אחנתון, מה שמדהים כאן זה שתיזמון קניית האג"חים איננו לפי המחיר הנמוך(=תשואה גבוהה) ויש כאן שתי נקודות:

(1) הפד משקר, כי זו סתירה לטענתם על הורדת הרבית האפקטיבית במשק (זו הנגזרת מתשואת האג"חים) כי אם כן, אז תיזמון הקניות צריך להתבצע בזמנים שהתשואה האפקטיבית עולה(=מחיר האג"ח יורד) ומהטבלה(ראו קישור) זה ברור שזה לא ככה.

(2) יש כאן הפסד נומינלי למשלם המסים האמריקני, כי תיזמון הקניות איננו לפי התשואה הגבוהה(=המחיר הנמוך), ואם חברה קונה אג"ח קונצרני בחזרה מהציבור, אז היא מתזמנת את פרצי הקניות לפי המחיר הנמוך(=תשואה גבוהה) ואת זה הפד לא עושה, אז למה לא צועקים האמריקנים?

אחנתון,

הזכרת GLD GTU, נראה שGLD נתנה יותר בכל תקופת זמן שבחרתי. אני טועה?

ציטוט פורסם במקור על ידי adi2099
    אחנתון,

הזכרת GLD GTU, נראה שGLD נתנה יותר בכל תקופת זמן שבחרתי. אני טועה?
    GTU נסחרת בימים אלה בפרמיה מאוד נמוכה יחסית לעבר.
    ניתן לצפות שמנקודת הזמן הנוכחית התשואה שלה תהיה טובה לפחות כמו של GLD.

שלום לכולם
    מצורף קישור אופטימי לזהב

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 0100928_10

אייל

שלום, קראתי את מה שכתבת בנוגע למסחר בזהב ועל קרנות ה- ETF שאתה מעדיף לרכוש.

לצערי, אני חייב לאמר שאני לא ממש מסכים עם חלק מדבריך.
    בדומה לרוב הסחורות בעולם (אם מתכות יקרות ואם סחורות אחרות), המסחר בחוזים הוא הדרך המקובלת בעולם הסחורות. וזה לא משנה אם מדובר בחוזים מסוג delivery או לא.
    תעודות הסל בארץ, בדומה לקרנות ETF בעולם (אם בארה"ב, אירופה או אסיה), סוחרות בדיוק באותו האופן ורוכשות חוזים.

ישנן אמנם קרנות ETF מעטות וגדולות מאוד (מבחינת נכסים) שרוכשות מטילי זהב במקום חוזים, כאשר חלקן בכלל עושות זאת בלית ברירה ומפאת גודלן. תאר לך מצב שה- GLD צריכה לגלגל למעלה מטון חוזים על זהב בחודש (הגוף החמישי בגודלו בעולם מבחינת אחזקת זהב פיזי). מפאת גודלה, היא עלולה להשפיע בצורה מהותית על המסחר בזהב ועל מחיר הזהב. זאת בעיקר מכיוון שעשוי להיווצר מצב שלא יהיה לה למי לגלגל את החוזים מלבד לעצמה.

לסיכום, אני לא רואה שום בעיה לסחור בזהב באמצעות חוזים. ולא מבין מדוע לדעתך יש העדפה לקרנות ETF שמחזיקות (לטענתן) את הזהב בצורה פיזית.

אנקדוטה: ה- GLD אמורה להחזיק 1.12 טון זהב בכספות מתחת לאדמה, שכולן בגודל מסויים (ברמה של גרמים) וכולן נבדקו על ידי רואה חשבון וכולן עשויות מהזהב טהור ברמה של 24 קראט. וכמובן עם שמירה מסביב לשעון.

גילוי נאות
    הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. ,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

תעודות הסל הנסחרות בארץ לרוב אינן נוקטות בשקיפות לגבי הדרך בה הן עוקבות אחר המדדים השונים או הסחורות. בכל זאת, ניתן לעשות הפרדה בין אלו המגלגלות חוזים לבין "האחרות" לפי מקדם הגילגול השוחק את ערכן.

בוא ניקח את תעודת הסל של תכלית למעקב אחר מחיר הזהב לצורך הדוגמא. בית ההשקעות מבקש דמי ניהול של 1% בשנה. גילגול חוזים הוא עסק יקר! הרבה יותר יקר מ-1% בשנה. מסופקני אם תכלית מצליחה לגלגל חוזים ולהיות רווחית בעלות כה נמוכה. תקן אותי אם אני טועה, אתה צריך לדעת בתור עובד של תכלית.

אז איך הם עושים זאת? ניחוש שלי - גוזרים עמלות ע"י מכירת GLD מגוייר (או כל נייר דומה).

רבות סופר ויסופר על הבעיתיות של GLD. "נבדקו על ידי רואה חשבון" אמרת - אני אשמח אם תראה לי סימוכין. להבדיל, כנס לאתר של PHYS ותמצא שם את "המספר האישי" והמיקום של כל אחת מלבנות הזהב שלהן. לזה אני קורא שקיפות!

לצורך "סיבוב קצר" אין רע בלהתעסק עם זהב נייר. אך אם המדובר בהשקעה ליום רע, דעתי חד משמעית: רק הדבר האמיתי.

בוקר טוב
    לתעודות הסל בארץ העוקבות אחר מחיר הזהב לא קיים מקדם גלגול, מאחר ובעת גלגול חוזי הזהב הפער בין מחירי החוזים הוא הריבית (פער זה לא משפיע על מחיר התעודה, מאחר ופער הריבית נצבר כתוצאה מהריבית המתקבלת בעת הפקדת הכספים בפקדון).
    יש צורך במקדם גלגול במצב בו בעת גלגול החוזה, קיים פער בין מחיר החוזה העומד לפני פקיעה, אותו יש למכור, לבין מחיר החוזה הבא אחריו, לדוגמא תעודות הסל העוקבות אחר מחיר הנפט.

הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

ציטוט פורסם במקור על ידי itai_m
    בוקר טוב
    לתעודות הסל בארץ העוקבות אחר מחיר הזהב לא קיים מקדם גלגול, מאחר ובעת גלגול חוזי הזהב הפער בין מחירי החוזים הוא הריבית (פער זה לא משפיע על מחיר התעודה, מאחר ופער הריבית נצבר כתוצאה מהריבית המתקבלת בעת הפקדת הכספים בפקדון).
    יש צורך במקדם גלגול במצב בו בעת גלגול החוזה, קיים פער בין מחיר החוזה העומד לפני פקיעה, אותו יש למכור, לבין מחיר החוזה הבא אחריו, לדוגמא תעודות הסל העוקבות אחר מחיר הנפט.
    תודה על המידע, איתי.

האם אתה ו-deltot פועלים באתר על דעת עצמכם או כחלק מעבודתכם בבית ההשקעות?

חשוב להבין: כך או אחרת, תעודות הסל סוחרות בנייר. כל עוד המערכת בריאה ומתפקדת כנראה שיהיה מי שיקנה ממך את הנייר תמורת הערך הנקוב שלו אך בשעת סערה, לא עלינו, אתה עלול לגלות שזה רק נייר. במילים אחרות, תהפוך ממחזיק בזהב למחזיק בחוב.

חיפוש בגוגל "Paper Gold" יניב הרבה אזהרות בנושא.

כחלק מהעבודה שלנו בתכלית והשיתוף פעולה עם האתר, אני וdeltot משתדלים לתת מענה בכל מה שקשור לתעודות סל.

לגבי החשש מפני קנית חוזה על הזהב, בעולם ההשקעות לא קיים המושג חסר סיכון, במיוחד לאחר משבר 2008, עם זאת יש לזכור כי מי שכותב חוזה על הזהב צריך להעמיד בטחונות כנגד כתיבת החוזה.
    בעת סערה בשווקים אפשר גם לתהות האם לקרן כמו GLD יש את הנכסים אל מול סך ההתחיבויות, כלומר האם באמת היא מחזיקה כמות מספקת של זהב (ובאיזה איכות הזהב).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות