סאן כן אני מושקע בסילבר ,אני קונה מניות שקשורות בסילבר וגם מחזיק במתכת עצמה.
כמו שכבר אמרתי הזהב והסילבראם כן, כיצד זה יעזור לך מהתהלך שאתה מתאר וחושש ממנו?פועלים בצורה הפוכה לדולר ,כשהדולר יורד הזהב והסילבר עולים וההפך.
אתהבסופו של יום זכור ההתחייבויות העצומות הם דולריות , מה שיהיה חסר כאשר משבר החובות יגיע לשיאם חדשים, אם לא ייפתר, זה הדולר.באמת חושב שמישהו ירצה להחזיק בשטר (דולר) של ממשלה שמצויה בחובות ואין לה ערבות לכסף שהיא מדפיסה ?
אני לא חושב. אנשים יזרקו את הדולר כמו משוגעים ,האמון בדולר יאבד ויחד אייתו כוח הקינה שלו.
מה זה כסף ? זה האמון שאני נותן בשטר (נייר) שהוא יכול לספק לי את כוח הקנייה שמצויין עליו. זה יכל להיות גם גולות.
הייתה מוכן לעובד עם ממשלת ישראל ולחתום על חוזה של מיליארד שקל אילו ידעת שהיא מצויה במשבר חדלות פרעון ? לא הייתי חותם איתם אפילו על חוזה של 100 שקל. כאן האמון נאבד אף אחד לא ירצה את הדולר.
אבל אני מתאר מצב אחר שהוא היפר אנפלציה וזה מצב שבו ממשלה מדפיסה כסף עד למצב שהיא מוציאה את עצמה מהחוב על ידי ירידת הערך שלו. וכאן הרבה אנשים מתבלבלים בו נתאר מצב שבאמת כמו שאמרת אנשים ירצו אחרי הדולר ותהיה בהלה גדולה מאוד ובאמת הם ימכרו הכול כדי להניח את ידם על הדולרים וכאן הטעות ששוללת מצב כזה! כי איך אתה מודד כסף ?
על ידי כוח הקניה לדוגמה כמה 100 דולר יכולים לקנות חבית נפט או 12 ביצים (לא משנה מה)
ברגע ש 100 דולר יקנו לך פחות ופחות אנשים יברחו חזרה לנכסים ממשים שיכולים להגן עליהם מפני האינפלציה.
מי ירצה להחזיק בשטר ש 1) אין בו אמון (אין בעל בית שערב לכסף הזה) 2) הערך שלו יורד עם הזמן ?
ולכן שני הדרכים גם חדלות פרעון וגם היפר אינפלציה לא יביאו לאנשים לרדוף אחרי הדולר.
בשני המקרים אנשים יאבדו אמון בדולר ויברחו להשקעות אחרות בדיוק כמו בחברה פרטית המאבדת את האמון של המשקיעים שלה.