ציטוט פורסם במקור על ידי DorTo
אתם יודעים מה אוכל אותי וגורם לי להרהר בכול אסטרטגית הזהב ? וורן באפט ,למה אתם שואלים ? כי בזמן שאנחנו מדברים כאן על לקנות זהב כי אנחנו רואים מפולת מתקרבת וורן באפט עושה שופינג מטורף, קונה הכול מהכול ואני מנסה לתפוס את הראש ולחשוב למה ?

למה וורן באפט גורו השקעות ואחד מחזאי מזג האוויר הטובים ביותר בוול סטריט קונה מניות שסופה מתקרבת לארצות הברית ?
מה הוא רואה שאני לא רואה ? הרי בהתחשב בהיסטוריה ההצלחה של וורן באפט יכולה לדבר בעד עצמה ,אם הוא עושה משהו כנראה שהוא יודע מה הוא עושה!

הבעיה היא שזה לא רק הוא הרבה משקיעים וטייקוני ענק נוהרים למניות כאילו הביטחון נמצא שם רכישות מסיבות של מניות מתבצעות על ידם במיליארדי דולרים ? ואני יושב מהצד שובר את הראש ושואל למה ? ואין לי תשובה!
הרי בכול הקשור לפיננסים האנשים האלה לא טיפשים ,אם היה להם שמץ של חשש שבהשקעה במניות הם הולכים לאבד את ההון שצברו הם היו מחבקים כול דולר ושומרים אותו מתחת לכרית.

אז בהתחלה חשבתי שיש כאן קונספירציה שוורן באפט לא רוצה להבהיל את השוק הרי אחרי הגורו הזה יש מליוני משקיעים שעוקבים אחר כול קניה של בוטן שהוא עושה ,אבל מהר מאוד הבנתי (לפי קריאה של הביוגרפיה שלו) שאם וורן באפט היה רואה בזהב השקעה טובה הוא היה קונה זהב גם אם היה צריך לתת את אמא שלו תמורת אונקיה (לבן אדם יש תאווה בריאה לכסף).

אני לא חושב שאני יותר חכם מוורן באפט או מאחד ממפלצות הכסף של ארצות הברית וזה מה שמדאיג אותי! ואל תגידו לי שזה לא מדאיג אותכם כי אני יהיה עוד יותר מודאג.

למה ? אתם יודעים לענות לי על השאלה ? מה הם רואים שאנחנו לא רואים ?
ערב טוב,

ראשית, באפט לא מתיימר להיות מתזמן טוב, ב-2008 הוא רכש מכל טוב בשוק "רק" באמצע המשבר וגם לאחר הרכישות שלו השוק ירד הרבה למטה.

שנית, הוא רוכש לטווח ארוך ותמיד יושב על הר מזומנים לשם תפיסת הזדמנות.

שלישית, הוא במעמד שהמידע על הקורה בשוק ועל העתיד לקרות עובר דרכו גם אם הוא לא רודף אחר המידע.

רבעית, הוא רוכש רק דברים שהוא מבין בהם.

חמישית, למיטב זיכרוני הוא הסביר כי הוא אינו מתעניין בזהב כיוון שאין מה לעשות איתו הוא מעדיף עסקים "זולים" שמכניסים מזומנים ומנוהלים על ידי מנהלים טובים.