ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון
(...)
בחיפושיי, מצאתי שלוש קרנות שיושבות בקנדה אך נסחרות גם בניו-יורק שנראו לי כאופציה הבטוחה והנוחה ביותר: GTU, PHYS ו-CEF (האחרונה מורכבת משילוב של כסף וזהב).
שלושתן עובדות על עיקרון דומה. הן מחזיקות ברשותן כמות מהמתכת היקרה שהיא רכושם המשותף של בעלי המניות. האחזקה של הקרן – תשלומים לבעלי הכספת, משכורות למנהלים ולרואי החשבון – משולמים מתוך הנכס (כחצי אחוז בשנה). הקרנות מבוקרות ע"י בקרים חיצוניים ולכן נחשבות בטוחות. הן נסחרות בפרמיה של כ-10% על ערך הנכס שלהן (NAV) מה שמעיד על היתרונות שלהן בעיני המשקיעים. את ה-NAV של כל קרן ניתן למצוא באתרים שלהם.
(...)
בימים אלו שתי הקרנות PHYS ו-GTU נסחרות בפרמיה נמוכה מאוד של כ-3%. הראשונה, עקב הנפקה/גיוס כספים לצורך הגדלת מלאי הזהב שלה והשנייה כנראה מכיוון שהמשקיעים מצפים גם להנפקה.

עלה לי רעיון השקעה שעשוי להניב כ-10% בחודשים הקרובים עם מה שנראה כסיכון נמוך מאוד. אני רוצה להרוויח מהפרמיה של הניירות אשר בשנה האחרונה ערכה היה בממוצע למעלה מ-10%.

הרעיון הוא כזה:
קניית PHYS בסכום X.
קניית תעודת סל המבצעת שורט על הזהב כנגד ה-NAV של PHYS (הסכום X פחות הפרמיה).
בצורה זו שינוי בשער הזהב לא משפיע עליי ואני חשוף לפרמיה עצמה. כאשר הפרמיה תעלה לערך ייעד שאקבע מראש אמכור את שניהם.
החיסרון ברעיון הוא שאני חשוף לשער הדולר-שקל. אם השקל יתחזק בתקופה זו אני מפסיד. תעודת השורט לא חייבת להיות חשופה לדולר (התעודה שאבזם הביא לידיעתי בתגובה קודמת) אך PHYS כן. ניסיתי למצוא תעודת סל שקל-דולר כדי להגן על החלק הדולרי בהשקעה אך לא מצאתי. אפשרויות נוספות הן עסקת פורוורד מול הבנק או קניית אופציה על הדולר. החיסרון של הראשונה הוא בכך שהיא נקובה בזמן. לגבי השנייה, אני לא בקי עדיין באופציות מט"ח ואצטרך ללמוד את הנושא.

אשמח לשמוע הערות והארות.