x

עמוד 11 מתוך 33 ראשוןראשון ... 91011121321 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 321

נושא: למה החלטתי ללכת על זהב

Re: למה החלטתי ללכת על זהב

לדעתי הסיבה לירידות שאנו רואים לאחרונה היא שהאגח בארץ עלה לרמה שבו האגחים הציגו תשואה מינימלית/אפסית אך הסיכון נשאר (לא סתם קראו לזה בועה). בניגוד למניות לאגח ישנה תקרה מעליה הוא לא יעלה ולכן ברמות הללו אין מרווח לעליה אך יש מקום רב לירידה. התשואות המגוחכות באגח גורמות לאנשים לחפש אפיק רווחי יותר (מניות) והעליות בבורסה גורמות לאנשים לקחת יותר סיכונים בתיק. כמו כן אנשים מבינים שעליית ריבית בעתיד תפגע בתשואת האגחים (במיוחד בארוכים).
    לדעתי הירידה האחרונה היא רק תחילתו של תהליך (שיהיה חייב להיות מגובה בעליית ריבית)
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אורח

"QE2: כיצד להשקיע בשווקים מווסתים"

כתבה מלפני כמה חודשים ועדיין רלוונטית.

אני לא מסכים עם כל הנאמר שם, אך לדעתי אכן עדיף להיות בתוך השוק (באופן מגודר) בתקופה זו מאשר בחוץ.

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/1 ... &cm_ite=NA

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
    "QE2: כיצד להשקיע בשווקים מווסתים"
    כתבה מלפני כמה חודשים ועדיין רלוונטית.

אני לא מסכים עם כל הנאמר שם, אך לדעתי אכן עדיף להיות בתוך השוק (באופן מגודר) בתקופה זו מאשר בחוץ.

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/1 ... &cm_ite=NA
    בכתבה שצירפת supgog אין גידור אמיתי. כשהשוק יחווה טראומה והביקושים יירדו קרוב לאפס, אנשים ייתקעו עם כל ה"השקעה" שלהם. הנה משהו אקטואלי:
    http://www.zerohedge.com/article/mun...-accomodate-mu

בגדול, אני מחזיק בדיעה דומה לשלך אך אוסיף שמלאכת הגידור אינה מתאימה לכל אחד. לרוב ה"משקיעים" עדיף בתקופה כזו פשוט להיות בחוץ.

שימו לב לחדשות שכרגע עדיין לא קיבלו את התהודה הראויה:

הסנטור Ron Paul, הרפובליקאי הידוע בחיבתו לזהב ואשר כתב את הספר End the Fed, התמנה כ- head of Congressional oversight of the Federal Reserve (לינק).

לברננקי צפויים חיים קשים.

אני רוצה להפנות אתכם לגרף הראשון שפירסמתי בשירשור הזה - תשואת אג"ח 10 שנים של ארה"ב. ציינתי אז ש"יד נעלמה" דואגת להוריד את התשואה כל פעם שהיא מתקרבת ל-4%.
    ובכן, עכשיו התשואה עומדת על 3.55% כשרק לפני חודשיים היא עוד עמדה על 2.5%. נראה שהקנייה העצמית ע"י הפד עושה את הפעולה ההפוכה ובפועל יש זריקה של אג"ח בקצב שוודאי מלחיץ את ה"מדפיסים". ראו גרף עדכני:
    [attachment=0:3ofgy3cx]116-12-2010-17.43.48.jpg[/attachment:3ofgy3cx]
    הבעיה שבפניה עומד ברננקי עכשיו היא שכלי הנשק של רכישה עצמית כבר לא אפקטיבי. ריבית הוא גם לא יכול להוריד מתחת לאפס.

מעניין יהיה לראות איזה פתרון יצירתי יגיע הפעם. לדעתי, משבר יזום (אולי באירופה?) יעשה את העבודה יופי. תחזיקו חזק.

שוק המניות-ומצב "האין ברירה"

בוקר טוב,

ברצוני להעלות לדיון את "מצב האין ברירה" ולאן ההון העולמי יזרום בתנאים הנוכחים.

תנאים של ריביות אפסיות, הרחבה מוניטרית עצומה, משבר החובות של מדינות הגורם לעליית תשואת האג"ח של אותם מדינות, בנוסף האפיק האגחי "הטוב" בכללותו נותן תשואה מינמאלית.

במצב כזה לאן ההון יזרום?

א. מובן כי חלק יעבור למטבעות של המדינות החזקות.

ב. חלק גדול עובר לסחורות , ולמתכות כגון כסף וזהב נשוא שרשור זה.

ג. האם לשווקי המניות? אם לא, לאן? הדרך היחידה של ההון להתנדף מבלי לעבור לנכס אחר הינה אינפלציה שתשחק את ההון ואת החוב.

אגב שימו לב כי זרם ההון מתנהג כמו מיים בשטפון, הוא תמיד ישבור את הנקודה החלשה בשרשרת.

רק מעטים ידעו לזהות זאת קודם לכן, ועוד מעטים ידעו היכן צריך להסתתר.

מה דעתכם?

שבת שלום סאן.

אני חושב שאפשר לחלק את ההון לשתי קטגוריות:
    1. חלקו העיקרי הוא זה עם הנזילות הנמוכה ביותר. הכוונה היא לטריליוני הדולרים המוחזקים באג"ח ע"י המדינות בעולם וע"י החוסכים (פנסיות). שם לא יכולה להיות תנועה משמעותית כיוון שמשמעותה תהיה קריסה טוטלית של הנכס. הון זה כנראה יסבול בשקט ויקווה לטוב.
    2. החלק השני מההון הוא הצד הנזיל המורכב מהשוליים של (1), מבתי ההשקעות השונים שבתוכם הבנקים, וכן הפרטים בחברה (אנחנו).

עושה רושם שהזרימה היא למניות ולסחורות. אני מזמין את כלכם לעיין בלינק הבא: http://www.forexpros.com/commodities/real-time-futures בו מוצגים השערים העדכניים של מספר סחורות. בחירה בסחורה מסויימת תעלה גרף שבתחתיתו אפשר לבחור במצב advanced אשר יציג גרף למשך תקופה ארוכה יותר. ודאי תבחינו שכל הסחורות ביצעו עליות של עשרות אחוזים בשנה האחרונה.

אז איפה האינפלציה שאלת? לדעתי, העובדה שהאינפלציה לא מורגשת היא כתוצאה מירידה דומה בביקוש. במילים אחרות - מיתון. מנגד, כל שיפור בכלכלה, יטיס אותנו למחוזות ההיפר-אינפלציה.

התוכנית 60minutes סיפקה אתמול מבט מפחיד על החור השחור המתהווה במאזני המדינות בארה"ב.

http://www.cbsnews.com/video/watch/?...ted;photovideo

שוב, מי שמחזיק באג"ח אלה הם בעיקר החוסכים והם אלה שיסבלו אלא אם כן ברננקי יקפוץ לאופיס דיפו.
    בעצם, בכל מקרה הם יהיו אלה שיסבלו כיוון שהדולר, הבועה הגדולה ביותר היום, ימשיך להישחק.

"מעניין יהיה לראות איזה פתרון יצירתי יגיע הפעם. לדעתי, משבר יזום (אולי באירופה?) יעשה את העבודה יופי. תחזיקו חזק."

שלום- אני רוצה לפרגן על השירשור הזה - טבול בכל טוב מקצועי -וראית שוק אמיתית.

המשפט הזה שצרפתי מהודעה למעלה. זה מה שעושה אותך לסוחר משקיע אנליסט מצוין.
    שאפו שאפו שאפו.

אני כבר הידקתי חזק את החגורה.6 כריות אוויר . בברררבבבררר

יום טוב ובהצלחה לכולם
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים,,,

תודה bpy! עשית לי את הבוקר.

היום התחברו לי בראש כמה מחשבות שאני מגלגל כבר זמן מה והייתי רוצה לשתפן ואולי לשמוע רעיונות נגדיים.

הנושא הוא טרור כלכלי.

מזה זמן שאני הופך בשאלה למה הקבוצות האסלאמיות הקיצוניות עדיין לא פנו לכיוון "הטרור הקר". יש דרכים אחרות לפגוע ב"שטן" (ארה"ב) שאינן בכוח האש. במיוחד בתקופה הנוכחית שבה הדולר הוא בועת נייר שכל העולם תקוע איתה והכול כל-כך רגיש וכולם הולכים על ביצים - מספיקה סיכה קטנה שתיתקע בבלון ותעשה בום גדול.

עכשיו תסתכלו בגרפים הבאים:
    [attachment=1:3b8sfj48]121-12-2010-13.09.13.jpg[/attachment:3b8sfj48]
    [attachment=0:3b8sfj48]121-12-2010-13.17.38.jpg[/attachment:3b8sfj48]
    אלה הם הזהב והכסף בשנה האחרונה. אני לא מנתח טכני אבל אני יודע לזהות קו ישר.
    הזהב התחיל את הטיפוס הליניארי בתחילת אוגוסט ובאמצע נובמבר חטף "מכה בראש".
    הכסף התחיל את הטיפוס שלו לקראת סוף אוגוסט ונראה שהוא ממשיך בו עד היום.

איך הכול מתחבר?
    אם תשוטטו בארכיב האתר תמצאו פוסט שפרסמתי ב-6.4.10 הנוגע למניפולציות במחירי הזהב והכסף המבוצעים ע"י בנקי-העל JP Morgan ו-HSBC ע"י מכירת שורטים שאינם מגובים במתכת אמיתית – naked shorts
    http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=93&t=8230

הנושא כבר הפך למוכר מאוד בתקשורת המשנית, פחות בראשית. ה-CFTC (הראשות לפיקוח על סחורות בארה"ב) הראתה סימנים שהיא מכירה בנושא ומתכוונת לפעול אך הסיכוי לכך קלוש.
    לאחרונה מקס קייזר יצא בקמפיין Max Keiser: Crash JP Morgan - Buy Silver
    http://www.youtube.com/watch?v=QCM7r...layer_embedded
    שההיגיון מאחוריו אומר: שוק הכסף הוא לא גדול ומספיקה קנייה עיקשת של הסחורה האמיתית, ולא חוזי נייר, על מנת להעלות את מחירו ולגרום לבנק להיתקע עם השורטים המסיביים שלו.

ומה אם מישהו חשב על זה קודם? מה אם מישהו עם ממון (חסרים כאלה?) מרוקן בעקביות את המחסנים מהמתכת ובכך גורם לעלייה במחירו ול- too big to fail JP Morgan לכאב ראש עצום?

בחזרה למה שאמרתי לפני ימים אחדים – הדרך המהירה להוריד את מחירי המתכות היא ע"י טלטלה בשוק. לי נראה שהפוזיציה הנכונה בימים אלו היא לונג מתכות, שורט מניות.

אשמח לשמוע דעות אחרות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות