x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: 2 שאלות מעניינות לאלון לגבי תשלומי ריבית

2 שאלות מעניינות לאלון לגבי תשלומי ריבית

אלון שלום.
    תשלומי קרן נערכים לפי מחיר מלא של אג"ח קרי 100 גם אם מדובר בתשלומים חלקיים של הקרן.
    השאלה היא: כאשר מדובר בתשלומי ריבית (נניח 4%) האם זה מחושב גם על בסיס 100 אג'?
    נניח קניתי אג"ח ב-60 אג' , הריבית הקרובה של 4% תגזר מ-100 או מ-60? להבנתי כל החישובים אמורים להתבסס על המחיר המלא (100). האם אני טועה?
    וכעת השאלה השנייה: אם אני קונה אג"ח זבל במחיר בסביבות 7 אג' ותשלום הריבית הקרוב (בעוד מספר ימים) בגובה של כ-7% (הדוגמא קרובה למציאות), האם זה אומר שאני בעצם קונה אג"ח זו בחינם כאשר מקבל תשלום הריבית שמחושבת מהמחיר המלא של האג"ח (במידה וישלם את הריבית)??
    בברכה,
    יגאל.

Re: 2 שאלות מעניינות לאלון לגבי תשלומי ריבית

שלום יגאל,

לגבי שאלתך הראשונה:

כמובן שהתשלום הוא על 100 ולא על 60. למעשה התשלום יכול להיות על יותר מ-100 בהנחה שהאג"ח צמוד מדד... (ניתן לחשבו ממחיר הפארי, אך חשוב לזכור כי זה מכיל בתוכו את הריבית ויש לקזזה).

לגבי השאלה השנייה:

כן, אבל סביר להניח כי או שהתשלום לא ישולם או שאם ישולם אז הסבירות לתשלום נוסף אפסית.

חשוב גם להבין כי אפילו אם הריבית תשולם (ומכיוון שלא משולמת קרן) יבוצע תיקון טכני בנייר ומחיר השוק שלו ירד כך שאומנם אתה מחזיק בחוב אך לאחר התשלום אינך מרווח בו!

כעת, לאחר התשלום, השוק יחליט האם החוב שווה יותר ממחיר השוק החדש או שלא, ולכן אפילו במידה ושילם אתה יכול לצאת מופסד (כמובן שתלוי במספרים).

בכל מקרה אם תיתן לי אתמספר הנייר אני יכול לבדוק עבורך את הדברים יותר לעומק...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום.
    א. תודה על התייחסותך המהירה והמקיפה.
    ב. להלן מספר אחד 1440023
    ג. מה דעתך בכלל על האג"ח הנ"ל?
    אודה על התייחסותך.
    בברכה,
    יגאל.

Re: 2 שאלות מעניינות לאלון לגבי תשלומי ריבית - לנדמארק

החברה נמצאת בתהליך הסדר שכעת פורסם שאינו יצא לדרך.

המשמעות של זה היא בקשה לפרעון מיידי, שהחברה, כמובן, אינה יכולה לעמוד בו - ולכן קיימת סבירות גבוהה לפירוק...

במקרה זה חובות החברה יתועדפו, כאשר התשלום למחזיקי האג"ח מגיע בסוף...

החוב הכולל של החברה עומד על יותר מ-430 מליון (כאשר כלל המספרים מרגע זה ע"פ דיווחי החברה נכון לסוף שנת 2009 - ולכן ייתכן כי במציאות הם מעט שונים מהכתוב פה).

מתוך 430 מליון אילו כ- 300 מליון הם מול הקרן של האגחים (שתי הסדרות). כלומר חוב שיש לשרת של כ- 130 מליון... (כנראה גבוה מכך).

סך הנכסים הרשומים הינם 260 מליון, אך חשוב לזכור כי מעשית לא ניתן לממשם מייד וגם במימוש סביר להניח כי המחירים יהיו נמוכים מהמחיר הרשום (כמובן בתלות בזמן המימוש).

באותה מידה איננו מצפים לכיסוי מלא של חוב שאנו קונים בעשירית המחיר...

מאוד יכול להיות כי תשלום של 15-20 אגורות ואף יותר מזה עבור הנייר במסגרת סופית אפשרית (מה שמציב תשואה של יותר מ-100%), אך יש להבין את הסיכונים:

דבר ראשון מדובר בהשקעה לזמן ארוך באופן יחסי. חיסול חברה אינו תהליך שקורא מהיום למחר. מכירת הנכסים לוקחת זמן ויש לה עלות! לכן מדובר בהשקעה (שאינה נזילה) לטווח זמן שאינו ידוע שבו יש אפשרות לרווח (שגם הוא אינו מובטח).

בהנחה כי אכן יילך לפירוק, בימי המסחר האחרונים, ברוב המוחלט של המקרים, ניתן להשיג את הנייר במחיר טוב יותר מזה שהוא נסחר כעת (שכן עדיין קיימת סבירות להסדר בתצורה כולשהי).

בכל מקרה, לדעתי האישית, תשלום הריבית לא יבוצע בסופו של דבר (אני יהיה מופתע אם כן, אבל תמיד יש הפתעות בשוק), כך שהמשחק פה זה לא השקעה והוצאתה בתשלום הריבית, אלא משחק על מחיר השוק של הנייר בעקבות השתלשלות העניינים.

רווח מהיר של 30-40% אפשרי אך גם חיתוך של 60-70% מההשקעה אינה בלתי נתפסת...

לפיכך נדרש מעקב צמוד ומשחק על הגלים ולא השקעה במטרת תשלום (ריבית) - והשקעה כזו אפילו לפי הספר שלי נחשבת מסוכנת, למרות שביצעתי דומות לה בעבר (חלקם מוצלחות וחלקם לא).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום.
    תודה על תשובתך וההסבר הממצה.
    יגאל.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות