x




מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: VXX

  1. #1

    VXX

    שלום.
    תעודת סל סימול - VXX.
    VXX הינה תעודת סל הפוכה שעולה כשהמדדים יורדים.
    תועדה זו על המדד iPath S&P 500 VIX Short-Term Futures יכולה לתת מענה כמו שורט על מדד אחר.
    רציתי לדעת האם בתעודה זו קיים אפקט כמו קונטנגו/ גלגול חוזים שגורם לתעודה לאבד בכל חודש אחוזים משוויה/שחיקה?
    בקיצור האם בתעודה זו יש בעיית הקונטנגו קרי סכנה לאובדן ערך/ שחיקה של התעודה עם הזמן?
    בברכה,
    יגאל.

  2. #2
    אורח

    Re: VXX

    תעודת הסל היא תעודה העוקבת אחר מדד הפחד, הVIX.
    הדבר החשוב ביותר לגביך לדעת לגבי מדד זה:
    הוא ממש לא מוגדר לעלות כשהמדדים יורדים.

    הוא מעריך את רמת הפחד בשוק עפ"י סטיית התקן, כלומר:
    אם ערך המדד גבוהה , למשל באיזור ה40+, סביר להניח שימים של ירידות קטנות, ללא סטייה יומית גבוהה יגרמו לירידת המדד, ולהפך.

  3. #3

    Re: VXX

    eagle שלום:

    יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שעושים שימוש בכלי ה-VIX בהשקעות ושבעצם הופכים אותו לקשה מאוד לשימוש והיתי אומר שאפילו לא רצוי.
    (א): התנודתיות העצומה שלו. קח למשל מקרה (לחלוטין לא נדיר) שבו מדד ה-VIX עולה בתוך יומי מ-20 ל-24. למרות שבסך הכל זה אותה הסביבה ושום דבר דרמטי לא קרה, ה-VIX והנכסים הפיננסיים הנגזרים ממנו יעלו (או ירדו) ב-20%!!!

    (ב): על פי התיאוריה, תנודתיות (הנמדדת ע"י סטיית התקן או "VIX") סימטרית בעליות ובירידות. במילים אחרות, ייתכן מאוד שהמתאם בין ה- VIX ובין נכס הבסיס שלו (ה-S&P 500) יהיה גם חיובי, כלומר, ה-VIX למשל עלה, אבל גם ה-מדד עלה, בעוד שאתה התכוונת לקבל חשיפה הופכית למדד. נכון שלרוב עליות מלוות בירידה ב-VIX וירידות, במיוחד חדות, במדד מביאות לזינוק ב-VIX, אבל זה לא מוכרח.

    בהצלחה.

  4. #4

    Re: VXX

    לשאלתך: כן, יש קונטנגו.

    השחיקה של התעודה גבוהה מאוד. לא ממליץ להשאיר שם את הכסף.
    אם כבר, אז רק למשחק תוך-יומי.

  5. #5

    Re: VXX

    אחנתון תודה.
    הקונטנגו הופך את ההשקעה למסוכנת. בכל מקרה חשבתי על התעודה הזו רק למקרה אם נחזור מתישהו לשיאים חדשים של VIX באזור 18. אולי אז יהיה כדאי. נגיע - נבדוק.
    תודה.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות