שלום אלון,
האם אתה מעריך שתהיה ירידה נוספת של האגח? צנח לאחרונה ב10% בערך.
קניתי בשעתו בשער גבוה מאוד ואני עכשיו בהפסד של 13%.חשבתי למצע את המחיר באמצעות
רכישה נוספת.מה דעתך?
תודה על תשומת הלב.
שלום אלון,
האם אתה מעריך שתהיה ירידה נוספת של האגח? צנח לאחרונה ב10% בערך.
קניתי בשעתו בשער גבוה מאוד ואני עכשיו בהפסד של 13%.חשבתי למצע את המחיר באמצעות
רכישה נוספת.מה דעתך?
תודה על תשומת הלב.
כמו שאמרתי בזמנו, מי שמשקיע בנייר צריך להיות בעל כוונות לטווח ארוך (שכן הסיכון שאני רואה בנייר נמוך) ובעצם לנעול תשואה לפדיון או למצב שבו התשואה הרשומה תרד מתחת לכדאיוות המשך השקעה.
גם אז אמרתי כי אתה מסתכן בירידה וכי ניתן יהיה למצוא את הנייר במחיר טוב יותר. אני מאמין כי מועד זה הגיע וכי כדאי למצאה - אבל לא בכל הסכום שכן המשך ירידות הם בהחלט אופציה (ובתלות גדולה למגמת שוק).
אני מאמין כי לטווח הבינוני בכל מקרה יחזור ויעלה, כך שכל השקעה תוכיח את עצמה, אך המטרה היא למקסם רווח ולכן כניסה מוקדמת אינה הבחירה הטובה ביותר.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
נ.ב - הסבר מפורט יותר על התהליכים ועל האסטרטגיות (כמו גם לכך שאכן אמרתי מה שאני טוען שאמרתי) ניתן למצוא בנושא שבקישור -
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8154
אלון פיאדה
תודה אלון.כרגע האחוז של האגח בתיק כ5% ויש לי גם את ג' השקלי באחוז דומה,(שם היתה ירידה
מתונה יותר).ההשקעה שלי היא לטווח לא ממש ידוע,אבל עד הפדיון של האגח זה כבר מעבר
לאופק.. הכוונה היתה לקנות נייר בטוח יחסית שאחוזי התשואה שלו לא רעים,בהתחשב בחוסנו מחד
ובמח"מ מאידך שתמיד (עד כמה שאפשר להכליל) יהיה לו שוק..יתכן שזהו שיעור ראשון
שלמדתי בתחום- אבל זו כנראה הייתה טעות לקנות אותו כה גבוה ובבת אחת.
אני חוששת שבכל עת שארצה למוכרו (לא מדברת על פדיון) אצא בהפסד,כי
שער 97.65 לא חוזר בכל יום..
אני מבינה מעצתך שכדאי להוסיף ולקנות,במנות קטנות במידה והמחירים ימשיכו לרדת.
הייתי מבקשת להבהיר שאלה שעלתה לי מתוך דבריך:כתבת שהשקעה זו טובה במידה ורוצים לנעול
תשואה מסוימת לפדיון או עד שההשקעה לא כדאית יותר מפאת ירידה בתשואה.האם תוכל
להסביר זאת (המודגש)? האם לא נכון לומר כי כל עוד אני מחזיקה בנייר הרי ש"נעלתי "את
התשואה,כלומר מה שקניתי בX אג' אקבל עליו תמיד ריבית לפי ערך פארי ,ולפיכך מבחינתי
המרווח הוא אותו מרווח בין מחיר קניה למחיר לקבלת קופון וכן פרעון קרן?
השער יכול לחזור, אך כמו שכתבתי בעבר בעתיד יהיה לו קשה יותר לעשות זאת בגלל הצפי בעליית ריבית (ועוד מדובר על אג,ח עם מח"מ ארוך - כך שההשפעה בו גדולה יותר).
"כל עוד למדת מהניסיון יצאת ברווח..." - אני תמיד אומר, שכר לימוד כל משקיע משלם בשלב כולשהו, בין אם בשוק ובין אם בקורס.
בהנחה כי את אכן מחפשת השקעה סולידית לטווח ארוך, הרחבה ומיצוע של ההשקעה שלך בנייר זה יכולה לשרת אותך בטווח הארוך, במיוחד אם תרצי לצאת ואת לא רוצה לממש הפסד. כמובן שאני תמיד מסתכל על חלופות וכן יש חלופות טובות יותר בשוק, אך הניירות שאני משקיע בהם בסיכון גבוה הרבה יותר...
כאשר קנית במחיר מסויים (עם תשואה מסויימת) והמתנת לפדיון את נעלת תשואה לפדיון והכל ידוע וקבוע (בהנחת תשלום). אך במידה ומחיר השוק משתנה והתשואה הרשומה משנה ביחד איתו, תנאי המשך הכדאיות שלך משתנים!
אני אתן דוגמה:
נגיד שקנית נייר שקלי שאינו נושא תשואה בערך רשום של 100 בתשלום חד פעמי בעוד שנתיים ושילמת אליו 90. הריבית שנעלת לתקופה של שנתיים הינה 5.4%.
כעת עברה שנה ומחיר האג"ח בשוק עלה ל- 97 אגורות, מה שמייצג תשואה של 3.1% בלבד!
נכון שאם תשאירי את ההשקעה שלך ולא תגעי בה התשואה השנתית האפקטיבית של ההשקעה שלך היא קבוע לאורך של שנתיים ועומדת על 5.4%, אך המשך ההשקעה בערך נוכחי יניב לך תשואה נמוכה יותר על הקרן לשנה קדימה.
ניתן לומר שעשית רווח הון נוסף, כך שבשנה הראשונה עשית תשואה של 7.8% על ההשקעה שלך.
יכול להיות שתשואה של 3.1% על השקעה אינה משתלמת לך עוד ולכן אם תמכרי את הקרן כעת תוכלי לקבל סכום גדול יותר ולהעביר אותו להשקעה אחרת שנושאת תשואה גבוהה יותר.
כמובן שלכל החישוב הזה צריך להכנסי שיקולי מס, ואז זה עוד מסתבך 0למרות שברווחים נמוכים ההשפעה נמוכה).
אני מצטער אם לא הכל מובן בצורה ברורה, אבל קשה להעביר את הכל רק באמצעות כתיבה בפורום בלבד...
אם נדרש חידוד את מוזמנת להעלות שאלה נוספת...
הציין כי בקורס האג"ח שעתיד להיות אני נוגע בתחום זה (כמו גם בתחומים רבים אחרים) בצורה רחבה ומלמד כיצד משקיע מתוחכם יכול לעשות בכך שימוש לגריפת רווח הוני נוסף...
אלון פיאדה
אוקי,עכשיו הבנתי את נקודת המבט.והכל כאמור תלוי בחלופות ההשקעה באותה העת.
עוד שאלה פרקטית קטנה: היית נכנס למנה נוספת של פטרוכימים ב עכשיו,או שמא נקודת כניסה
טובה יותר תהיה אחרי התשלום ב28 ביוני?(ריבית של 2.55%).
תודה רבה.
בדרך כלל נקודת הכניסה הטובה יותר תיהיה לאחר התשלום(בעיקר כאשר מדובר על תשלום ריבית בלבד ולא קרן), בגלל שבכל מקרה מדובר בתיקון טכני בלבד, אך -
יש לקחת בחשבון מגמת שוק, אם השוק אכן התחיל תיקון בנייר, אז נקודת הכניסה הטובה יותר תיהיה כעת.
האם אתה רוצה להרחיב בכלל את ההשקעה בנייר זה? - הירידה לא היתה גדולה בשביל לתת העדפה למיצוע, מהצד השני המשך ירידות אפשרי...
שוב - מה שחשוב כעת כמעט בכל השקעה (למעט השקעות עם תאריכים משפיעים או אירועים) זה מגמת השוק ולא משהו אחר...
אלון פיאדה
עכשיו בילבלת אותי לגמרי:roll: היה נדמה לי שאתה מדבר באופן ברור על הכדאיות במיצוע לעיל,כיון שספגתי ירידה על הנייר של 13% נכון לכרגע,והנייר ארוך מבחינת מח"מ והריבית הרי תעלה בסופו של דבר..
השאלה היתה לגבי העיתוי,וענין המגמה (עולה או יורד) בהחלט ברור לי.
פורסם במקור על ידי שם במה
מצטער אם בילבלתי, זאת לא היתה הכוונה...
לא תמיד מיצוי כדאי (לדוגמה במגמה שלילית/יורדת), כמו כן אם נניח כי מחיר השוק הקודם היה גבוה ממחיר היעד כעת, הגדלת ההשקעה (שמרחיבה את החשיפה לנייר מסויים) יכולה להכניס סיכונים שאינם עולים באותה מידה עם פוטנציאל הרווח מעלייה.
לדוגמה:
נניח שההשקעה היא של עשרת אלפים ש"ח. מיצוע של עשרת אלפים ש"ח נוספים יביאו את המחיר הממוצע לטווח שהחלט מאפשר יציאה ללא הפסד. אך במידה ותמתין המח"מ הארוך בשילוב עם עליית ריבית יכול לגרור הפסד בטווח ארוך מעט יותר (כמובן ללא קשר לפדיון - שם הפסד אינו אפשרי - בהנחה שמתבצע בפועל).
מה שאני אומר הוא כי עבורי ירידה של 13% אינה מצדיקה מיצוע בכל מחיר והשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך - מהם החלופות ומהיא המטרה?
האם המטרה תמיד צריכה להיות יציאה ללא הפסד בנייר מסויים? או מקסום הרווח מהתיק?
כך הייתי נוהג במקרה שלך:
במידה והמטרה היא תיק מרוכז בהשקעה ארוכה (שנה-שנתיים או פדיון) בהשקעה בניירות שהשוק מגדיר כלא מסוכנים - מיצוע ישרת אותך בצורה הטובה ביותר.
במידה והמטרה היא תיק מפוזר היטב, בהשקעה שצריכה להיות בעלת נזילות (לדוגמה אם הכסף [או חלקו] מיועד למטרה מסויימת) ו/או תיק/השקעה במטרת לקיחת סיכונים מחושבים - תשואה של 10% (תשואה רשומה) או פוטנציאל רווח הוני של 10-15% - אינה מספיקה! ולכן מיצוע לא ישרת אותך.
מקווה שכעת ברור יותר...
אלון פיאדה
נ.ב - אני תמיד מעוניין להציג את כל האפשרויות שעומדות בפני משקיע ולתת לו לקבל את ההחלטה. הדבר נובע מהעובדה הפשוטה שאני לא יודע איזה סוג של השקעה אותו משקיע רוצה לקחת, ואפילו אם כן ברצוני לאפשר גם למשקיע מסוג אחר שקורא את התשובה לקבל החלטה רציונלית על סמך הכתוב.
אלון פיאדה