ציטוט פורסם במקור על ידי אייזק
אלון,

"יש להתמקד בחברות נדלן שעיקר השקעותיהם בישראל, אם שלוחות בחול ולא ההפך."

אם יש בועת נדלן בארץ הם לא יפגעו?

כן, אך אני לא מאמין כי יש בועת נדלן בארץ!

כן יכול להיות מצב שבו מחירי הדירות ירדו ב10-15% , אבל אנ ילא מאמין כי תיהיה ירידה נוספת. בהתחשב בכך שהמחירים עלו בצורה משמעותית ובכך שמתחילת השנה העליות גדולות מהצפי האישי שלי לירידה (ועדיין העליות לא הסתיימו [לפחות באיזורי הביקוש], אני אומר את זה מניסיון) - אני חושב שיהיה מדובר בתיקון בלבד (בדומה לתיקון שמבצוע בשוק המניות לאחר עליות גדולות) ולא בהתפוצצות של בועה.

מעבר לכך, בגלל שהרבה מהאגחים של חברות אילו הם בעלי מח"מ קצר, ותזרים המזומנים שנה קדימה (ויותר מכך) ידוע בחברות הנדלן הישראליות (בגלל צורך ההתחשבנות - מסירה בפועל ולא מועד מכירה) עיקר הסיכון בחברות אילו תלוי בתזרים המזומנים ו/או במכירות נכסים ולא במכירות עתידייות (בהמתנה לפדיון).

בנוסף לכך, בתיק הנכסים של מרבים חברות הנדלן בארץ יש פיזור טוב (לדעתי) של יזמות למגורים והשקעה באיזורים מסחריים מניבים כמו גם ניהול תיק השקעות ותזרימי רווח מפרויקטי בינוי (פיתוח ותשתיות) שמבוצעות עבור גופים גדולים ו/או המדינה. קווי האשראי שלהם גדולים וכעת כאשר עיקר משבר האשראי מאחורינו (למרות שהאדוות מימנו עדיין קיימות) לא תיהיה להם בעיה מעותית למחזר את החוב (בבחירה נכונה של חברות להשקעה).

דרך אגב בנושא זה, מרבית החברות טרום המשבר נהגו בדיוק בדרך זו - מחזור חוב, כך שלא יהיה בכך סתייה מן הנורמה בענף...