x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 16

נושא: השקעה פחות חשופה - כי הגיע הזמן לרדת להגנה

השקעה פחות חשופה - כי הגיע הזמן לרדת להגנה

למי שעדיין לא הבין, אנו בעיצומו של משחק פירמידה עולמי. הממשלות מנשימות את הכלכלה ע"י הדפסת כסף ומכירת אגרות חוב בתקווה שהשוק יתניע ויאפשר להן לשלם יום אחד את החוב הדמיוני. אין להן ברירה. החלופה מפחידה הרבה יותר.

הסכנה, לנו הסוחרים, היא מאוד ממשית. יתכן ותוכנית ההצלה לא תצליח. העולם ידרדר לאיטו למיתון עמוק ומשקיעי הטווח הארוך יאלצו לחכות שנים רבות עד שההשקעה תחזיר את עצמה, שלא לדבר על להיות רווחית.

אך אותי מפחיד יותר תרחיש אחר! משחק הפירמידה הזה ממשיך כל עוד כולם עוצמים את העיניים ומשתפים פעולה. כרגע, לא נראה שיש למישהו אינטרס לשבור את הכלים אך זה יכול להשתנות ולהפתיע. נניח לצורך הדוגמא שאחת ממחזיקות האג"חים הגדולות של ארה"ב מחליטה בוקר אחד מסיבותיה להיפטר מהן וע"י כך למוטט את הדולר. התרחיש הזה עלול ליצור כדור שלג שאף אחד לא יודע לאילו מימדים הוא עלול להגיע.

השנה האחרונה הניבה רווחים גדולים לסוחרים בבורסה. אני מניח שרובכם השגתם תשואות חיוביות על השקעותיכם. נשאלת השאלה: מה הלאה? להגיד תודה ולפרוש? להישאר ולהסתכן באיבוד ההישגים רחמנא ליצלן?

אני התחבטתי רבות בשאלה ולאחר מחשבות, החלטתי לאמץ טקטיקה שמנטרלת במידת מה את התנודות בשווקים (תיקון/ראלי). איך זה עובד? אני בוחר מניה שלדעתי צפויה לתת תשואה גבוהה ממניות של חברות מאותו סדר גודל. ברגע שאני קונה מניה זו, אני משקיע סכום דומה בתעודת סל בחסר על מדד המשקף את המניה. אני ארוויח רק אם המניה שבחרתי "מכה את השוק" – ז"א, עולה יותר מחברותיה או יורדת פחות מהן.

דוגמא מהימים האחרונים:
    קניתי ב-X שקלים מניות של חברת ביומדיקס (קישור). בסכום דומה קניתי תעודת סל בחסר של מדד היתר 50 (קישור). ביומדיקס אמנם לא שייכת למדד זה אך זו התעודה הקרובה ביותר שמצאתי.

בשיטה זו הדגש הוא על היכולת שלכם לבחור נכונה את המניות ולא על הסנטימנט העולמי בשווקים.

בהצלחה.

* שתי הערות חשובות:
    1. תעודות הסל טובות כל עוד החברה המנפיקה עומדת מאחוריהן. במקרה של חדלות פירעון אתם עלולים להישאר עם נייר ביד. לפיכך, יש להישאר עם היד על הדופק והטקטיקה הזו בהחלט אינה מסוג "שגר ושכח".
    2. לא מומלץ לקנות תעודות ממונפות (X2 X3) כיוון שיש בהן שחיקה. כמו כן, שימו לב שגם לתעודות ה"לא ממונפות" יש מינוף אפקטיבי.

Re: השקעה פחות חשופה - כי הגיע הזמן לרדת להגנה

הי אחנתון,

תודה על השקפתך ומילות האזהרה, אבל יש לי שאלת תם.

אבל אם יתממש התרחיש אותו ציינת האם אותה מניה שכביכול "מכה את השוק" לא תיפגע גם כן? הרי היא לא מניית קסם חסינה, אתה אולי מדבר על מניות ממגזר אחד ספציפי כמו מניות הביומד שלהן תמיד תהיה דרישה כי תמיד יהיו חולים.

אבל צריך גם לזכור שאם התרחיש יתממש להרבה אנשים לא יהיה כסף לרכוש את התרופות ואף רשיות הבריאות יפסיקו לממן אותן.

אותה השאלה הנה גם לגבי תעודות סל, מדוע אתה רואה אותן כחסינות למול תרחיש שכזה?

ושאלה אחת אחרונה:
    במידה ואכן אחד הגופים יחליט להיפטר מהאגח"ים הללו, האם אתה לא חושב שתהיה התערבות ממשלתית או אף ברמת קונצנזוס ממשלתי בין לאומי בכדי למנוע דבר כזה? הרי זה יגרום לקטסטרופה מאין כמוהה.

בדיוק כמו שסין החזיקה את ארה"ב בביצים עם האגח"ים שלהם ויתרות המטבע, אבל הם לא עשו כלום למרות שהיה להם את הכח לכך.

זו אולי דוגמאת נגד לא?

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

ניסיון זה מה שאתה מקבל, כשאינך מקבל את מה שאתה רוצה.

ציטוט פורסם במקור על ידי משקיע בבש
    אבל אם יתממש התרחיש אותו ציינת האם אותה מניה שכביכול "מכה את השוק" לא תיפגע גם כן? הרי היא לא מניית קסם חסינה, אתה אולי מדבר על מניות ממגזר אחד ספציפי כמו מניות הביומד שלהן תמיד תהיה דרישה כי תמיד יהיו חולים.
    מניית הביומד שציינתי הייתה דוגמא בלבד. הטקטיקה הנ"ל מתאימה למגוון מניות ולכן אענה לך בצורה כללית בלי להתייחס למגזר זה או אחר.
    במקרה של ירידות, מכל סיבה שהיא, אני בונה על כך שהמניה שבחרתי תאבד מערכה בקצב איטי יותר ולפיכך תמצב אותי בעמדת רווח. זהו שיקול חשוב בבחירת המניה.

אבל צריך גם לזכור שאם התרחיש יתממש להרבה אנשים לא יהיה כסף לרכוש את התרופות ואף רשיות הבריאות יפסיקו לממן אותן.
    כאן אתה מכניס שיקולים לטווח ארוך. לגיטימי, אך אל תבלבל זאת עם הדוגמא הספציפית שהבאתי.

אותה השאלה הנה גם לגבי תעודות סל, מדוע אתה רואה אותן כחסינות למול תרחיש שכזה?
    תעודות הסל רחוקות מלהיות חסינות! ראה הערה 1.
    הדבר הנכון לעשות לדעתי במקרה של הידרדרות מהירה בשוק הוא לצאת לחלוטין מכל החזקותיך. בשלב זה תהיה כנראה בהפסד במניה הנבחרת אך ברווח בתעודת החסר (בשאיפה שלפחות יקזזו אחד את השני).

ושאלה אחת אחרונה:
    במידה ואכן אחד הגופים יחליט להיפטר מהאגח"ים הללו, האם אתה לא חושב שתהיה התערבות ממשלתית או אף ברמת קונצנזוס ממשלתי בין לאומי בכדי למנוע דבר כזה? הרי זה יגרום לקטסטרופה מאין כמוהה.

בדיוק כמו שסין החזיקה את ארה"ב בביצים עם האגח"ים שלהם ויתרות המטבע, אבל הם לא עשו כלום למרות שהיה להם את הכח לכך.

זו אולי דוגמאת נגד לא?
    לצורך הדיון: אם סין מציעה מחר את טריליון הדולרים שיושבים אצלה באג"חים למכירה זו תהיה הבעת אי-אמון במטבע האמריקאי שלא הייתה כדוגמתה. הם לא עשו זאת עד היום. מה יקרה מחר? מי מסוגל לספוג טריליון דולר? למי יש כסף?
    אבל עזוב את התרחיש הזה. הסיכוי שיתממש נמוך אך לצערי יש עוד רבים אחרים שיכולים לדרדר את המצב. מישהו יודע מה יקרה אם הסינים ישחררו את הצמדת המטבע שלהם לדולר? מה עם אנרון2? מה עם מלחמה? שלא נדע.
    למיטב הבנתי, אנו יושבים על חבית חומרי נפץ מתפללים שלא יופיע ניצוץ. אפילו גרוע מכך! יש הרבה כוחות בשוק. מישהו עלול להחליט שהדלקת סיגריה דווקא תקדם את האג'נדה שלו.

מתנצל על זריקת הפסימיות .

היי אחנתון,

אני מקבל את תגובתך ומתייחס.

מניית הביומד שציינתי הייתה דוגמא בלבד. הטקטיקה הנ"ל מתאימה למגוון מניות ולכן אענה לך בצורה כללית בלי להתייחס למגזר זה או אחר.
    אז לא ביומד....אבל אתה עדין מדבר על מניות שהן מגזריות ומאוד ספציפיות וזה משאיר לך טווח פעולה מאוד מצומצם. מה גם שאתה פונה כאן יותר למקצוענים שיודעים לאתר מניות שכאלו ופחות למשקיעים הקטנים.

אם סין מציעה מחר את טריליון הדולרים שיושבים אצלה באג"חים למכירה זו תהיה הבעת אי-אמון במטבע האמריקאי שלא הייתה כדוגמתה. הם לא עשו זאת עד היום
    המצב אצל הסינים הוא מאוד מאוד מורכב ורב הנסתר על הגלוי, אני אומר לך זאת בתור אחד שהתגורר שם כמה וכמה שנים.

הסינים משחקים עם המטבע שלהם בצורה מפחידה, לא ייתכן שמשך כמעט 20 שנים המטבע הסיני שומר על ערך כמעט יציב ולא משתנה אל מול הדולר בערך 7-8 יואן לדולר.

הסינים לא יכולים לשחחר את טרילוני הדולרים שלהם כי הם עצמם יתמוטטו עקב המשחקים שלהם במטבע בעשורים האחרונים וזה הדבר האחרון שהם רוצים, לפי דעתי האמריקנים יודעים זאת וזה משמנע מהסינים לא לזרוק את האגח"ים האמריקאיים.

כעת לגבי הפסימיות- אני יכול להבין ולקבל אותה, אבל זה נראה לי כרגע פחות מבוסס ויותר הרגשת בטן.
    הייתי שמח אם היית יכול להצביע על גורמים פיננסיים גלובאליים קונקרטים שאתה חושב שיכולים להתרחש בצורה ריאלית ופחות סיבות שנובעות מ " השור בצמיחה ושהושק רווי ולכן הוא יתקן עצמו בצורה דרסטית" כפי שמשתמע מדבריך.

מיותר לומר כי אני מאוד מעריך את דעותיך אבל באמת שמעניין אותי לראות מהיכן נובעת השקםה זו, רגשות בטן או נתונים קונקרטיים יותר.

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

אז לא ביומד....אבל אתה עדין מדבר על מניות שהן מגזריות ומאוד ספציפיות וזה משאיר לך טווח פעולה מאוד מצומצם. מה גם שאתה פונה כאן יותר למקצוענים שיודעים לאתר מניות שכאלו ופחות למשקיעים הקטנים.
    למה אתה מתכוון "מגזרי"? זו יכולה להיות כל מניה שאתה חושב שהיא עדיפה על חברותיה.

השיטה הזו בהחלט לא מתאימה לכל אחד. יש צורך לאתר מניות ולהבין את הדינמיקה שלהן במקום לשבת ולקוות שהשוק יעלה.

ההצלחה אינה מובטחת.

כעת לגבי הפסימיות- אני יכול להבין ולקבל אותה, אבל זה נראה לי כרגע פחות מבוסס ויותר הרגשת בטן.
    הייתי שמח אם היית יכול להצביע על גורמים פיננסיים גלובאליים קונקרטים שאתה חושב שיכולים להתרחש בצורה ריאלית ופחות סיבות שנובעות מ " השור בצמיחה ושהושק רווי ולכן הוא יתקן עצמו בצורה דרסטית" כפי שמשתמע מדבריך.

מיותר לומר כי אני מאוד מעריך את דעותיך אבל באמת שמעניין אותי לראות מהיכן נובעת השקםה זו, רגשות בטן או נתונים קונקרטיים יותר.
    שום דבר קונקרטי לגבי מחר בבוקר

הרשת מלאה באינפורמציה. הנה כמה ראיונות מעניינים (הקליקו על התמונה):
    http://www.charlierose.com/view/interview/10698
    http://www.charlierose.com/view/interview/10885

והנה דברים שלא תשמע בגלובס/דהמרקר/ביזפורטל:
    http://www.commondreams.org/view/2010/01/17
    http://www.globalresearch.ca/index.p...xt=va&aid=5964
    http://mathforum.org/~josh/articles/...bersRacket.pdf

שמע...
    קראתי את המאמרים שקישרת אליהם, חלק מהדברים הכתובים שם נשמעים לי שחלק ממניפסט אפוקליפטי ושלטון הפחד של המעצמות כאלמנט לשליטה על האזרח הקטן (במקרה זה מעצמה= ארה"ב).

הם נותנים שם כל מני תחזיות מאוד מפחידות שמטרתן לערער את בטחון הקוראים אבל אם נביט היטב נראה שיש בזה המון...אבל המון דמגוגיה.

הם מציעים לפתחמכונית שתיסע כ 200 מייל על כל גלון של דלק ותימכר לצרכן במחיר של 15000$ וטוענים שזה אפשרי האמצעים הטכנולוגים העומדים לרשותנו.

אבל זה נאיבי לחשוב כך, הרי יש כאן דורמים גלובאלים שמונעים זאת כל המרקם העדין עם הסעודים ונסיוכיות המפרץ שיש לארה"ב לשמור אותן קרובות אליה כרגע (מלחמות, טרור וכן...גם נפט), היא לא יכולה לפתח מכוניות שיהיו פחות בזבזניות ובמחיר שווה לכל נפש...באופן ישיר זה יכעיס את הנסיכויות והסעודים ובאופן עקיף ארה"ב תכרות לעצמה את הענף שהיא יושבת עליו.

אני מסכים כי חלק מהרעיונות טובים תאורטית אבל הם רחוקים אלפי מונים מיישומם בצורה ריאלית במציאות של היום.

כמובן שכל זאת היה מהול בהרבה פסימיות ומדיניות הפחדה המאמרים אלו.

אבל תודה היה מענייין לקרוא אותם.

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

הי

הרעיון של למגן את ההשקעה היא נכונה מאוד

שאלתי היא ,מה יחס ההגנה?

לדוגמא קניתי בנק הפועלים ב-100 שקל

בכמה לקנות את מדד השורט בנקים? מה גם שיש מדדים שנותנים משקל גבוה מאוד לפועלים -לאומי (פסגות) ופחות מ15 אחוז לשאר הבנקים, וזה יוצר עיוות.

תודה

ציטוט פורסם במקור על ידי yotavcos
    הי

הרעיון של למגן את ההשקעה היא נכונה מאוד

שאלתי היא ,מה יחס ההגנה?

לדוגמא קניתי בנק הפועלים ב-100 שקל

בכמה לקנות את מדד השורט בנקים? מה גם שיש מדדים שנותנים משקל גבוה מאוד לפועלים -לאומי (פסגות) ופחות מ15 אחוז לשאר הבנקים, וזה יוצר עיוות.

תודה
    תעודת סל קסם שורט בנקים (2350), לדוגמא, עוקבת אחרי מדד הבנקים (הרכבה זהה להרכב המדד).

אם תסתכל בפרטי התעודה כאן:
    http://www.ksmc.co.il/Share.asp?ShareID=1098441
    תראה סעיף שמציין את המינוף שלה (האפקטיבי – היא אינה מוגדרת כתעודה ממונפת) – פי 1.19.

ז"א שעל פי השיטה שתיארתי עליך לקנות את התעודה בסכום השווה ל- מינוף/(ההשקעה במניה).
    אם קנית פועלים ב-100 ₪ עליך לקנות את תעודת הסל בסכום של 84 ₪ .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות