הכוונה לא לפיזור גדול מדי וכמובן שיש להתייחס לגודל התיק (שכן החזקה בסכום נמוך מעלה בעיות שונות של מסחר פעיל).

בפיזור בניירות אילו הכוונה היא לא להחזיק נייר בודד בערך גבוה שכן אז אנו מסתכנים באי עמידה בתשלום או גרוע מכך בנייר מסויים.

כמו כן "פיזור" על מספר ניירות מסוג זה מאפשרת לנו "לנצל" עליות במספר ניירות שונים.

כלומר - אין לנו יכולת לדעת איזה נייר יגיב מהר יותר להתפתחויות (לדוגמה סיום תהליך הסדר), למרות שאנו יכולים להאמין כי במרביתם זה אכן יקרה (עליית הערך).

על ידי פיזור זה אנו יכולים להתחיל לקטוף פירות מהר יותר ולהעביר את הרווח לניירות שעדיין לא הגיבו.

בצורה זו אנו יכלים להנות לא רק מעליית הערך בנייר אלא משימוש בעליית הערך מנייר אחד לגריפה נוספת בניירות הנוספים.

כאשר חשוב לזכור כי נדרש מעקב ופיקוח שכן המטרה היא להמנע מהכנסת הכסף והרווח מהניירות לאותו נייר שבסופו של דבר "יפול" / יקרוס.

מעבר לכך אציין כי פיזור נמוך אינו אומר פיזור כלל וכי יש לבצע פיזור בכל רמות הסיכון (כלומר לא נחזיק נייר אחד ברמת סיכון נמוכה ונייר שני ברמת סיכון גבוהה, אלא נרצה להחזיק מספר ניירות בכל רמת סיכון שבה נבחר להיות!).

בקשר למשקלם בתיק - זה מאוד סובייקטיבי. אני לדוגמה החזקתי בזמנו מעל 80% בניירות שמוגדרים "סיכון גבוה" והיום ההחזקה שלי בניירות אילו גובלת ב- 50% מהתיק. אך אני לא חושב שאני מחזיק ולו בנייר אחד שאני רואה אותו כמסוכן!

סיכון הוא דבר סובייקטיבי - והוא תלוי בעיקר בידע ובהבנה של המשקיע ולא בתשואת שוק (כך לפחות אני מאמין).