ונת הדו"חות - פנינו לאן?
הקדמה
לאחר הראלי המדהים של בורסות וול סטריט מה-9 למרץ 2009, החלה בארה"ב עונת הדו"חות והשוק מתחיל לעכל את המידע. על פניו, ואני כותב את זה מאוד בזהירות, המצב נראה סביר מאוד. רוב החברות מדווחות על ירידה בהכנסות, במכירות או ברווח אבל עדיין מכות את הצפי. אני לא אכנס כאן לוויכוח הענק בארה"ב בנוגע לאמינות דיווחי הבנקים הגדולים רק אוסיף קטנה משלי: נראה לי מוזר, ואני נטול פוזיציה כרגע בשוק, שבנקים שלפני 8 שבועות היו זומבים מהלכים ושיוועו למזומנים, מציגים כעת רווחים של מיליארדים. בעיניי זה נראה יותר כמו ניצול חשבונאי ציני של כספי ה-TARP במקרה הטוב או טריקים ופעלולים חשבונאיים במקרה הרע. מכל מקום, בחרתי בשבוע האחרון (שעוד לא נגמר נכון לכתיבת שורות אלה, חמישי אחה"צ שעון ישראל) כדי להציג סיכום אינפורמטיבי קצר אך חשוב של מפת הרווחים והרחשים שמתחת לפני השטח.
יום שני
בנק אוף אמריקה (BAC) המשיך את המגמה של הבנקים שמציגים רווחים יפים מהמצופה. אלי ליליי (LLY) הכיתה את התחזיות והוכיחה את העובדה הנושנה כי סקטור הבריאות קשיח ודפנסיבי. פפסיקו (PEP) הראתה כי העולם עדיין צמא ו-יבמ (IBM) אולי מתחילה לסמן לונג בטכנולוגיה, כשראשיה גרסו כי ייתכן כי ראינו את התחתית בכל הנוגע לעולם המחשוב ושרתי האחסון.
יום שלישי
קאטרפילר (CAT) היכתה את התחזיות בענק ואולי מסמנת התחלת השקעה מאסיבית בבנייה ותשתיות. קוקה קולה (KO) הציגה ירידה ברווחיות ותוצאות שעלו בקנה אחד עם ציפיות וול סטריט. לוקהיד מרטין (LMT) ייצגה בכבוד את ה"בטחוניסטיות". יאהו! (YHOO) היכתה את ציפיות ה-EPS אך שולי הרווח מראים על המחיר שהתחרות מול גוגל (GOOG) גובה ממנה.
יום רביעי
איי.טי. אנד טי (AT&T - T) הוכיחה שאנחנו עדיין מדברים בטלפון ומק'דונלדס (MCD) הראתה ירידה קלה ברווח .מורגן סטנלי (MS) איכזבה בענק כשהציגה הפסד גדול מהצפוי (אולי, באופן אירוני ומציאותי, זה הדו"ח היחיד ה"נכון" של הסקטור הפיננסי). וולס פארגו (WFC) הציגה, כמובטח מלפני שבועיים, דו"ח חזק. איביי (EBAY) ואפל (AAPL) חתמו את היום כשהציגו דו"חות מצויינים והוכיחו שלפחות בנוגע לזירות מסחר באינטרנט וגאדג'טים, אנחנו שורדים.
יום חמישי
לפני המסחר הספיקה הרשי (HSY) להמתיק ת'מצברוח ויו.פי.אס (UPS) איכזבה וממשיכה להציג ירידה חדה בסחרהבינלאומי.
להמשך?
בחמישי באפטר מרקט יפורסמו דו"חות סופר חשובים של מיקרוסופט (MSFT), אמג'ן (AMGN), אמריקן אקספרס (AXP), אמאזון (AMZN) ונטפליקס (NFLX). מחר, שישי, תנסה פורד (F) להוכיח שלא לחינם היא נחשבת למוצלחת מבין חברות הסקטור והאניוול (HON) וטרי.אמ (3M) תדווחנה גם הן.