x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אפריקה

אפריקה

שלום לכול הקוראים,

היום בוצעה ההמרה וכבר ניתן לראות חלק מהתממשות הדברים אליהם דיברנו בנוגע לכלל סדרות החוב של החברה שהומרו.

בפתיחה כבר היה ניתן לראות כי מחירי הניירות החדשים יורדים על מתחת לקו ש"סומן" כצפי ע"י מה שהוגדר השוק (או מביני עניין), והערך האמיתי כבר קרוב יותר לתחזית שאני סיפקתי ולא לזה שהיה כתוב בעיתונים.

ועדיין אני מאמין כי הריבית הנוכחית על הניירות אינן מספיקות (שכן יש הרבה חלופות אחרות בריבית גבוה יותר ו"סיכון" שווה).

כמובן שלטווח הארוך אני חושב שהחזקה בניירות אילו תוכיח את עצמה, אך כמובן שעדיף יהיה להיכנס לניירות במחירים נוחים יותר.

למרות כל זאת ראוי לציין כי התהליך היה מהיר יותר ממה שחשבתי וכי עדיין (וכפי שנכתב גם אז) אכן היה ערך של כ-10% להחזקה ומימוש מיידי!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: אפריקה

הפרסום בביזפורטל אם החישובים כפי שהם "מופיעים" היום בשוק...

http://www.bizportal.co.il/shukhahon...tml?mid=235081
    אלון פיאדה

לגבי כו הארוכה, יש פוטנציאל לרווח הון של 10-20%
    כשהתשואה תתקרב לכיוון 10% ברוטו אם וכאשר..

האם תרחיש כזה יגרור רווח הון יותר גדול במניה לדעתך?

כרגע אני לא חושב שיש קשר ישיר בין תשואת השוק של האג"ח למחיר המנייה.

למעשה אני מאמין כי למרות העליות היום המחיר של האגח עוד יתנדנד, אך לטווח הקצר והבינוני מחיר המנייה יעלה.

מחיר המנייה נפל בחודש האחרון ב-30% (כלומר נדרשת עלייה של 50% בשביל לחזור למצב הקודם). כמובן שהירידות הכלליות בשוק תרמו אך גם הידיעה שעומד להיום הצפה של המניות בשוק שכן במסגרת ההסדר הרבה קרנות שממוקדות אג"ח ידעו כי יקבלו מניות ולכן נאלצות למכור אותם (וסביר להניח, למרות שאין לי את הנתונים) כי מכרו אותם בשורט לפני כן.

בסך הכל מסגרת ההסדר צריכה לשפר את מצב החברה והירידה אתמול אינה מוצדקת (שארי הכל כבר היה צריך להיות מתומחר בפנים ולכן ניתן להניח כי הירידה נגרמה בגלל לחץ של מכירה).
    אלון פיאדה

אתה מניח מראש שמחיר המניה היה מוצדק ולא מנופח והנפילה נובעת מלחץ מכירות.
    לעומתך יש החושבים שמחיר המניה היה מנופח ולא מוצדק ואילו רק עתה יצא האויר החם מהבלון.
    אז כמה באמת שווה אפריקה ?

ברכה
    Long

ציטוט פורסם במקור על ידי Long
    אתה מניח מראש שמחיר המניה היה מוצדק ולא מנופח והנפילה נובעת מלחץ מכירות.
    לעומתך יש החושבים שמחיר המניה היה מנופח ולא מוצדק ואילו רק עתה יצא האויר החם מהבלון.
    אז כמה באמת שווה אפריקה ?

ברכה
    Long

קשה לדעת כמה באמת שווה אפריקה, אך לשוק של היום ובטווחי זמן קצרים (שאליהם מדובר) זה לא באמת משנה (אני לא מסתכל מנקודת מבט של משקיע ערך!).

אם מסתכלים שנה קדימה סביר להניח (בהנחה שהמשבר באירופה לא יתרחב) כי עדיין צפוייה התאוששות. כמו כן החברה עתידה לפרסם דוחות וכאשר זה יהיה פתאום כל הנתונים יהיו חיוביים ומצבה יראה טוב ממה שהיה בשנתיים האחרונות.

כנראה טוב אפילו יותר מהמחיר הנוכחי. חשוב לזכור כי בכל זאת מחקו חוב והעלו את ההון העצמי (כלומר צימצמו את המינוף).

בנוסף לכך, כעת כאשר הגרדום הוסר, החברה תוכל להתחיל לבנות את עצמה מחדש ובכל זאת אני מאמין כי שדרת הניהול של אפריקה יודעת לעשות בנייה של נכסים בצורה טובה.
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות