x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: ארזים

ארזים

שלום אלון,
    רציתי לשאול לדעתך לגבי ההתרחשויות האחרונות בחברה?
    האם סדרה ב' ישלמו את הקרן הקרובה?

Re: ארזים

אני לא מבין את השאלה?!?

ברור או לפחות סביר להניח כי התשלום הקרוב (זה המתוכנן ל- 1.6) לא יבוצע שכן הוא סותר את מסגרת ההסדר שכלל הסדרות כבר מעורבות בו (דרך אגב בתאריך זה לא רק הסדרה הנ"ל צריכה לשלם).

מעבר מהיר על ההודעות במערכת מאיה היתה מניבה לך את השתובה לכך, הודעה בדבר נרשמה כבר ב-13 לחודש:

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=537874

חשוב אולי לציין כי מדובר על דחיית תשלום הקרן בלבד (ריבית ככל הנראה תשולם, אך לתשלום ריבית אין משמעות אמיתית מבחינת ערך למשקיע).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום אלון,

האם מכירה ביום האקס תזכה גם בתשלום הקרן שנדחה כשישולם
    בעתיד או שיהיה צורך לרכוש גם לקראת היום הקובע החדש?

במידה והדחייה מאושרת אז השורה שתרשם תיהיה עבור הריבית בלבד ואם הפתיחה ביום האקס כבר יהיה את התיקון הטכני.

זאת מטרת הדחייה הרשמית - לשמור את הניירות סחירים בשוק!

אך חשוב לזכור כי עדיין מסגרת ההסדר (שבה כתוצאה מלחץ/בקשה של הסדרה הארוכה) יכול שלא להיות מאושר בסופו של דבר (גם בבית המשפט), בדיוק כפי שקרה שנה שעברה.

אני מאמין כי בכל מקרה במחיר נוכחי (של הסדרה הקצרה) יש פוטנציאל רווח בשני המקרים, בעוד בסדרה הארוכה יש פוטנציאל רווח רק במקרה של אישור:

במקרה של אישור

הסדרות יאוחדו לסדרה אחת כך שלכולם יהיו זכויות שווים. הסדרה הארוכה תעלה חזק (נסחרת ב50+) והסדרות הקצרות יעלו מעט (נסחרות ב-70+). תשואה ראלית של 5-10% בטווח הארוך ושל 10-15% בטווח הקצר לאחר ההמרה נשמע לי סביר. כמובן שאת החישוב המדוייק של הרווח ניתן לעשות רק אם יודעים את לוח הסילוקין החדש.

במקרה של דחייה

הסדרה הארוכה יכולה להיות סטטית או לרדת (כסנטמנט שלילי בתחילת הדרך). הסדרות הקצרות יתקנו חזרה למעלה (נסחרו סביב 95) כאשר בנוסף יבוצע תשלום בפפועל (אותו התשלום שנדחה לעת זו).

מה אני מאמין שיהיה

קשה לי להאמין כי יאושר ההסדר, החברה אומרת שאין בעיה לשלם את הסדרות ולכן מבחינתי יש יתרון לסדרות הקצרות (שכן כמו שכתבתי בעבר - לדעתי בכל זאת יכול להיות בעיה בהמשך הדרך).

המטרה - כניסה במחיר נוכחי ויציאה לאחר קבלת ההחלטה על ההסדר, בין אם מתקבל או שלא יהיה עלייה שאותה ננצל, אך לא נמתין לפדיון מלא!
    אלון פיאדה

תודה אלון,
    יש לך מושג למה אגח 3 נפל 10% היום במחזור גבוה
    כשאגח 2 עלה כמו שצפוי שיהיה ביום הקובע
    שזה היום? (המניה נשארה יציבה ככה שזה לא
    בגלל שהוא להמרה).

אפשרות אחת - ניתן לראות כי המחזור היה גבוה במידה מה לנייר, אני לא יכול להסתכל על הפקודות מאותו היום אני רק יכול להניח שבוצע בפקודות גדולות, כלומר שמישהו רצה לצאת.

אפשרות שנייה - האג"ח נסחר (ועדיין נסחר) בתשואה נמוכה יותר ממקבילו. להפרשי תשואה ומחיר דומה בין סדרות שונות יש משמעות שאישור הסדר כמו שדובר (כאשר ההחלפה מתבצעת באופן שווה בין הסדרות מחיר השוק של הסדרות השונות צריך להיות זהה - ללא תלות בתשואה), ברגע שהיתה שבירה זו ניתן לומר כי ההנחה שאיתה התחלתי כעת נתמכת ע"י השוק גם כן.

למרות שעדיין מוקדם לקבוע זאת, אין הגיון ממשי לכך שהאגח להמרה שרחוק מאוד מהכסף (ולכן גם לא משנה כלל אם המנייה עולה או יורדת) ובעל לוח סילוקין ארוך יותר (בחברה עם נתונים פיננסיים בעייתיים - לפחות כהגרת השוק) יסחר בתשואה נמוכה יותר! אם כבר זה צריך להיות הפוך!
    אלון פיאדה

במקרה של אישור ההסדר איך היית מעריך
    את המחיר שאליו יתכנסו הסדרות? 50? 40?

ציטוט פורסם במקור על ידי אייזק
    במקרה של אישור ההסדר איך היית מעריך
    את המחיר שאליו יתכנסו הסדרות? 50? 40?

חשוב להבדיל בין מחיר השוק בפרסום ההודעה לשווי האמיתי של הנייר לאחר ההמרה.

להודעות מסוג כזה יש נטייה להיות "מפחידות" ולגרום לירידות (למרות שכבר ראינו מקרים, בניירות קטנים, שבהם הציבור ייצר ביקוש ומחיר השוק עלה).

האם 40-50, הייתי אומר יותר לאיזור 60 ואולי מתקרב ל-50 מלמעלה. כמובן שזה תלוי גם במחיר הנייר לפני ההודעה.

ונכון שזו תיהיה הזדמנות טובה להיכנס לנייר וכי יש עדיפות ברורה לכניסה לאחר ירידות (אם יהיו) אך המשקיע היום משלם על הסבירות שההסדר לא יצא לפועל (זכור כי הבקשה להסדר באה מהמחזיקים בסדרה הארוכה, החברה עדיין טוענת שלא יהיה בעיה לשלם את החוב).

לדעתי מה שחשוב לזכור הוא השווי האמיתי של הנייר לאחר שהרוחות ירגעו.

בדיוק כפי שקרה באפריקה (למרות שלא באותו סדר גודל), מחיר השוק לאחר ההודעה הראשונית ירד ל-40. כבר אז פרסמתי כי השווי הראלי הוא 80-85 עבור מי שלא ימתין להסדר הסופי.

בנוסף לכך במקרה זה הדבר אינו יבוא כהפתעה ולכן אני מאמין כי הירידות יהיו מתונות אם בכלל (תלוי בפרק הזמן ובסמיכות הפרסומים - הסדר, תנאי ההסדר ותאריך הביצוע הסופי).

כמובן שהשווי הסופי תלוי בקופון שיינתן ובחלוקה.

אם נניח חלוקה שווה (כלומר כולם מקבלים שווה) בפריסה ארוכה יותר מזו הקיימת היום לכלל הסדרות ובקופון מעט יותר גדול: מחיר ההנפקה יהיה לפי 100, כאשר הריבית הנדרשת תצטרך להיות גבוהה יותר ולכן מחיר שוק יהיה בין 70 ל- 90 (תלוי בפריסה הסופית), אך גם זה לדעתי לא יהיה שווי הוגן מהיום הראשון ועדיין יהיה שווה החזקה.

אך את זה יש כבר לבחון לאחר מעשה...

הכוונה שלי היא כי בסדרות הקצרות, כך לפחות אני מאמין, נוצרה הזדמנות לרווח הוני נכבד בסיכון נמוך (וסבירות הפסד כמעט אפסית).
    אלון פיאדה

תודה אלון,

מעניינת אותי דעתך בעניין ניהול סיכונים בכניסה
    לפוזיציה כזאת, למרות שזה אינדיוידואלי,
    הבנתי שהשמרנים מתנהלים לפי 2-4%
    לפוזיציה וזה נראה לי נמוך מאד ביחס לסיכון.
    חשבתי על 10-15% לפחות.

האם כדאי להיות זהיר יותר בגלל המומנטום השלילי
    לאחרונה בשווקים?

ברור שזה מאוד אינדיבידואלי וגם תלוי בסוג ההשקעה.

אני לדוגמה מחפש השקעות שפוטנציאל הרווח לזמן קצר שלהן הוא מעל 20% (כאשר רק לאחרונה הורדתי את היעד מ-30% כי פשוט כבר לא ניתן למצוא יעד רווח כזה בסיכון סביר לדעתי).

כמובן שיש לי בתיק גם השקעות ארוכות טווח שם אני פחות מסתכל על תשואה ישירה ויותר על תושאת דבידנד (התיק שלי עבר שינוי מ- 80% אג"ח ל- 60% מניות, אך לא בגלל השקעה גדולה יותר במניות אלא יציאה וצמצום התיק ב- 80% מערך ההשקעה).

בשבועיים האחרונים התחלתי לחזור פנימה כאשר ההתמקדות היא בניירות שספגו את המכה הגדולה ביותר מחודש וחצי האחרונים ללא כשר להודעה שלילית של החברה, וניירות מסוג זה לא חסר!

יש לא מעט ניירות שירדו 30% (מה שאומר שממחיר שוק קודם נפתח פער של 50% למחיר נוכחי), אני מאמין כי באותם ניירות יהיה תיקון של 20% לפחות.

בקשר לשמרנים:

אני לא חושב שכניסה לרווח של 2-4% היא אסטרטגיה טובה. נכון שכמעט כל נייר שאתה קונה היום וממתין אליו יכול לעשות לך 2% רווח ממחיר קנייה (ולא משנה מה מחיר הקנייה) שכן (כמו שאמרת) התנודתיות בשוק גדולה.

הבעיה אם אסטרטגיה כזו היא כי בסופו של דבר נשאר עם הניירות שייפלו (והם יפלו חזק) כך שעבור כל נייר שנופל (נגיד נחתך בחצי) אנו צריכים 25 עסקאות טובות רק בשביל לצאת פיטים.

בנוסף לכך קביעה ליציאה לאחר רווח של 2 או 4 או כל אחוז אחר - אינה מנצלת את הפוטנציאל המלא של הנייר!

לדעתי יש לצאת כאשר נייר ממצא את עצמו (את העלייה) ולא כאשר מגיע ליעד אחוזי קבוע. נכון שהיעד שאנו קובעים על נייר הוא משהו שמושפע מ,אמונה איישת" אך האם היית נכנס מלחתחילה לנייר שפוטנציאל הרווח שלו הוא 2% ? אני חושב שלא...

כמובן שכל אחד ואסטרטגיית המסחר שלו, אם עושים את זה בצורה עקבית וחכמה בהחלט ניתן להפיק רווח מתנודתיות שוק... (אך משלמים בזמן ולוקחים סיכונים נוספים שיש להכניס בחשבון).
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות