מה פשר ההישתוללות בשתי האגחים.לא היו שום הודעות.מישהוא יודע משהוא ?
מה פשר ההישתוללות בשתי האגחים.לא היו שום הודעות.מישהוא יודע משהוא ?
פורסם במקור על ידי eavi33
סכום המכירה אינו מעותי, גם אם נניח שלא היה כלל חוב והמחיר הרשום היה אפס, מדובר בפחות מאחוז מהחוב הכולל ובחלק קטן מהתשלום הקרוב. לכן אין הדבר רלונטי...
ובכל זאת - אני מאמין כי מדובר בהזדמנות כאשר באג"ח זה ובאגח השני - של סיביל יורו, הפוטנציאל הבתשלום הקרוב (בסוף חודש שביעי) גדול והסיכון נמוך.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
דרך אגב אחת הטענות שיכולה לעלות היא כי הארכת ההלוואה הינה אינדיקטור חיובי ולמרות שהדבר נכון באופן עקרוני - אני לא מאמין כי יש בזה בלבד הצדקה לעליות בניירות.
אלון פיאדה
אלון אולי תציץ בדוחות לרבעון דעתך נחוצה. תודה.
הצצתי, אבל לא התעמקתי (בכל זאת שתי דוחות של יותר מ-60 עמודים כל אחד).
בנקודה הסופית, התשלום מותנה במימוש נכסים. לחברה אין את המזומנים או תזרים מזומנים לכיסוי העלויות השוטפות (שלא לומר לכיסוי החוב), אך זו המעות של חברה ייזמית (וזה נכון גם עבור סיביל גרמני וגם עבור סיביל אירופה).
כעת השאלה היא איזה סוג משקיע אתה ואך אתה מסתכל על השקעה זו -
מחירי הניירות ימשיכו להיות תנודתיים (כפי שניתן לראות גם היום), מחיר השוק יכול עוד לרדת ממחיר נוכחי באותה סבירות שהוא יכול לעלות. [לדעתי יותר קשור למגמת שוק כרגע מאשר לכל דבר אחר].
אך אם הכוונה היא השקעה עד רווח (ללא תלות בזמן) - אני מאמין כי מחיר נוכחי טוב וכי גם ואפילו במסגרת פירוק המחיר מייצג מחיר הוגן (שאולי יכול להיות לצידו גם רווח) ולא אני לא חושב שזה יגיע למצב של פירוק, יותר סביר הסדר!
לסיכום - במחיר נוכחי השקעה על ידי משקיע בעל יכולת ספיגה וסבלנות תניב רווח, אך בדרך ההשקעה יכולה לסבול מירידות לא קטנותו עדיין קיים סיכון להפסד בסופו של תהליך.
אך לא ניתן לקבל תשואה גבוהה ללא סיכו ןכלל. במקרה זה מדובר על פוטנציאל רווח גדול בהשקעה עם תוכלת חיובית - ולכן לדעתי מדובר בהשקעה טובה באופן יחסי (ביחס סיכוי/סיכון)...
אלון פיאדה
היי אלון,
ספציפית לגבי סיביל אבל גם שאלה כללית.
רכשתי את האגח ב 70 אג'. ירד ל 50. רכשתי עוד קצת ב 50, ממוצע ירד ל-63. עכשיו ממשיך להדרדר. מה כדאי לעשות?
להמשיך להתעקש ולקנות, להוריד את מחיר הרכישה הממוצע אך כך להמשיך לשים כסף בנייר מסוכן, או לעצור כאן ולחכות לטוב (אולי אם ישלם בכל זאת ביולי את ה 28 אג' ניתן יהיה לצאת לפחות בכסף)?
אשמח לשמוע דעתך לגבי אסטרטגיית ההשקעה הכדאית.
תודה, רון
שלום רון,
שאלה מסובכת...
אני אישית מאמין כי במחיר נוכחי האג"ח שווה את הסיכון שלו. כרגע עומדות לפניך שני אפשרויות עם תלות בתשלום:
(1.1) אם תרחיב את ההשקעה (מיצוע של ההשקעה) כעת אתה לוקח שתי סיכונים: מחיר הנייר יכול להמשיך לרדת בשוק בגלל מגמה ויכולה לצאת הודעה על כך שהתשלום לא יבוצע/יידחה/הסדר, מה שעלול להוריד את המחיר עוד יותר.
(1.2) תרחיב כעת ומגמת השוק תשתנה, ככל שמועד התשלום יתקרב המחיר יעלה ולכן המיצוע הנוכחי לא רק שיכסה את ההפסד אלא גם יכניס אותך לרווח.
(2.1) לא תמצע כעת והנייר ימשיך לרדת או תצא הודעה. אז הרחבת ההשקעה שלך (באותו מועד תיהיה עדיפה). כמובן שבמקביל תוכל להעביר את הכסף של המיצוע הנוכחי להשקעה אחרת, אם מגמת השוק תמשיך להיות שלילית אתה עדיין תפגע גם בהשקעה השנייה, אבל לפחות נמנעת מהסיכון של אי תשלום קרוב.
(2.2) לא תמצע כעת ותמתין, אם מגמת השוק תשתנה אתה לא תרוויח אך ככול הנראה תקזז את ההפסד. אם תבצע השקעה בנייר אחר במקום (כלומר ערך ההשקעה הכולל שלך לא ישתנה אך החלוקה כן) אתה בכול זאת תהנה משיוני המגמה (בהשקעה האחרת).
בהנחה שאנו לא יודעים כלום (כלומר סיכוי של 50% לכל כיוון) הייתי אומר כי השקעה בנייר אחר (באותה רמת סיכון) כנראה כדאית יותר.
אם אתה שואל לדעתי (ואין לראות בכך המלצה) אני מאמין כי הסבירות לתשלום הקרוב גבוהה יותר מהסבירות להודעה שלילית (ולכן גם אם המגמה השלילית תמשך התיקון עוד יגיע).
כמו כן מסגרת של הסדר בנייר, למרות שהוא יכול לרדת בסמיכות להודעה, תיהיה נקודה טובה להיכנס (ולא לממש) שכן אני תמיד בעד הסדרים והם מוכחים את עצמם (בעיקר בזמן הקצר).
אני אישית אם הייתי מושקע (ואני לא מושקע בנייר כרגע, ושוב אין לראות בכך המלצה), לא הייתי מרחיב את ההשקעה כעת (מה גם שההפסד הנוכחי הוא רק 20%) ומחכה לראות לאיפה הנייר יילך.
למעשה זה מה שאני עושה כעת. אני מניח כי ככל שמועד התשלום התקרב (ובהנחה שלא תצא הודעה על אי תשלום), אם המחיר לא ייזנק בפתאומיות (ב15-20%) אני הכנס, כמו גם אם המחיר יירד לאיזור ה-45 0קודם לכן).
אלון פיאדה
תודה אלון. מחשבה סדורה וטובה.
עוד אנו מדברים והם הוציאו הודעה על אספת בעלי אגח שבוע מהיום.
מחד אולי חוסר הודאות קצת ירד ויעלה כמה פונטים
מצד שני יכול להתפרק למטה.
מצב ביש
אכן כן,
כמה מצחיק שרק יום קודם דיברנו על אפשרות להסדר והינה רומזים לנו על כך בהודעה (כרגע מדובר על דחיית תשלום ריבית, לא רשום פרק זמן ולא רשום תנאים).
כמצופה (וכפי שכתבתי) הוצאת ההודעה גרמה לירידה בערך הנייר. כאשר בימים הקורבים מחיר הנייר צפוי (להערכתי) להמשיך לרדת.
מי שבמחות עדיף לו להמתין ולראות מה ההצעה ולהן הנייר הולך.
מי שבפנים צריך לשקול את אורך ההשקעה שהוא מעוניין בה...
יציאה וכניסה מואחרת יותר היא כנראה האופציה הטובה ביותר כרגע (בירידה של כ-6% בלבד), אך לא הייתי יוצא במחיר רצפה.
מי ששקל להרחיב... אני מקווה ששמעת לעצתי והמתנת. כמובן שעדיין מוקדם לשקול הרחבה (הנייר עוד יירד). אך כאשר יהיו נתונים נוספים (ובתלות בהם) יש לבחון את האופציה הזו גם כן.
דרך אגב ובאותו נושא, ההודעה מדברת על אג"ח סיביל יורו ולא על אג"ח סיביל (גרמני) שהינה חברת הבת. אך מצב החברות דומה...
אלון פיאדה