היי אלון!
קבלתי הודעה מהבנק ,פדיון חלקי של האג"ח50% לפי שער 112.993 הפארי הוא 115.88 כיצד אתה מסביר את הפער? אפי
היי אלון!
קבלתי הודעה מהבנק ,פדיון חלקי של האג"ח50% לפי שער 112.993 הפארי הוא 115.88 כיצד אתה מסביר את הפער? אפי
פורסם במקור על ידי goefi
היי אפי,
מחיר הפארי כפי שהוא מופיע בנייר מכיל בתוכו גם את הריבית הצבורה.
לפיכך ריבית צבורה של 3% שנתי ביחס למועד תשלום קודם ובהצמדה של במדד (הריבית נתנת על הקרן הצמודה) משלימה את מחיר השער למחיר הפארי כפי שציינת.
חשוב לציין כי ישראל שונה בצורת החישוב מרוב המדינות האחרות בכך שהריבית נצברת ביחד עם הקרן ולא בחישוב נפרד ובכך אכן החישוב הכולל מתעוות.
שים לב כי אתה צפוי לקבל מחצית מהקרן פלוס ריבית על כול הקרן! לאחר מכן יהיה תיקון טכני של מחיר הנייר שישאר לך (מחצית מהניירות שאתה מחזיק במועד הקובע) ומחיר השוק שלהם ירד.
מכבן שמחיר השוק (לפחות כרגע) של הנייר עומד מתחת למחיר הקרן שלו הריבית האפקטיבית של הנייר תרד לאחר התשלום (למרות שכמעט ולא מעותי בגלל אפרשי מחירים קטנים).
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה רבה אלון. האם במחיר שוק עד שער 110 כדאי לרכוש עוד? אני קניתי בשער 108 כמות של 100k
פורסם במקור על ידי goefi
בשער זה אתה מייצר לך בערך 2.5% רווח הון בתשלום הקרוב, אבל אני חושש כי לאחר התשלום מחיר הנייר יירד. אם המטרה היא להשאר לנייר לטווח ארוך, אז אני מציא שתקרא את תמליל הצאט השני שערכתי לפני שלושה שבועות - על השקעה בניירות בתשואה נמוכה.
אני מאמין כי נייר זה הוא על הגבול, אך עדיין חשוב לזכור כי התשואה שמצויינת כעת על הנייר אינה התשואה האמיתית למי שמחזיק את הנייר לפדיון מלא בהתייחס לכלל ההשקעה.
לאחר התשלום הקרוב ישאר לך נייר ששווה ערך בערך ל-115, מחיר השוק שלו לפי שאלתך הינו 110 ולכן מדובר על תשואה שנתית של כ-5% בלבד ולא של 15% כפי שמופיע כעת!
דבר זה (הורדת התשואה לאחר התשלום) יכול לגרור הורדה של מחיר הנייר בשוק - ומה אתה צריך לחשוש.
מנגד בהנחה שהתשואה תשאר ללא תיקון בשוק - אין סיבה אמיתית שנייר כ"ה של אותה חברה ימשיך להסחר בתשואה של מעל 205 ולכן אני אישית (כפי שציינתי כבר בעבר) מעדיף נייר זה!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה רבה