x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: לאלון- הערכת מצב לגבי דלק נדלן

לאלון- הערכת מצב לגבי דלק נדלן

שלום אלון,

האם תוכל לחוות דעתך על משמעות הורדת הדירוג בהיבט מסוכנות החזר ההלואה וכמובן באשר למחיר הניירות?

תודה.

Re: לאלון- הערכת מצב לגבי דלק נדלן

ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    שלום אלון,

האם תוכל לחוות דעתך על משמעות הורדת הדירוג בהיבט מסוכנות החזר ההלואה וכמובן באשר למחיר הניירות?

תודה.
    הזדמנות מצוינת לקנות עכשיו אגח של דלק נדלן אחרי הירידות
    תשובה ישלם
    תשובה קנה את רוב סדרה ב שהיא לא לציבור והוריד את האפשרות לדרישה לפירעון מיידי ואחרי הירידות של השבוע בשבוע הבא תראו עליות ומי שלא נלחץ יחכה לפרעון ולא ימכור מתחת לפארי
    מי שמכר היום יתחרט

הורדת הדירוג אינו מעותית מבחינתי, בכלל דירוג מסתמך בעיקר על נתוני עבר ולא על נתוני עתיד. הדירוג היה גבוה ביחס למדדים הפיננסים וחוסן החברה כפי שהם מיוצגים בסרגל, לפיכך ההורדה של הדירוג היתה צפויה ולדעתי כבר היתה משוכללת בפנים.

כמו שטענתי לאורך כל הדרך, הירידות האחרונות היו גם הם צפויות ולכן לאורך כל החודש חזרתי ואמרתי כי כניסה בשלב זה היתה לא כדאית (לגבי כלל השוק, בראיה רחבה).

לדעתי כניסה לטווח בינוני לאגחים של דלק נדלן תצדיק את עצמה, אך עדיין אני מאמין כי יש להמתין. הירידות עדיין לא הסתיימו והמתנה ובדיקה במהלך שבוע הבא כדאית.

בטווח הקצר ועד שנה (ואף יותר מכך) קשה לי להאמין כי לחברה יהיה בעיה לשלם ולעמוד בהתחיבויותיה. לטווח ארוך יותר (תשלום משמעותי ב-2012) יכול להיות בעיה בהנחה שהשוק לא יתקן חזרה או לחלופין לא יוזרם הון נוסף 0בין אם חיצוני, צזוכיות או הזרמה של תשובה). גם במקרה זה אני חושב כי החברה תוכיח עמידות, אך עדיין מוקדם בשביל לדעת.

בכל מקרה קנייה והחזקה לטווח זמן קצר כנראה תיהיה משתלמת למי שיצא מהנייר במטרה לגרוף רווח הון. סדרה כ"ה היא החביבה אלי אישית, כאשר סדרות ארוכות יותר עדיפות מבחינת פוטנציאל רווח.

ממשיכים לעקוב...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום,
    מה לדעתך תהיה ההשפעה על סדרה ד ספציפית ש33% +ריבית אמורים להיות משולמים בסוף מאי?כמו כן המרחק מהפארי מהווה הזדמנות קניה/סיכון למרות העיתוי?

בתודה מראש

תודה על תשובתך אלון.אני לא מבקשת ממך להתנבא ..אבל בכל זאת מה יהיה תמחור הוגן

וכדאי להכנס לסדרה כה לטעמך? עד לאן יש לצפות שהנייר ירד בזמן הקרוב?

סופ"ש נעים.

באותו נושא. קראתי בפורום מקביל על עסקת פיניקס-אקסלנס שהעמידה בסימן שאלה את המוטיבציה של תשובה לעמוד במילתו. מישהו מכיר?
    תודה, רון

הנסה לענות על כל השאלות:

ל- tamim:

להורדת הדירוג עצמה אין משמעות מבחינת הנייר, המשמעות היא כיצד השוק פועל בעניין. לדוגמה כאשר נייר מאבד דירוג קרנות וסלים מסויימים אינם יכולים להחזיק אותו יותר ולכן מוכרים אותו - לדבר זה יש השפעות. כמו כן הורדת דירוג יכולה "להלחיץ" משקיעים ולכן לייצור לחץ על הנייר.

מבחינת תשלום לדירוג אין משמעות. החברה או תשלם או שלא תשלם, לחברה לא משנה מה דירוג הנייר, אלא אם יש לה יכולת לשלם או לא. במקרה של דלק נדלן, סביר להניח כי לפחות התשלום הקרוב מובטח.

לפיכך ככל שנקנה את הנייר בזוליותר הרווח שלנו יהיה גדול יותר.

המרחק מהפארי אכן מהווה הזדמנות קנייה, ככול שמועד הפדיון החלקי קרב וככל שמחיר הקנייה נמוך יותר - כך טוב יותר... להורדת הדירוג אין כמובן משמעות גם לגבי עיתוי התשלום, כלומר הורדת הדירוג כעת אינה יכולה לשמש את החברה כתירוץ לאי תשלום.

אז מה המשמעות של הורדת הדירוג? הורדת הדירוג, כפי שכבר כתבתי, רק מייצגת את יכולת התשלום המלא של החברה לאורך כל חיי האיגרת. אני מאמין כי יכולת זו כבר מתומכרת בתוך הנייר (עוד קודם להורדה) - כן יש סיכון, אבל אני אוהב את הסבירויותבניירות אילו וכמו שאמרתי - אני מאמין דווקא בסדרות הארוכות שכן נעילת התשואה בהם יכולה להבטיח הן תשואה לאורך זמן והן תשואת הון מהירה בשנה הקרובה).

ל- שם במה:

אני מאמין כי המחיר הנוכחי גם טוב אבל כי יהיה מחיר טוב יותר, עד שהשוק אינו מתחיל לעלות (בשבועיים האחרונים ראינו ירידות של 30% ויותר בלא מעט ניירות, נכון רובן היו מניות בסיכון, אך גם האגחים לא מעטים נפגעו, לדוגמה דלק נדלן כ"ה כבר היה במחיר שוק של 90 והיום הוא ב-75 אגורות לנייר - ירידה לא מבוטלת).

מה שנותר זה להמתין, חשוב לזכור כי העליות תמיד מתונות יותר מהירידות ולכן עדיף להיכנס לתוך עלייה ולא במהלך ירידה.

אני לא חושב שהוא יירד עוד הרבה אבל עדיין קשה לדעת, כמו שכתבת אינני נביא, מעבר לכך זה לא רק לאיפה הוא יירד אלא לכמה זמן! נניח שלא יירד אבל יכנס לדשדוש מספר חודשים, אני מעדיף לא להשכיב את הכסף בנייר מדשדש - אני רוצה שהוא יעבוד בשבילי ולכן אני מעדיף כניסה מאוחרת ככל הניתן...

ל- hron:

לא שמעתי אבל החפש, כמו כן אם אתה מוצא אשמח אם תקשור את זה כתגובה כאן. בכל מקרה לא מאמין כי עסקה כזו או אחרת מערערת את "רצונו" של תשובה לשלם או לא. מאטים ירצו לעבור מה שלבייב עובר ולכן אני מאמין כי ינסו לעשות ככל האפשר בשביל כן לעמוד בתשלום, מעבר לכך כאשר אתה קונה נייר ב- 25|% תשואה אתה צריך להבין את הסיכון שעומד מאחורי זה - וסיכון זה היא החברה לא האדם שעומד מאחוריה. נכון שעדיף שיהיה אדם שיכול להכניס את היד לכיס אבל זה לא צריך להיות השיקול העקרי...
    אלון פיאדה

אלון אתה כותב

אך עדיין אני מאמין כי יש להמתין. הירידות עדיין לא הסתיימו והמתנה ובדיקה במהלך שבוע הבא כדאית.
    מעניין על מה אתה מסתמך בתשובה שנתת,

אני חושב הפוך ממך וכתבתי למה.הסדרות יעלו ובטח הקצרות שהן ג ד

אז אחד מאיתנו טועה
    מבחן התוצאה יוכיח.

להלן התייחסות שחקן מעוף לסוגיית אגח דלק נדלן מהיום.מעבירה לכאן,למי שפיספס:

"אג"ח דלק נדל"ן – מאוד קשה להעריך את האג"ח המדובר. מצד אחד, אין כל הצדקה לבחירה באג"ח זה שכן התזרים קדימה נראה מאוד בעייתי, ויש עדיפים עליו. מנגד, התבשרנו כי תשובה בצע רכישה מה שלבטח צפוי להציג למשקיעים הבעת אמון, ולכן האג"ח מתאים [u]לטווח המיידי [/u]בלבד. אם תרצו, ראו באג"ח זה אג"ח לסוחרים, ובהתאם חיתוך התשואה המהיר חייב להתבצע במונחים של אג"ח."

ולאלון- מה יחשב חיתוך מהיר במונחי אג"ח? כמה שבועות? הגעה לנקודת יעד מסוימת בעליה?

תודה.

האגחים הקצרים (כפי שגם מציין אליעזרבןיהודה) יעלו בטווח הקצר שכן הם צריכות לשלם בסוף החודש (מאי). לפיכך סביר להניח כי הם יעלו באחוזים בודדים בטווח הקצר של שבועיים (ובתלות במגמת שוק).

הבעיה -

שאותה אותו אליעזר לא מציין, היא כי מחירי האגרות האילו גבוהים (אג"ח ד' נסחר סביב 105 כאשר מחיר הפארי שלו 115, אג"ח ג' נסחר סביב 109.5 כאשר מחיר הפארי שלו 115).

לפיכך היכולת של משקיע לעשות מהשקעה בהם רווח הון - נמוך. בנוסף לכך חלק גדול מהתשלום הוא ריבית ולכן הרווח הפוטנציאלי בכל מקרה מקוזז בתיקון הטכני ואם מגמות עבר מלמדות משהו על היום שאחרי - אז בטווח הקצר של מייד לאחר התשלום סביר להניח כי מחירי האגרות ירדו, כך שלמשקיע פחות מיומן שמטרתו השקעה לטווח ארוך עדיף להמתין עם השקעה בניירות אילו.

בנוסף לכך יש לקחת בחשבון את מועד תחילת השיחה (לפני כחודש) - אז מחירי הניירות היו דומים לאילו של היום, כאשר התנודתיות היתה גדולה. אפילו כאשר ניקח בחשבון את העלייה האחרונה: אג"ח ג' עשה כאחוז בחודש האחרון ואג"ח ד' הפסיד כאחוז וחצי...

מי שזוכר, אני טוען כי יש עדיפות לסדרות הארוכות דווקא, כאשר החביבה אלי היא סדרה כ"ה. שתי הסדרות ירדו בכ-4-5% בחודש האחרון ואני חוזר על מה שאמרתי אז: למרות מחירים הנמוך יש להמתין! ההמתנה הזו הוכיחה את עצמה (כך אני חושב...)

שוב ושוב עולה השאלה מתי יהיה נכון להיכנס לניירות אילו ואני חוזר ואומר כי במחיר הנוכחי (הסדרות הארוכות), אני מאמין כי, פוטנציאל הרווח שווה את זה, אך חשוב להבין כי המשך ירידות היא בהחלט אופציה וכי קיים סיכון בסוג זה של השקעה.

המטרה בכניסה לסדרה כ"ה היא כפולה לדעתי -

בטווח הקצר תשלום הסדרות הקצרות יכול לשמש כמקפצה למחיר האג"ח (בגלל פארי תשואות בין הניירות. אני מאמין כי יקרה תהליך הפוך שבהם יתקנו הסדרות הקצרות למטה ולא הסדרות הארוכות למעלה, אך הכל יכול להיות....

בטווח הארוך (שנה וקצת קדימה), בהנחה כי החברה תמשיך בתהליך ההתאוששות ובתמיכה של הבעלים (תשובה), כלומר הזרמת הון, הנייר יכול להנות מעליית ערך והמשקיע יהנה מרווח הון (20-30% פוטנציאל). הדבר נכון אף יותר כאשר לוקחים בחשבון הנחת תשלום וסגירת שתי הסדרות הקצרות בשנה הבאה...

ההתייחסות של ניירות סחירים וטווח מיידי - מדובר בניצול מומנטום בשבועיים הקרובים (עד לתאריך האקס), כך לפחות אני נוהג להגדיר.
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות