x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: ביטחונות בצורת אג"חים

ביטחונות בצורת אג"חים

שלום אלון,

נכון להיום אני פועל אך ורק בשוק הנגזרים.
    כחלק מהפעילות באופציות ישנו צורך "להשכיב" כסף לצורך ביטחונות.
    הכסף יכול להיות או בצורת כסף נזיל בעו"ש או בצורת אג"חים.

מכיוון שאין לי עניין שהכסף ישב לו ככה סתם בעו"ש וישתעמם, הייתי רוצה לפצל אותו לכמה אג"חים בטוחים וסולידיים אשר יספקו תשואה של 4%-2% בשנה.

אשמח לקבל ממך מספר המלצות לאג"חים כאלו במידה ואתה מכיר

תודה מראש

Re: ביטחונות בצורת אג"חים

שלום,

תחילה הייתי ממליץ לך לעבור על תמליל הצאט מלני כשלושה שבועות.

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8375

שם דיברתי על ה"סיכונים" של אגחים בעלי תשואה נמוכה.

לסיכום הנושא - אני לא ממליץ להכנס לטווח בינוני או ארוך לאגחים בתשואה נמוכה שכן כאשר הריבית בשוק תעלה (ואי תעלה) הקרן שלך תפגע!

אם המטרה להשכיב כסף לזמן קצר (ימים שבועות), אני מאמין כי עדיף פשוט לא לגעת בו או לסגור לתקופות קצרות, למרות הריבית האפסית והפגיעה בערך הכסף בגלל שחיקת המדד.

אם המטרה היא לתקופה ארוכה יותר (חודשים עד שנה - ואני מניח שזו המטרה), יש לך שתי חלופות: (1) להמתין אם "המרה" של הבטחונות מכסף לאג"ח עד שהריבית בשוק תעלה לערך נורמלי ואז לקנות אגחים שנחשבים בטוחים. (2) להיתחשב בהשקעה של הבטחונות כהשקעה לכל דבר - אותה צריך לנהל, לרכוש ידע בתחום (לדעתי שווה את זה בכל מקרה) ולבצע השקעות באגחים מעט מסוכנים יותר (10-20% שנתי).

כפי שמתואר בתמליל הצאט של תחילת השבוע:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8652

מה שלדעתי שווה לזכור הוא כי המטרה שלך צריכה להיות שמירה על ערך הבטחונות, כך שתוכל להמשיך לעסוק בצורה מייטבית במה שאתה מכיר טוב יותר מכל - נגזרים. לשם דוגמה היום יש אגחים של מדינת ישראל (שאומנם צמודי מדד) אבל נסחרים בתשואה של 1-2%. בגלל שהם ארוכים מחירם בשוק עובר את 140 אגורות לאגרת, כאשר הקרן שמאחוריהן שווה למשהו בסביבות 120 אגורות לנייר.

כלומר כאשר הריבית תעלה הגיוני כי השקעה כזו תשחק את הקרן באופן מיידי בכה -15-20%. נכון שמי שימתין לפדיון ויאסוף את הקופונים שבדרך יקבל את הקרן שלו חזרה, אך במקרה שלך ירידה של הקרן תפגע ביכולת המינוף שלך ותוריד בצורה משמעותית את הבטחונות.

הנזק במקרה כזה יכול לעלות על התועלת.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הי אלון,

ראשית תודה על התשובה המנומקת והמושקעת - שפו

אם הבנתי נכון את השיקולים והנתונים שציינת ואכן אני מעונין באג"ח לפרקי זמן של חודשים עד שנה (פלוס מינוס) עדיף לחכות כרגע לעליית הריבית (שאומנם נדחתה החודש אך ככל הנראה תראה אותותיה בחודשים הקרובים). ובנתיים להשאיר את הכסף להשתעמם בעו"ש.

אגב - לימוד תחום האג"חים אכן נמצא ברשימת המשימות הקרובות אך כרגע אני די "נעל" בתחום ולכן זקוק לעזרה בהכוונה.

נכון, עד שהריבית במשק תעלה (ולא רק העלייה הקרובה, אלא מספר חודשים קדימה) ובהתחשב במצב אותו אתה מתאר - כן, לדעתי, עדיף להמתין בחוץ.

מעבר לכך כמו שאני אומר כבר זמן מה, הכיוון של השוק למטה וראינו את זה בשבועיים האחרונים בתחום האג"ח, גם ה"בטוחות".

הייתי מציא לך להתחיל לעקוב (מבחוץ) אחר מספר ניירות בתחום העניין שלך, לראות את השפעות הריבית, התנודתיות והתגובה לאירועי שוק.

מעבר לכך יש חומר רב ברשת, כמו גם בפורום זה, אני בטוח כי ניתן ללקט מידע רב בהשקעה של זמן ומעט מאמץ. מעבר לכך אנו מקווים לפתוח בקרוב קורס ראשון בתחום האג"ח... שווה לעקוב.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות