x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: אגחים זבל

אגחים זבל

שלום אבקש ניתוח/המלצה לרכישת אגחים אלו

שפיר אגח א
    בוימלגרין אגח ג
    ליטו נדל"ן ג
    ליטו גרופ ב
    בוימלגרין א'
    פולישק א'

תודה ויום טוב

Re: אגחים זבל

ציטוט פורסם במקור על ידי dc79
    שלום אבקש ניתוח/המלצה לרכישת אגחים אלו

שפיר אגח א
    בוימלגרין אגח ג
    ליטו נדל"ן ג
    ליטו גרופ ב
    בוימלגרין א'
    פולישק א'

תודה ויום טוב

דבר ראשון סיווג של אג,ח זבל אינו נקבע לפי מחיר (או אפילו תשואה) , לפחות לדעתי, אלא לפי יכולת תשלום - ולכן בהתייחסות לכותרת אני רק רוצה לומר כי אם נקודת ההנחה שלך היא השקעה באג"ח זבל (כלומר כזה שלא יכול לשלם) - אין טעם בכניסה כלל.

אני אולי מדבר על וסוחר ב... אגחים שמוגדרים ע"י השוק כאג"ח זבל, אבל ההתיחסות שלי, עבור כל השקעה, הינה כי לא מדובר בזבל אלא בזהב...

אני יודע כי מדובר בסמנטיקה, אך לדעתי מי שמחפש לעשות רווח מהיר בהשקעה מסוכנת - מקומו לא במסחר, אלא בהימורים.

בכל מקרה - לעניננו

האגחים של בוימלגרין, לדעתי הסיכון בהם עולה על הסיכוי, כן ניתן לרכב על גלים, אך יכולת החזר אינה קיימת וסביר להניח כי תוכל לראות אותם במחיר נמוך מזה הנוכחי.

במידה והרצון הוא לרכב על גל של עליות - גם זה לא הזמן, הסנטמנט בשוק שלילי, בנוסף לכך מועדי תשלום קרבים (כאשר אלו של לפני שנה עדיין לא שולמו), מסקנה - המצב אינו טוב...

ליטו -

ליטו נדלן יש רק אג"ח א' כסחיר, ליטו גרופ ב' (ולצורך העניין - גם א'), נמצאים במצב מוצהר של דיפולט - כלומר לא משלים לא קרן ואף לא ריבית. מדובר שוב בהימור של מה יתקבל במקרה של פירוק. נקודת המוצע שלך צריכה להיות כלום שכן יש נושים נוספים ולא רק שההון העצמי שלילי, הנכסים הקיימים מתומחרים כך שלא תקבל דבר (וסביר להניח כי הם מתומחרים גבוה).

בקשר לליטו נדלן אג"ח א' - מדבור בפיקציה כאשר מישהו דואג לקנות במספר שקלים ולשמור על המחיר גבוה, למעשה המחיר האמיתי של הנייר צריך להיות מתחת לעשר אגורות.

שפיר -

מבין כל הניירות שצויינו עד כה נייר זה נראה הטוב ביותר ועדיין לא הייתי שם את כספי בו. לחברה אין יכולת תשלום מעבר לכך הנייר עומד להיות לא סחיר בקרוב (עד לפרסום דוחות), אם יש לנו מה ללמוד מההיסטוריה זה - שאי פרסום דוחות אומר משהו.

מעשית עד לפרסום לא ניתן לדעת כלום ולכן עדיף להיכנס עם דוח טוב מאשר להסתכן עם דוח רע. מבחינת יכולת התאוששות החברה או קבלת ערך הגבוה ממחיר השוק הנוכחי של הנייר במקרה של פירוק - גם על מקרה זה לא הייתי סומך, תמהיל הנכסים אינו מעודד וסביר להניח כי נראה מחיקות גדולות נוספות בהם.

מה שחשוב לזכור הוא כי כאשר מדובר בפירוק אפילו אם מחיר הנכסים רשום בספרים בערך שמשקף את השוק, (ולרוב הוא לא במקרים אילו), המחיר הסופי שמסגרת המכירה נמוך יותר.

פולישק -

ההפרדה פה אינה בטעות, פולישק נמצאת במסגרת הסדר וסביר להניח כי זה רק עניין של זמן. בסופו של דבר הנייר יומר, האם זה מבטיח תשלום סופי כנראה שלא, האם זה מבטיח מחיר שוק טוב מהנוכחי - קשה לדעת, אבל סביר להניח.

השאלה היא האם מחיר הקנייה הנוכחי שווה את זה?

כאן נכנסים שיקולים נוספים, מסגרת ההסדר נמצאת בתהליך כבר יותר משנה, זה יקרה מתי שהוא, אך מה יקרה אם נרצה / נצטרך את הכסף באמצע? סביר להניח כי במקרה זה המימוש יהיה נמוך יותר כל עוד לא התקבלה הודעה על התקדמות משמעותית נוספת.

מדובר בשחיקה של הנייר בשוק - משקיעים "ותיקים" רוצים להוציא את הכסף מההשקעה (חלקם אף ברווח) והדבר גורר ירידות.

לשם דוגמה הביקוש המשמעותי כרגע הוא בירידה של 20% ממחיר שוק נוכחי, מספיק הודעה שלילית אחת או משקיע פרטי (אפילו לא גדול) שיהיה חייב לממש בשביל לגרות לירידה משמעותית, מה שיכול לגרור פניקה בנייר בזמן קצר.

לכן למרות שאני כן חושב שבטווח הארוך החזקה של נייר זה יכולה להצדיק את עצמה, אני לא חושב שכניסה בנקודה זו מצדיקה את הסיכון...

לסיום -

לסיום ברצוני להפנות אותם לתמליל הצאט שנערך בתחילת השבוע, אני באמת מאמין כי עדיף להתמקד בנתח האמצעי של השוק (אג"ח) כפי שהוגדר שם...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: אגחים זבל

קישור לתמליל הצאט -

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8652
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות