x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: סיכום חודש ראשון ומתווה להמשך הדרך - חובת קריאה!

סיכום חודש ראשון ומתווה להמשך הדרך - חובת קריאה!

שלום לכל הקוראים,

מאז שנכנסתי לאתר עבר רק חודש (נכון נראה יותר?).

במהלך חודש זה עניתי על עשרות שאלות, פרטתי על עשרות ניירות ואני מאמין (או לפחות רוצה להאמין) כי העלתי לדיון כמה נושאים חשובים (גם אם מקצתם הסתיימו ללא הסכמה כוללת).

לאחר חודש זה אני מרגיש נוח ובטוח יותר לפרוס את "משנתי", האני מאמין שלי, שכן אני חושב שכעת אני מכיר טוב יותר את האנשים שעומדים מאחורי השאלות והתשגובות, אך חשוב יותר אני חושב שאתם כבר מכירים אותי קצת יותר טוב.

אז מהו האני מאמין שלי?!?

אני מאמין כי מוטלת אחריות על כל משקיע ללמוד ולהמשיך ללמוד, להעמיק ולהרחיב, את ידיעותיו הפיננסיות/כלכליות - כל עוד הוא ממשיך לבצע השקעה בפועל - וארי ע"פ החוק במדינת ישראל, כולנו משקיעים - בין אם בצורה ישירה ובין אם בצורה עקיפה!

אני מאמין כי למידה אמיתית נובעת מהבנה ומפיתוח דרכי/דפוסי חשיבה - ולא ממתן עצות ספציפיות לגבי נייר זה או אחר. לפיכך, כפי שניתן לראות בתגובות עד כה, עיקר ההתמקדות שלי היא בשני האפיקים המפורטים למעלה ולא בביצוע המלצות כאיל ואו אחרות...

"תן לאדם דג והאכלת אותו ליום, למד אדם לדוג והאכלת אותו לחיים..."

ואף על פי כן, במרבית המוחלטת של התגובות/דיאלוג שנוהלו ע"י לגבי כל אותם עשרות ניירות שונים, המתעמק בקריאה ומי שניחן בהבנה ומסוגל לקרוא בין השורות - יכול למצוא המלצות ברורות לגביהם...

אני פועל בצורה זו בגלל שני דברים:

(1) בהשקעה אין כזה דבר אבסולוטי - בכל השקעה יש סיכון מסוג מסויים, אני לא נביא וגם אני טועה מפעם לפעם, אך במידה וקיימת ההבנה כפי שתוארה למעלה ע"י המשקיע - אני מאמין כי תיהיה גם הבנה של הדברים כפי שהם מוצגים ע"י.

דבר זה יאפשר למשקיע המוסכל לקבל החלטה רציונלית ועצמאית! לגבי כל נייר ולגבי כל השקעה / כדאיות ההשקעה.

(2) "יש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא את המשקיע להשקעה" - קראתם אותי כותב את המשפט הזה פעמים רבות (לפחות מי שעוקב אחרי) - ואני באמת ובתמים מאמין בו...

אבל מה הוא אומר - אני מאמין כי בעוד ישנן השקעות שיכולות להניב רווח גדול (פוטנציאל) ובעלות סיכוי הגדול על הסיכון (תוחלת חיובית), השקעות מסוג זה אינן מתאימות לכל משקיע ואינן משרתות את המטרה של כל אסטרטגיית השקעה.

כלומר...

אני יכול לקחת סיכון מול נייר מסויים ולספוג הפסד גדול לפני שאני רואה רווח (אם בכלל) ולשכפל את התהליך במספר רב של השקעות דומות, כך שבנקודה הסופית אני מייצר לעצמי רווח.

יש לי גם את הזמן והיכולת לספוג הפסד משמעותי ולתקן אותו...

בנוסף לכל אילו אני מנהל תיק שמחולק לאפיקים שונים ומודע ליכולתי הפיננסית ולצרכים שונים שיש לקחת בחשבון (יכולת ספיגה, נזילות, מטרות רווח, יכולת שינויים ותגובות, מעקב שוק וכדומה...)

לעומת זאת - אני לא יכול לדעת את מצבו ויכולתו של כל משקיע ומשקיע, כמו כן יש אוכלוסיות שונות של משקיעים ולאוכלוסיות אילו יש (או לפחות צריך להיות) גישה / אסטרטגיה שונה בעת ביצוע השקעות.

לשם דוגמה מי שיש בידו סכום כסף קטן ולא יכול לבצע פיזור - לא יכול להכנס לניירות מסויימים - גם אם פוטנציאל הרווח שלהם גדול והתוחלת שלהם חיובית - שכן הוא לא מסוגל לשכפל את ההשקעה על ניירות שונים.

מהצד השני ניתן לקחת דוגמה של אדם בעל ממון רב ותיק גדול אך הוא לא יוכל להכנס להשקעה מסוג מסויים כי אין לו את הזמן לחכות לתיקון במקרה והשוק ייפול.

אז מה כן?

במרבית המוחלטת של התגובות המפורטות שלי ניתן למצוא התייחסות לסגנונות ואסטרטגיות השקעה שונות. אני משתדל לסווג כל נייר שאני מגיב אליו לדבר על ההתאמה שלו למשקיע מסויים.

נכון, אני לא ממליץ על נייר זה או אחר, אבל ברגע שאתה, הקורא, יכול לסווג את עצמך לסוג המשקיע, ברגע שאתה הקורא, יכול להצביע על סגנון ההשקעה ועל סיווג הנייר לאסטרטגיית השקעה מסויימת אותה אתה רוצה לנקוט - אני מאמין כי תוכל למצוא בכל אותם עשרות תגובות את הנייר שמתאים לך אישית!

דיונים, דרכי חשיבה ולימוד פיננסי/כלכלי!

בנוסף לכל אלא, אני משתדל להעלות נושאים לדיון שמטרתם להעלות מודעות בקרב משקיעים, אני משתדל להעביר דרכי חשיבה וצורות ניתוח (מה שחשוב עשרות מונים לפי דעתי - על התייחסות לנייר זה או אחר ברגע מסויים בזמן), אני משתדל להעניק ולפתח את יכולות הלמידה של הקורא (כך לפחות אני מאמין) בנושאים פיננסים שונים - ולגרום להבנה של כללים, יסודות ועקרונות השקעה שעל פיהם אני פועל.

אני מודה לכך שאני לא קונבנציונלי, שאני לא מטיף למה שהשוק מלמד (מדי פעם), שלעיתים דעותי סותרות את הדעה הנפוצה בשוק ולגבי השוק וכיצד הוא מתנהל. אני לא מצפה ממכם הקוראים להסכים אם כל מה שאני מאמין בו, אבל אני כן מצפה לפתיחות...

אני מאמין כי הרבה מהדעות הרווחות בשוק ומאילו הנהוגות ע"י משקיעים - אינם מנצלות את הפוטנציאל שאדם פרטי יכול להגיע אליו. אני מאמין כי אדם פרטי /משקיע לא צריך לפעול במסגרת אותם כללים שמוכתבים (ומותאמים) לאותם גופים פיננסים גדולים. אני גם מאמין כי מרבית (לא כל אבל מרבית) העוסקים בתחום הפיננסי ואותם אנשים שמנהלים לנו את הכסף - אינם עושים זאת בצורה מייטבית ואינם מעוניינים, באמת ובתמים, בכך שהציבור הרחב ילמד ויבין באותם הנושאים... ולכן נוצר חלק מהבילבול (אם לא לקרוא לכך התעייה) של ציבור השמקיעים.

מה עוד היה לנו?

בשתי הפעמים בהם ניהלתי דיון בצאט של האתר (מתקיים לרוב בימי ראשון בערב, אך ניתן למצוא את התמליל המלא גשל השיחות גם בפורום) - ניהלתי מונולוג (למרות ההתייחסות לשאלות ספציפיות) בנושאים שלדעתי חשוב שהמשקיע יבין בהם. אני מתכוון להמשיך בכך ואני מזמין את כלל הקוראים להשתתף בהם. אני מודה לכך שלא מדובר בצורה האפקטיבית ביותר להעביר את החומר, אך כרגע מדובר בצורה היחידה והפשוטה ביותר שיש ביידנו...

מה צפוי בהמשך?

דבר ראשון אני מתכוון להמשיך באותה הדרך ובאותו סגנון גם בהמשך (אשמח לשמוע תגובות האם זה אפקטיבי, אני תמיד פתוח להצעות) - בגלל שאני מאמין כי זוהי הדרך הנכונה.

דבר שני אני מתכוון (במסגרת ובתלות בזמן) להרחיב את הנושאים והנקודות בהן אני הגע. אני מקווה שזה יתקבל בברכה...

לסיום רק הציין דבר אחד - אשמח לשמוע ממכם, הקוראים: האם אתם מרוצים מהתכנים עד כה? מה הייתם מציאים לשפר? מה הייתם רוצים לראות בהמשך?

האם עשיתם שימוש בדברים עד כה? האם זה תרם לך באופן אישי? האם כבר ניתן לראות הצלחות? וחשוב מזה - האם אישית את/ה מרגיש/ה כי למדת משהו חדש על השקעות באופן כללי?

אשמח גם לכל תגובה אחרת שנראת לכם מתאימה ומתבקשת

וזכרו - זהו רק החודש הראשון - ידע והבנה נבנים לאורך זמן, אנו עוד נגיע לשם ... בתקווה ביחד...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: סיכום חודש ראשון ומתווה להמשך הדרך - חובת קריאה!

לאלון שלום רב.
    שמחתי מאד להצטרפותך לאחר אני סבור שאתה נכס אמיתי לאתר ומעניק
    ידע והבנה למי שמתעניין בתחום.
    עד היום קבלתי ממך תשובות מהירות ועניניות לשאלותי ואני תקוה כי כך יהא גם בעתיד.
    אני סבור שם תפרסם מספר אגחים בעלי תשואה גבוהה עם תוחלת חיובית לדעתך(כמובן ללא נטילת אחריות, את זה כל אחד יקח על עצמו) בתוספת
    מספר משפטים לגבי אותם אגחים יהא בכך משום תרומה לבניית תיק אגח
    מאתגר. בזמנו פרסמת רשימה כזו באתר הקודם שלך. אני מתכוון למשהו
    רלוונטי להיום ומדי פעם תעדכן את הרשימה זה עשוי להביא תועלת
    לחברי האתר. אשמח לשמוע ממך תגובה לבקשתי.
    בשלב זה תודה רבה על תרומתך.
    black

ציטוט פורסם במקור על ידי black
    ...אני סבור שם תפרסם מספר אגחים בעלי תשואה גבוהה עם תוחלת חיובית לדעתך(כמובן ללא נטילת אחריות, את זה כל אחד יקח על עצמו) בתוספת מספר משפטים לגבי אותם אגחים יהא בכך משום תרומה לבניית תיק אגח מאתגר. בזמנו פרסמת רשימה כזו באתר הקודם שלך. אני מתכוון למשהו רלוונטי להיום ומדי פעם תעדכן את הרשימה זה עשוי להביא תועלת לחברי האתר....
    black
    עובד על זה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

באמת חובה לקרוא... תן דעתך על מספר אגחים-האם הגענו לנקודת שיווי משקל במספר חברות כמו יורוטרייד+סיביל.אני חושב שכן. אני חושב שאפשר להתחיל איסוף איטי ויש מצב להוציא בהמשך 30-40 אחוז מה אתה חושב?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות