x

עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 41

נושא: מנית אורמת - מעניינת מאוד

מנית אורמת - מעניינת מאוד

תבנית MORNING STAR שהינה תבנית טכנית חיובית. כמו כן, העובדה שהמניה חזרה שוב לטווח הדשדוש בין 2,950 ל 3,500 מהווה סימן חיובי מאוד. כמו כן, יש פוטנציאל לתבנית ראש וכתפיים הפוכים שתופעל עם התבססות מעל שער 3,070. אני חושב שסטופ יש לשים בשער 2,900 (3% סיכון) והיעד המיידי נמצא בשער 3,250-3,300. גם בגרף השבועי המניה מגלה הרבה סימנים חיובים

Re: מנית אורמת - מעניינת מאוד

היי סטאר,

אני מסכים איתך שהתבנית מעניינת אך יש לי מספר השגות חשובות שיש לתת עליהן את הדעת ויכולות

לסתור את הניתוח.

1- ביום הרביעי הופיע נר אדום אשר התחיל בגאפ מתחת ליום השלישי הירוק וכן הסגירה היתה נמוכה מהפתיחה.

2 - החל מסוף דצמבר 2008 המניה נמצאת במגמת עלה בעוד שתבנית מורנינג סטאר אמורה להופיע בד"כ בשוק יורד.

3- בבדיקה של הגרף השבועי רואים מספר דברים - הראשון הוא שבמהלך השבוע האחרון ישנה פריצה של ממוצע נע 12 אך סגירה מתחתיו. השני הוא שהמרחק מהמחיר כעת ביחס לממוצע נע 100 או 200 הוא רחוק מאד והם נמצאים הרחק בחלק העליון של הבולינגר.

4 - התבנית לא הופיע במחזור גבוה מהממוצע שיכול לתמוך במגמה.

לסיכום - אין ספק שהופעת תבנית מורנינג סטאר היא תבנית בעלת אמינות גבוהה מאד וכיוון המניה לאחר הופעתו הוא כלפי מעלה - ייתכן והיחס סיכון/ סיכוי במקרה של אורמת ובטווח הקצר בלבד הוא כלפי מעלה - אולם בניתוח הכללי בדגש על טווח רחוק אנו מדברים על דשדוש - פריצות מעלה יהיו לפי הניתוח שלי במספר נקודות - 1 פריצה של 3200 למעלה , לאחר מכן פריצה מובהקת הנתמכת במחזורים של ה-3500 , באשר לפריצה כלפי מטה יש 3 נקודות - הראשונה היא 2800 שהיא רמת התמיכה הראשונה לאחר מכן זה 2600 ו-2400.

אשמח לתגובה.

בברכה, עידו.

התבנית איננה חוקית
    מנהל פורום ניתוח טכני

עם כל הכבוד - עדיף לא לכתוב "התבנית איננה חוקית" אם אין לך כוונה לפרט - מה זה שוק???
    מזכיר לי את מעוף 2,500 ב 2015 - חובבני!!!
    אם אין לך זמן לכתוב אל תכתוב ואם אתה כותב תפרט - א ב

וב 180 מעלות לצד שני

איפיונים של תבנית MORNIGN STAR
    1. השוק נמצא במגת ירידה - מתקיים במקרה זה
    2.הנר הראשון של התבנית בצבע אדום - מתקיים במקרה זה נר של יום שני
    3. הנר השני של התבנית הינו נר דוגי' המייצב חוס החלטה - מתקיים במקרה זה בנר של יום שלישי האחרון
    4.נר שלישי ואחרון של התבנית - נר ירוק שאמור לסגור בחצי העליון של הנר האדום מיום שני - גם זה מתקיים במקרה זה

וכמה נקודות חשובות לתשומת לב

ככל שהנר האדום והירוק גדולים יותר כך התבנית אמינה יותר
    גאפ, קרי, פער מחירים בין הנר האדום לנר דוגי ואחריו פער מחירים לנר הירוק הופך את התבנית לסופר אמינה וככל שהנר הירוק ארוך יותר ככה התבנית עוד יותר אמינה

לדעתי בלבד - כל התנאים לקיום התבנית מתקיימים במלואם בגרף היומי של מנית אורמת

שיהיה בהצלחה למחזיקים

מורנינג סטאר - קבל את התנצלותי אם נפגעת.
    לא יכולתי להעמיק באותו הרגע.
    הינך יודע היטב שנענתי לבקשותיך השונות.

ולנושא שלנו, הינך מפספס נקודה חשובה מאוד.
    התבנית תהיה תקפה רק לאחר שמתקיימים כל התנאים שרשמת
    פלוס מהלך מגמתי כלפי מטה.

אני מצרף תמונה המדגימה 2 תרחישים
    תרשים א - קיום התבנית לאחר מהלך מגמתי יורד
    תרשים ב - קיום התבנית בתוך דשדוש ו/או אזור מחירים צפוף.

במקרה של אורמת מתקיים תרחיש ב ועל כן התבנית איננה תקפה.

המשך שבת שלום
    מנהל פורום ניתוח טכני

1. ההנחה שהמניה מדשדשת ולא יורדת לדעתי מוטעת - הנחה זו הביאה אותך גם לקנות את מנית אורמת אם אני לא טועה לפני מספר שבועות באזור שער 3000 עם סטופ לוס מתחת ויצאת מהפוזיציה בזמנו בהפסד - תקן אותי אם אני טועה
    2. מחודש 12/2009 השילה המניה כ 25% מערכה (משער 3,600 עד 2,800) - עובדה זו מחזקת את הסברה שהמניה היתה במגמת ירידה במהלך חמשת החודשים האחרונים.

3. לאור העובדה שהמניה ירדה משער 3,600 עד 2,800 בתקופה קצרה אני קובע כי המניה היתה במגמת ירידה (דשדוש??? המניה מעולם לא בחנה את רמת 3,600 אפילו לא פעם אחת - אז אך דשדוש).

4.מבין התרחישים שהצגת תרחיש ב' הרבה יותר דומה לתנועת המחירים במנית אורמת ולא תרחיש א'

לאור כל האמור לעיל ומאחר וכל יתר התנאים מתקיימים להערכתי תבנית MORNING STAR מתקיימת. חשוב להבהיר כי התבנית הינה תבנית היפוך מגמה בטווח הקצר ולאו דווקא מסמנת היפוך לטווח הארוך. פריצה של רמת 3,060 נקודות והתבססות מעל תוציא לפועל תבנית ראש וכתפיים הפוכים עם יעד באזור 3,250-3,300 ואני נוטה להאמין שנגיע לשם לפני שנגיע ל 2900.

קו מגמה יורד של 5 חודשים שנפרץ
    כרגע המניה בונה כתף ימנית של תבנית ראש וכתפיים הפוכים

מורנינג סטאר, אני לא מבין למה אתה כותב בהרגשה של מתקפה, אני כאן לצידך. לפי סגנון הכתיבה שלך ככל הנראה אתה מדבר מתוך פוזיציה. מקובל עלי שתרשום את דעתך אך אתה חייב לדייק- אני לא כתבתי שום איתות קניה לאורמת. חבל במקום להפוך את הדיון למשכיל אתה מנסה להפוך אותו להתנגחות.

ושוב לענייננו – אני אצטט את דבריך והגיב להם בהתאם:
    "ההנחה שהמניה מדשדשת ולא יורדת לדעתי מוטעת" – שים לב כי תרחיש ב' מדבר על דשדוש ו/או אזור מחירים צפוף. במקרה שלנו המניה נמצאת עכשיו באזור מחירים צפוף. בתרשים שהוספתי בשטח אדום חלש סימנתי את אזור המחיר הצפוף ובצבע צהוב חלש סימנתי את האזור האידיאלי לקיומה של התבנית – שכפי שידוע לא התקיים שמה.

"מבין התרחישים שהצגת תרחיש ב' הרבה יותר דומה לתנועת המחירים במנית אורמת ולא תרחיש א'" – קרוב לוודאי התבלבלת בין א' לב'

"לאור כל האמור לעיל ומאחר וכל יתר התנאים מתקיימים להערכתי תבנית MORNING STAR מתקיימת" – אם אתה בוחר לדבוק בדעה הזו, אני האחרון שיגיד לך לחדול. אך מכיוון שהמניה במגמת ירידה, היה נכון לסחור תבנית שוטינג סטר ולא מורנינג סטאר. שוטינג סטאר היה מתרחש בטופ של מהלך עולה ומיד לאחר מכן המגמה השולטת ירידה אמורה להתחדש. על פי דבריך אני מבין שאתה בוחר לסחור נגד המגמה.

לסיכום – הכי חשוב שיהיה בהצלחה.
    מנהל פורום ניתוח טכני

1. תקפתי כי בתגובה הראשונה שלך כתבת שהתבנית לא קיימת בלי להסביר ואני מצפה ליותר - עכשיו אחרי שנתת הסבר אני שם את זה מאחור

2. אכן התכוונתי לתרחיש א' ולא לתרחיש ב' - אכן מדובר באזור צפיפות אבל קו המגמה היורד בתקופה של 5 חודשים גם מדבר בעד עצמו.

3. הפוזיציה שלך במנית אורמת נקלחה במסגרת התוכנית שלך TRADESHOW

4. אתה צודק בקשר לעובדה שבטווח הארוך האזור של 3,000-3,500 מהווה אזור צפיפות אך הוא אינו רלוונטי לתבנית מאחר ותבנית עצמה מגיע אחרי גל ירידות של חצי שנה בערך ובכך מתקיים התנאי של מהלך יורד לצורך התבנית - מה שאינך מסכים לגביו. כמו כן, הגרף שצירפת הינו גרף חודשי והתבנית מופיע בגרף יומי כך שטווח של חצי שנה לגרף יומי תופס מבחינת מהלך יורד. בהתחלה להזכירך כתבת שהתבנית אינה חוקית - ואם אתה מסתכל על גרף יומי של חצי שנה אחורה אז הינה הראתי לך שיש מהלך יורד - האם אתה עדיין עומד על שלך ?

אני טועה הרבה פעמים ושאני טועה אני הראשון להודות בכך ומצפה מאחרים לנהוג באותה דרך - להראות גרף חודשי והלגיד דשדוש - מה קרה בחצי שנה האחרונה - כל שבוע עשינו כמעט שפל חדש ושיא נמוך יותר - האם זה לא נקרא מהלך יורד לצורך התבנית?

5. והכי חשוב - כן אתה צודק אני מדבר מתוך פוזיציה, המניה נרכשה ביום חמישי האחרון בשער 2,996, את הוראת קטיעת ההפסד אני ממקם מתחת לתבנית MORNIGN STAR בשער 2,914 (על בסיס סגירה יומית) - הפסד של 2.7% כאשר היעד שלי נמצא ברמת 3,250 אג' והוא במרחק של של 8.5% ממקום הכניסה ומשער השוק כרגע. יחס סיכוי סיכון הוא גבוה מ 1:3.

שבוע טוב

טוב, אתה מתחיל לחזור על הדברים במחזוריות ככה שלא
    ניתן להפיק יותר דבר חדש מהדברים שלי ושלך.

הגרף הוא גרף יומי ולא חודשי - אולי גם כאן אתה מחפש
    משהו לתפוס בו ולתקוף.

את דעתי על התבנית וחוקיותה (שהיא לא קיימת) כבר הסברתי

הכי חשוב לי עכשיו זה מכיוון שאתה מדבר מפוזיציה זה
    שתרוויח.

בהצלחה
    מנהל פורום ניתוח טכני

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך