רמת 3,100 סופר חשובה אני מסכים איתך, פריצה שלה יחד עם פריצת קו הצוואר בשער 3,050-60 יציבו יעד 3,305 למניה.
רמת 3,100 סופר חשובה אני מסכים איתך, פריצה שלה יחד עם פריצת קו הצוואר בשער 3,050-60 יציבו יעד 3,305 למניה.
OK אז אנחנו סוף סוף מסכימים שרמת 3100 היא נקודת התנגדות סופר חשובה ושקנית את אורמת 2%מתחת לרמה.
בהצלחה,
ג'קי
איתותי שפל/סיכון והתנהגות מחזורי מסחר
נלמדים בקורס לניתוח טכני המתקיימים בת"א ובחיפה.
פרטים בפורום "קורסים והשכלה"
אני מרגיש שהדרך שבא ניסחת את ההודעה האחרונה נועדה להבהיר נקודה שלא יעזור לך כלום - אני לא מסכים עם חלק מהניתוח הטכני שלך ואילו הייתי חושב כמוךבאמת לא הייתי רוכש את הנייר אבל בכל זאת ושוב -
לדעתי שבירת קו מגמה יורד שרואים אותה בגרפים שצירפתי + תבנית מורנינג סטאר איתות חיובי חזק יותר מפריצת רמת 3,100 למרות שאני לא מזלזל בחשיבות ההתנגדות הנל אבל בטח כאשר מתחשבים ב Risk/Reward בכניסה לפוזיציה הכניסה עכשיו למרות הסיכון הטמון (שתמיד קיים) מציע יחס סיכוי/סיכון הרבה יותר טוב מאשר רכישת הנייר בפריצת ההתנגדות בשער 3,100.
2. הסטופ לוס שלי יופעל בנעילה יומית מתחת לשער 2,900- 3% מתחת לנקודת הכניסה
והיעד בשער 3,300 -קצת יותר מ- 10% רווח פוטנציאלי מנקודת הכניסה.
אז אנחנו מסכימים שרמת 3,100 חשובה ומסכימים שקניתי את המניה 3.4% מתחת לרמה זו???
עכשיו נשאר לי לחכות ולראות מה יקרה.... להביט במסכים ולהשפיע עליהם עם אנרגיות חיוביות...
לדעתי, כעת ניתן לממש חצי מהפוזיציה בשער 3,120 ברווח של קצת יותר מ 4%. את החצי השני של הפוזיציה ניתן לממש לפי היעדים המקוריים כאשר יעד נותר באזור 3,300 והוראת קטיעת הפסד מתחת לשפל האחרון ובנעילה יומית מתחת לשער 2,900.
גם אם הוראת קטיעת ההפסד תופעל לא ניתן תאורתית להפסיד כסף על הפוזיציה (מטמטיקה).
אני מניח שעכשיו כל המשקיעים ירוצו לקנות את אורמת בשער שוק נוכחי סביב רמות הפריצה והשוק ישגע אותם - יעשה ניעור קל, לפני שיחדש עליות לעבר היעד.
לדעתי, יחס סיכוי סיכון אינו מצדיק רכישת הנייר בשלב זה ברמות 3,100-3,120 - לפחות לא בפוזיציה אמיתית מאחר ופוטנציאל רווח אינו מספיק ביחס לפוטנציאל של ההפסד.
It is all about risk/reward in the real world
גקי שלום
היה מעניין לעקוב אחר השיחה בינכם
כעת כשהפריצה הושגה נשאר נושא קטן לא ברור
אודה לך אם תשיב ותפתור לנו את התעלומה כי מצב כזה לא קורה כל יום
מצורפים שתי תמונות
אורמת - קו מגמה יורד בין שתי שיאים.gif
אורמת - קו מגמה יורד בין שלושה שיאים.gif
למה קו מגמה יורד בין שתי שיאים עדיף על קו מגמה בין שלושה שיאים שבמקרה שלושת הנקודות הם גם נקודות מגמה
תודה מראש
אייל
היום קיבלנו פריצה של קו הצוואר של תבנית ראש וכתפים הפוכים - יעד התבנית 3,317 במדוייק.
מאפייני התבנית:
א - המניה במגמה יורדת - מתקיים
ב - העליה מהראש אל קו הצוואר פורצת קו מגמה יורד - מתקיים
ג - גובה הכתפיים צריך להיות פחות או יותר זהה - מתקיים
ד - פריצה של קו הצוואר חייבת לקרות במחזור גבוה מהממוצע - מתקיים
(ישנן מאפיינים נוספים - ניתן ללמוד עליהם בקישור הנל http://stockcharts.com/school/doku.php? ... houlders_t).
לעניין הקו מגמה לגביו יש עדיפות - האם קו מגמה מהשיא או מאמצע המהלך - אני חושב שהתנאים של התבנית רו"כ עונים על שאלה זו.
לגבי קיומה של תבנית מורנינג סטאר - אני חושב שתנועת המחירים האחרונה מדברת בעד עצמה. וכאן כל הגדולה של תורת הנרות היפנים שהן בדרכ נותנות סימן ראשוני למהלך פוטנציאלי עתידי ומסחר בעזרתם מאפשר יחס סיכוי/סיכון טוב יותר ואני נוהג לשתמש בהם תמיד.
אתר מצויין בעניין זה הינו: http://candlestickforum.com/PPF/Paramet ... estick.asp
בהצלחה.
אתה עדיין מנסה להכשיר את השרץ.
הסברתי לך שהתבנית מורנינג סטאר לא חוקית ואתה בכל זאת מתעקש. זה שהמניה עולה עדיין לא הופך את התבנית לחוקית. אם אתה רוצה ללכת ראש בקיר בבקשה אבל אניבאמת לא אנסה לתקן אותך יותר.
צרפתילך בגרף תבניות נוספות לא חוקיות כדי שתבין שבורסה גרף לא יודע אם אתה עולה או יורד ולכן מסמן לך כל תבנית כחוקית.
לגבי ראש וכתפיים לא מבין למה מתחת כמו שמתחת ולא שמת את הקו אופקי. אם תעשה זאת היית רואה שהמניה סגרה על הקשקש. רק מחר תדע אם אכן נפרצה בצורה מוכחת (ראה גרף נוסף שצרפתי בהמשך)
אני מציע לך לרכוש מאמזון את הספר אנציקלופדיה של תבניות כדי להבין מה מסתתר מאחורי כל תבנית ותבנית ואיך היגעו למסקנות שהגיעו.
בהצלחה
ג'קי
שרטטתי לך את הקו שלדעתי הוא הקו הנכון כיון שיוצר לך תעלת מחירים יורדת. המניה פרצה את התעלה כלפי מעלה כאשר כל הנר מעל הקו העליון (איתות חיובי)
לגבי תבנית ראש וכתפיים כפי שאמרתי רק מחר נדע מה קורה איתה.
2. יש 2 גישות בקשר לנרות יפנים, יש כאלו שגורסים יש להתחשב גם בצלליות ויש כאלו שגורסים שיש להתחשב רק בגוף הנר אבל אני מוכן לקבל את 2 הגישות אבל לא את הגרף שלך כי הוא לא נוגע בנר על פי אף אחת מ 2 הגישות.
3. צירפתי גרף של שמבוסס אך ורק של שער סגירה של המניה לפיו המניה פרצה קו מגמה יורד כפי שהעלתי בניתוחים הקודמים בגרף נרות יפניים ויותר מכך להראות שהמניה פרצה את קו הצוואר הנ"ל במחזור אדיר.
4ץ השימוש באיתור נרות יפנים בתוכנת בורסה גרף נעשה כדי למנוע ממני לקשקש על הגרף וזה נכון שהתוכנה מפקששת הרבה פעמים. במקרה זה קיבלנו תבנית מורנינג סטאר ופריצה של קו הצוואר ביום רביעי האחרון - איתות טכני חיובי כפול ומי שזיהה את זה יכל לרכוש את המניה מתחת לשער 3,000 - 4 % מתחת למחיר השוק העכשווי.
אני ממליץ לכולם לעשות שימוש בגרף מסוג זה מדי פעם כי היכולת שלו לאתר פריצות הרבה יותר טובה מאשר בגרף נרות יפניים. שוב, לפי הגרף הזה תמיכה על בסיס סגירה יומית באזור 3,050-3,060. רמה זו עשויה להוות הזדמנות כניסה למי שעדיין יושב על הגדר ללונגגגג.
4. על איזה ספר אתה ממלי ג'קי?
והערה על ניתוח טכני: הרבה פעמים יש למנתח הטכני view והוא מנסה להתאים את הקווים על הגרף ל view שלו ולא למה שבאמת קורה על הגרף (זוהי מלחמה יומיומית שיש להתמודד איתה שמשלבים מסחר + ניתוח טכני). ההתעקשות שאין תבנית מורנינג סטאר ושלא נפרץ קו מגמה יורד ושתבנית ראש וכתפיים עדיין לא קיימת רק מונעת רווחים ובמקרה זה כבר 4% רווח על חצי מהפוזיציה. העובדה שהמהלך האחרון של אורמת ב 48 השעות האחרונות נעשה בניגוד לכיוון של מדד 25 שאיבד יותר מ 1% מערכו בתקופה המקבילה מחזק את נכונות הניתוח הטכני שהעלתי.
במבט קדימה, אני מאמין ירידה לקו הצוואר באזור 3,050 וחזרה מעלה לעבר היעד.
בהצלחה.
שבירה היום של רמת 3,050 נקודות מהווה איתות שלילי. אני עדיין מעדיף לחכות לראות אם השבירה מטה של רמה זו הינה מעידה קצרת טווח או ביטול התרחיש השורי. התבססות חזרה מעל רמת 3,050 נקודות נחוצה לצורך המשך מהלך עולה. שבירה מטה של השפל האחרון בשער 2,914 תבטל את תבנית רו"כ הפוכים ואת התרחיש החיובי למניה.
להערכתי, הנייר חיובי מעל 2,914 ופריצה של 3,050 והתבססות תאשר זאת.
בהצלחה.