כמו שציינת מצב החברה אינו טובובהחלט התשלום אינו מובטח, אך...
ביחס לסיכון אני מאמין כי מדובר על אפשרות טובה, אכן יכול להיות הסדר ו/או פריסה מחדש של החוב, אכן יכול להיות כי התשלום הקרוב לא יועבר בסופו של דבר (למרות שאני מאמין כי כן) ואכן בהשקעה בנייר מסוג זה יש לקחת בחשבון כי ההפסד יכול להיות עמוק וכואב, אך...
יש לקחת בחשבון כמה דברים:
(1) הריבית המצויינת על הנייר גבוהה, אך במידה וישלם: הריבית תרד (בגלל הפרש בין מחיר שוק לפרעון קרן נוצר עיוות של הריבית), חלק גדול מההשקעה יוחזר (כך שכאשר מסתכלים לטווח ארוך יותר הסיכון להפסד ביחס להשקעה התחלתית קטן מעותית).
(2) החברה אומנם במצב לא טוב אך פירוק החברה יכול להניב רווח לפי מחיר שוק נוכחי שכן אפילו בקיזוז מחיר הנכסים הצפוי בעת מכירה מתוך פשיטת רגל, קיים פער בין השווי למחיר החוב הנוכחי.
(3) הון עצמי חיובי וסיום שנת 2009 מעל התחזיות יכול להיות סימן מעודד להמשך הדרך.
(4) בתחילת השנה פוזרה האספה של הנציגות בגלל מכתב אישי מהבעלים. למרות שאין בכך הבטחה או התחייבות משום סוג שהוא, ככן מדובר, לדעתי, בסממן חיובי.
(5) מרבית החוב השל החברה הוא מול מחזיקי האג"ח ולכן אין כמעט עדיפות לחובות אחרים במקרה של הסדר (פשוט אינו מעותי) ולכן המרבית המוחלטת של נכסי החברה כפי שמופיעים בדוחותיה משרתים את החוב מול מחזיקי האג"ח!
מהצד השני -
(1) אני אישית מאמין כי נדרש שינוי במודל העסקי של החברה כפי שהוא בא לידי ביטוי היום (יכול להיות כי החברה כבר החלה בתהליך זה, אינני מכיר אישית את פרטי החברה).
(2) שווי הגיבוי אינו ידוע ואינו וודאי (מדובר בIMAX באילת), אך נדרש לקחת בחשבון את סעיף (5) מהחלק הראשון.
(3) הסכנה המרבית למשקיע היא ביכולת ההחזר לטווח ארוך של החברה (לא תשלום נוכחי) שכן בקצב המחיקות הנוכחי החברה תיכנס להון עצמי שלילי עוד השנה!
הרחבה על נייר זה ניתן למצוא בדיווחים השוטפים שלי באתר הישן, ריכוז של הדיווחים ניתן למצוא כאן -
גלובס מקס