x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 19 מתוך 19

נושא: גלובוס מקס אגח א

Re: גלובוס מקס אגח א

לאלון שלום.
    ראשית תודה על התשובה.רציתי לשאול האם לנאמן של האגח יש איזה שהוא מעמד ביחס לפרעון
    או במילים אחרות האם מוטלת עליו אחריות לפחות לכנס את מחזיקי האגח באם קיים חשש לאי תשלום
    במועד הקרוב?
    בתשובתך אתה רומז על תשובה מפורטת יותר וכנראה גם מורכבת יותר באשר למועד הנכון להשקעה באגח
    כאשר שוקלים באם להשקיע לני או אחרי התשלום. ברצוני לשאול באם קיימת מסגרת בה ניתן להשכיל יותר
    בענין זה כמובן גם תורת תשלום (קורס לימודי אגח או מסגרת אחרת) אשמח לשמוע התייחסותך.

בידידות
    black

שלום black,

רציתי לשאול האם לנאמן של האגח יש איזה שהוא מעמד ביחס לפרעון או במילים אחרות האם מוטלת עליו אחריות לפחות לכנס את מחזיקי האגח באם קיים חשש לאי תשלום במועד הקרוב?
    אז כך - לנאמן אין "אחריות" אך כן חובת מעקב ודיווח, ביכולתו לזמן את הנציגות ולדרוש הסברים מהחברה.

לכן בזמנו התייחסתי לכתוב ע"י אותו נציג כסוג של "כיסוי תחת" בנוגע לדברו כי האספה מפוזרת בעקבות אותו מכתב מדובר. הוא בעצם מעביר אחריות לבעלים... כמובן שהדבר סבוך יותר...

...בתשובתך אתה רומז על תשובה מפורטת יותר וכנראה גם מורכבת יותר באשר למועד הנכון להשקעה באגח
    כאשר שוקלים באם להשקיע לני או אחרי התשלום. ברצוני לשאול באם קיימת מסגרת בה ניתן להשכיל יותר
    בענין זה כמובן גם תורת תשלום (קורס לימודי אגח או מסגרת אחרת)...
    אכן אני מאמין כי יש תשובה יותר מפורטת, אך קשה לכתוב הכל במקום אחד, להעביר את התורה על רגל אחת, כמו שנאמר, זה דבר לא בריא - לא למורה ולא לתלמיד.

אני מאמין כי יש לסווג כל השקעה - סוג ההשקעה ויש לסווג כל משקיע - סוג המשקיע. יש להתחשב בהסטרטגיית ההשקעה, מטרתה, הציפויות של המשקיע ויכולת הספיגה שלו.

כאשר לוקחים כל אחד מאותם גורמים בחשבון ניתן להתאים את ההשקעה למשקיע - ולא להפך. אני חושב שזה מייטבי, שכן יש השקעות שלא מתאימות לאופי ש להמשקיע - מה שיכול בהמשך הדרך לגרור טעות ו/או כשלון (שלא לומר פחדלהמשך הדרך...).

כמו שאני תמיד נוהג לומר - לימוד והעמקת הידע הפיננסי הוא באחריותו של כל אדם בעידן בו אנו חיים...

כן יש מסגרות רבות, פורמליות וא-פורמליות. מרבית המידע מצוי ברשת ובספרות, כך שניתן להגיע לכול גם לבד, יש הרבה קורסים שמעוברים ע,י גופים שונים (חלקם נוגעים גם בנושאים אילו) ויש סמינרים, ימי עיון והרצאות בנושא...

בעתיד הקרוב גם יהיה קורס אגחים בהנחייתי מבית "שחקן מעוף" וכן אנו ניגע גם בנקודות אילו ובנקודת ההשקפה שלי אליהם...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון תודה על התשובה המהירה.

ממתין בקוצר רוח לפתיחת קורס שלך בנושא אגח. אודה על קבלת תיזכורת במייל.

בידידות
    black

הסבלנות השתלמה!!!!!!
    יש הודעה במאיה. האג"ח יפדה פידיון מוקדם לפי שער של 73.5 א"ג ל-1ש"ח ע.נ
    בכפוף לאישור רוב מחזיקי האג"ח.
    עדיין ניתן לגזור קופון קטן.... אחרי העליות היום.
    בהצלחה לכולם.

נא לדייק,

ההצעה היא לא על תשלום מיידי של 73.5 אגורות, אלא תשלום מיידי של 65 אגורות ותשלום נוסף בעוד שנה של 8.5 אגורות.

לא שיש בזה משהו רע...

אך השאלה הגדולה היא האם ההצעה תאושר?

אם אני לא טועה כבר היתה הצעה לתשלום של 65 אגורות שלא אושרה בעבר.

מעבר לכך יש מי שטוען כי הנייר נאסף ע"י גורמים מסויימים במחירים נמוכים במטרה להשתלט על החברה ולכן יכול להיות שההצעה לא תאושר בסופו של דבר.

לא שיש משהו רע בזה גם כן...

בסופו של דבר אומנם מדובר בתספורת, אך מאוד יכול להיות כי ההצעה הסופית תיהיה טובה יותר, כמו כן במידה ולא יאושר צפו ירידות בטווח הקצר-בינוני, אך לטווח ארוך כנראה שישתלם.

נו אני אמרתי כי הנייר שווה השקעה עוד שהוא היה במחיר של 40...
    אלון פיאדה

הצעת הרכש שהוצעה בעבר הייתה במחיר של 47 אג',שהיה מחיר נמוך ממחיר האיגרת בשוק.(כאשר ההיענות להצעה הייתה 12000 ע.נ בלבד)
    יהיה קושי רב לאשר את ההצעה הנוכחית,יתכן וההצעה תהווה בסיס למשא ומתן.
    ממליץ לכל מחזיק פרטי באיגרת לבוא לאסיפה שתתקיים ב16.05
    על מנת להשיג את המירב מהמצב הנוכחי והמבין יבין.

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=535376

אל תהיו חמדנים-יצאתי היום בשערים 66-67. תודה רבה לא צריך יותר.הסיפור הזה עוד יקח הרבה הרבה זמן.

ציטוט פורסם במקור על ידי eavi33
    אל תהיו חמדנים-יצאתי היום בשערים 66-67. תודה רבה לא צריך יותר.הסיפור הזה עוד יקח הרבה הרבה זמן.

שווה כניסה במחיר 67, 65 יקבלו מהר חזרה ו עוד שנה יקבלו 8.5.
    זה אומר להשאיר 2 א"ג לשנה ולקבל 8, מה רע בזה?

שימו לב - עדיין לא מדובר בהצעה מאושרת!!!

מאוד יכול להיות כי ההצעה לא תאושר באספה (כמו שההצעה הקודמת לא אושרה), אתם יכולים להבין מה יקרה לנייר במידה וזה יקרה!

הנקודה היא אחרת - אני מאמין כי לא כדאי כלל לאשר את ההצעה, התשלום הקרוב (כמעט) מובטח ול כן כבר ישולם מחצית מאותו סכום של ההצעה. לאחר מכן ישאר המשקיע עם 75% מהחוב ביד וסביר להניח כי ניתן יהיה למכור אותו בשוק (במידה וישולם התשלום) ולצאת עם ערך גבוה יותר מאשר ההצעה.

כמו כן, המחזיק (מדובר במחזיק קטן כן, משקיע פרטי לא מוסדי!), יכול לקחת סיכון ולהמשיך להחזיק בנייר כאילו כלום לא קרה ואז ... נו כבר פירטתי על זה...

במידה ולא ישולם ... גם על זה פירטתי...

הבעיה היחידה כעת היא מה יקרה אם לא יאושר - מחיר הנייר בשוק יכול לרדת (אפילו סביר שזה יקרה), אז אולי יהיה נקודה טובה יותר להכנס.

בנוגע למה שנכתב על שתי האגורות - נכון שהתשואה נראת גבוה על ההשקעה (300% - לא רע), אך זה רק על 3% מההשקעה הנוכחית, לפיכך במידה ויאושר אתה יוצא עם רווח על ההשקעה של כ- 10% כאשר את ההשקעה שלך אתה מקבל מייד במסגרת ההסדר.

במקביל אתה מסכן סכום מלא במידה ולא יאושר ותיהיה ירידה במחיר השוק - ואז הנייר יכול להחתך ביותר מ-10% מההשקעה הראשונית!

אני לא אומר שזו לא השקעה טובה, או כי הסיכון עולה על הסיכוי - פשוט שצריך להבין את הסיכון!

אני תומך בהחזקה בנייר זה עוד ממחיר של 40...

מי שמחזיק ממחיר זה יכול להשתמש באסטרטגיה הבאה:

מכירה של מחצית , במידה ויאושר, עדיין יהנה מתשואה נוספת, במידה ולא יאושר וירד ניתן להחזיר את ההשקעה לאחר התשלום (אם יבוצע), אם תיהיה בעיה בתשלום - אז מרבית הקרן (ההשקעה) שלנו בחוץ!

מי ששוקל להיכנס: שידע את הסיכונים!

וכמובן להמשיך לעקוב - נקודת כניסה טובה יכולה להיות אם ההצעה לא תאושר ומחיר הנייר ירד (גם אז לא למהר - יכולים להיות כמה ימים של ירידות). אם יאושר - מאוד יכול להיות כי יהיה מי שימכור את הנייר במחיר נמוך (2-3 אגורות) לאחר התשלום הראשוני והתיקון הטכני, ואז ניתן להנות מהתשלום האחרון (8.5 אגורות) בהשקעה לשנה!
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות